夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

洋房

8月9號星期日我同c6兩個人又想喺屋企睇奧運跳水, 又想出去睇戲, 我哋有以下對話:
老公: 老婆呀, 不如我地睇完跳水先出門口啦
我: 睇完跳水都唔知有冇位啦
老公: 但係我好想睇跳水喎
我: 咁好啦...你想睇女仔之嘛
老公: 唔係呀, 跳水好好睇架
我: 唓....伏明霞有咩好睇喎? 好啦好啦...比你睇埋先出去啦
老公: 伏明霞冇嚟喎...(然後我同老公一齊大笑)

男爵府

原文章由 py337 於 04-3-19 17:37 發表
有一天,我六合彩中咗$160,我走去同老公講..
我話"喂~~我又中$160啦"
老公話"$160之嫲,咁少...."
我話"好過冇啦,下期頭獎係我啦~~"
老公話"你瞓醒未呀?好啦好啦~~入去瞓啦~~"
我話"8點幾咋.. ...

等我又講下先, 有次老公落咗會所游水, 我係屋企check到第一次中咗六合彩$160, 於是即刻打俾老公同佢講.

我(好興奮): 老公, 我仲咗六合彩呀
老公: 幾多錢呀?
我 (好興奮): 百六蚊呀!!
老公 (好凝重): 你講真定講笑呀? 百六萬?!
我: 痴線, 百六蚊呀!
老公: 哎呀, 咁少你就唔好打電話離阻住我游水啦

返到屋企再俾佢鵝咗好耐!

男爵府

renren

你去左邊呀 好掛住你呀~~

hihi

子爵府

好媽媽勳章

呵呵..去左避屎嘛...
原文章由 phoophoo 於 08-8-18 18:23 發表
renren

你去左邊呀 好掛住你呀~~
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

子爵府

好媽媽勳章

响精品店c6買兩盒我好鐘意既馬騮仔精品...
售貨姐姐微微咀笑...
c6指住個盒:my wife like this very much, i buy to her.
售貨姐姐微微咀笑得更大聲...
c6:yes yes,hehe
肥妹聽到好開心佢買野俾我,行過去睇下佢買左d咩....
肥妹:師兄,你唔好玩我啦
c6:啍,買野又話玩你,唔買又話唔氹你
肥妹:唔係唔買,不過你唔洗同姐姐講吖嘛
c6:我見佢樣好古怪,以為我男人老狗鐘意馬騮仔咁低能咪話買俾你啫
肥妹:佢以為你勁啫.一買就兩盒domdom
c6:吓,乜係dom dom黎架?hehe,唔知tim.咁咪即係我用囉
肥妹:係囉,姐姐以為肥妹鐘意馬騮bu啫
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

男爵府

C 啦唔明

原文章由 renren 於 08-8-19 18:59 發表
呵呵..去左避屎嘛...
hihi

別墅

回覆 #1 phoophoo 的文章

我諗避屎=避暑
http://hk.myblog.yahoo.com/monmon-chin

子爵府

好媽媽勳章

BINGO
原文章由 monmonchin 於 08-8-20 10:33 發表
我諗避屎=避暑

子爵府

好媽媽勳章

有個客開貿易公司,主要賣頭盔要我地諗名同設計....
C6:乜記頭盔公司
同事B:唔好,個名叫電車藍加埋咪叫電車藍頭盔公司
同事D:一係叫死人頭..盔公司
C6:盔盔地貿易公司好冇呀?
肥妹:你就盔盔地貿易喇
C6:呀,不如叫鉄甲萬能頭盔貿易公司啦
肥妹:你話呢?
同事C:你地正經D啦
C6:哦,咁你一個人諗晒佢啦,我地一干人等起身散會睇奧運
肥妹:好野,抵死.....要人正經D吖嗱
同事C:我未見過D老細咁唔負責任架,就咁揼低人走左去
肥妹:唏,我地係唔負責任既負責人嘛

