論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題,得我同仔仔在家咋,新手,soS

珍珠宮

引用:如題,得我同仔仔在家咋,新手,soS

原帖由 白兔太太 於 13-12-28 發表
你真係要即炒?

佢負責照顧你bb 嗎?

別墅

回覆:十打火急!即炒工人有什麼手續…

請睇我之前的帖子

珍珠宮

你如果係經agent 請, 一係叫agent 炳佢

要即炒,的佢去agent度計數就得

自己計,大假錢,單程機票, 100 去機場,100 蚊由機場回佢家,當月未比既糧

(如冇記錯)

的去agent 度計好啲, 有人證,記得簽收所有野

珍珠宮

引用:請睇我之前的帖子

請睇我之前的帖子
仲有一個月通知金

珍珠宮

引用:請睇我之前的帖子

請睇我之前的帖子
我覺得佢曠工,你留證據問勞工處,炒佢係咪可以唔洗補一個月

好過無啦啦比多個月糧佢咁開心,可能呢個係佢最終目的,你就上當了

男爵府

妳湊住個細嘅,搵agent幫手啦。

男爵府

其實,你早前知道,就應該明確通知佢不能過夜

子爵府

唔洗咁急計錢,即比信佢講炒原因,唔好只寫不滿佢工作表現,寫明多次口頭勸告無效無改善,宜家解僱你,叫佢簽,我就同一版上半我寫簽名,下佢寫簽番確應知道炒佢,即叫佢執野走。同佢講人工計好稍後再約佢簽收,你有權7日內先出比佢。

子爵府

引用:其實,你早前知道,就應該明確通知佢不能過

原帖由 ZetaGundam 於 13-12-28 發表
其實,你早前知道,就應該明確通知佢不能過夜
佢通知左啦,工人話自己有病

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

子爵府

引用:唔洗咁急計錢,即比信佢講炒原因,唔好只寫

原帖由 elysion 於 13-12-28 發表
唔洗咁急計錢,即比信佢講炒原因,唔好只寫不滿佢工作表現,寫明多次口頭勸告無效無改善,宜家解僱你,叫佢 ...

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

子爵府

搵多個人好d

子爵府

D人癲起上黎,你小心仔仔安全,如果條友自殘,你預左要報警,收好屋企利器

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+白兔太太+於+13-12-28+發表如

原帖由 小mama 於 13-12-28 發表
你如果係經agent 請, 一係叫agent 炳佢

要即炒,的佢去agent度計數就得
唔駛比香港去機場嗰程車錢架

我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:唔洗咁急計錢,即比信佢講炒原因,唔好只寫

原帖由 elysion 於 13-12-28 發表
唔洗咁急計錢,即比信佢講炒原因,唔好只寫不滿佢工作表現,寫明多次口頭勸告無效無改善,宜家解僱你,叫佢 ...
唔簽收哂都唔好放佢走呀,陣間話炒佢唔賠就煩。

我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+小mama+於+13-12-28+發表你如

原帖由 sillything 於 13-12-28 發表
唔駛比香港去機場嗰程車錢架
上次agent 要我比

子爵府

通知入境處時寫明佢係"沒有在合約地址留宿而無合理辯解,違返簽證居留條件"。

子爵府

引用:Quote:原帖由+elysion+於+13-12-28+發表唔

原帖由 sillything 於 13-12-28 發表
唔簽收哂都唔好放佢走呀,陣間話炒佢唔賠就煩。
梗係唔可以唔賠錢但唔洗即時比,7日內揾埋證人先比錢佢都未遲,如佢玩失蹤就7日email比勞工署話想出糧比工人但揾唔到佢,有錢收唔會唔攞,佢博炒目的已達到

水晶宮

小mama 發表於 13-12-28 12:22
上次agent 要我比
你agent點你

水晶宮

elysion 發表於 13-12-28 13:58
梗係唔可以唔賠錢但唔洗即時比,7日內揾埋證人先比錢佢都未遲,如佢玩失蹤就7日email比勞工署話想出糧比工 ...
你可以咁講,但我唔會咁做,計清楚簽收好就比佢走,好過到時又要浪費時間去勞工署解話

首頁

尾頁

跳至