子爵府

好媽媽勳章

渣車ing,太陽對到正好刺眼,落低個蓋...
c6:要唔要戴太陽眼鏡呀?
肥妹:戴左又黑得滯...mouth:
c6:俾支電筒你啦
肥妹:=.=

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

上緊網,honey忽然來電
C6: 媽咪,做緊咩啊?
我: 上緊網
C6 :岩啦,咁上去睇下戶口仲有幾錢?今晚頭奬$1500萬啊
我: 埋玩啦嗲哋,上次唔系俾你玩剩$8.8咩
C6: 咁岩啦,我地去盡區,晒區冷
我: 有無搞錯,晒區冷賣都系買到一注五蚊雞既
C6: 系咯,所以依家睇媽咪你喇,我打算等陣同老晒請假听日唔上班既喇,準備去羅錢啊 :
我: 嗲哋,你short左啊?mouth:
C6: 媽咪,你話我羅咩袋好呢?太細個又驚裝唔細,太大又驚太招摇
我: &@#%~$%#

複式洋房

今朝早,老公陪我食早餐

我拎起佢買比我隻細細粒鑽戒帶嘅時候....
我: 嘩,肥左好多呀,差D連隻戒指都唔o岩帶...

老公: 係咩! 咁買過隻大D啦.....(好野,有粒大D嘅鑽石)

再諗下:;pppp: ....然後同佢異口同聲地說: 個圈呀!?

然後大家忍唔住都大笑,我實在大了解我老公啦!

[ 本文章最後由 elvisyolanda 於 08-8-27 23:51 編輯 ]

複式洋房

同c6咩咩完,
佢話,"你都算陰毒."
笑我同佢咩咩, 等佢唔駛出去玩女人.

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 elvisyolanda 於 08-8-27 00:25 發表
今朝早,老公陪我食早餐

我拎起佢買比我隻細細粒鑽戒帶嘅時候....
我: 嘩,肥左好多呀,差D連隻戒指都唔o岩帶...

老公: 係咩! 咁買過隻大D啦.....(好野,有粒大D嘅鑽石)

: ...

子爵府

好媽媽勳章

同事a:亞y,你一陣同我去亞威度.
c6:乜唔係死左咯咩?
同事a:死左?無野呀,啱啱先收線乍喎!
c6:海威唔係死左咩,媽咪?
肥妹:你意思海洋公園果個呀?
c6:係囉,我聽到亞a叫亞y去海洋公園搵海威
同事a同肥妹笑到肚攣:佢係話:亞y,你一陣去動植物公園對面等亞威.
肥妹:你個雷達神神地攞去整啦.

子爵府

好媽媽勳章

C6有個親戚黎香港濕平....
叔:CK即係咩牌子?mouth:
C6:Calvin kelin
叔:有無中文名?mouth:
c6:志強牌
叔:哦...志強牌!我去買香水係咪咁講志強牌就得喇,而家d牌子好似人名
c6:係呀, 佢英都係人名黎,中文改番又係用人名,襯番嘛.
叔:又係噃,都幾特別.
肥妹:我地係咪好衰呀?
c6:唔係呀,都無中文佢係要問,我咪譯俾佢之嘛.

子爵府

好媽媽勳章

今日好悶,乜DVD都睇完....
肥妹:好悶呀睇晒D碟喇,亞爸典扇?
C6:你仲想睇咩呢?
肥妹:我想睇齊醫生
C6:咩事呀?你唔舒服咩?今日無得睇噃mouth:
肥妹:有得睇.我有抑鬱苦悶症,睇左佢醒神番.你落去幫我刮佢出黎
C6:點刮呀?睇第個唔得咩?點解我未聽過你睇呢個醫生既
肥妹:你都好背下,佢咁出名都唔知?
C6:哦...齊瓦哥醫生下嘛!佢唔夠專一噃,等我吳大夫醫下你抑鬱性苦悶候擒症咪仲快好
肥妹:喂喂,唔好借題發揮,第一我已經俾你搞到周身唔得閑,性唔苦悶.第二,供過於求根本唔使候擒.至於抑鬱就要醫下喇,呢排無咩錢使,整住多少洗下就無抑鬱

別墅

我要減90磅呀 :~.~:
歡迎進入我的奮鬥部落,內裏有我的減肥歴程。
   ~~~~~請多多留言,多多鼓勵~~~~~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有次係電視見到個唔識既新人唱緊歌

我:呢個邊個黎架?
c6:呢個咪 Two Hit Six 囉
我:Two Hit Six? 新組合黎?
c6:二打六呀,死蠢
我:.......

首頁

尾頁

跳至