2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個仔而家早上每轉奶只訓半個鐘,然後喊醒,跟住比奶咀佢可再訓多一陣,真係好準時半個鐘就醒,試過由佢喊一陣睇下可唔可以訓返,又係唔得,唉夜晚又係三點幾四點實喊醒,跟住比奶咀佢又係訓多一陣,一係就執奶咀執到飲早奶,有咩辦法訓得好d呀?

伯爵府

isbb 發表於 13-12-29 18:05
我個仔而家早上每轉奶只訓半個鐘,然後喊醒,跟住比奶咀佢可再訓多一陣,真係好準時半個鐘就醒,試過由佢喊 ...
唔夠暖?唔夠飽?無安全感?空氣唔流通?

別墅

引用:我個仔而家早上每轉奶只訓半個鐘,然後喊醒

原帖由 isbb 於 13-12-29 發表
我個仔而家早上每轉奶只訓半個鐘,然後喊醒,跟住比奶咀佢可再訓多一陣,真係好準時半個鐘就醒,試過由佢喊 ...
你仔仔叫你換片?我仔仔又係咁,我們要半夜起身幫佢換片,俾奶咀佢收聲,然後有時訓到五點幾,六點幾,然後食奶

別墅

引用:Quote:isbb+發表於+13-12-29+18:05+我個仔

原帖由 TTPIG 於 13-12-29 發表
唔夠暖?唔夠飽?無安全感?空氣唔流通?
己經開左暖爐,開左小小窗,最尾個餐己餵多d,同已戒夜奶好耐,其實lee個情况已維持好耐啦,雖則佢好快訓返,但真係唔明點解晚晚都係咁

別墅

引用:Quote:原帖由+isbb+於+13-12-29+發表我個仔

原帖由 winkikenshin 於 13-12-29 發表
你仔仔叫你換片?我仔仔又係咁,我們要半夜起身幫佢換片,俾奶咀佢收聲,然後有時訓到五點幾,六點幾,然後 ...
尋晚試左換片,訓左一個鐘後又醒,唉

複式洋房

引用:我個仔而家早上每轉奶只訓半個鐘,然後喊醒

原帖由 isbb 於 13-12-29 發表
我個女同你嘅情況一模一樣
你個仔會唔會扭眼訓,扭好耐結果訓得一陣?

別墅

引用:Quote:原帖由+isbb+於+13-12-29+發表我個仔

原帖由 wsh1012 於 13-12-30 發表
我個女同你嘅情況一模一樣
你個仔會唔會扭眼訓,扭好耐結果訓得一陣?
係呀,訓半個鐘跟住喊跟住要再氹佢再訓,有時仲要扭抱添,尋晚仲死每隔一個鐘喊醒一次,氹左好耐先訓,以前就咁塞個奶咀比佢就得,而家塞完仲要氹,救命呀,希望今晚唔好係咁啦

別墅

isbb 發表於 13-12-31 08:15
係呀,訓半個鐘跟住喊跟住要再氹佢再訓,有時仲要扭抱添,尋晚仲死每隔一個鐘喊醒一次,氹左好耐先訓,以前 ...
阿仔lee幾日3點幾無啦啦喊,又要搵手食...食一陣又發皮氣...俾奶咀佢食之後就係執奶咀執天光....

別墅

回覆:訓教問題

我都係呀成晚扭計搞到2點食奶咀訓一陣又聽到喊聲

大宅

回覆:訓教問題

昨晚我bb由9點幾睡到12點幾醒左就扭吃奶又唔係抱又唔係,扭到3點幾先睡返

複式洋房

引用:Quote:原帖由+wsh1012+於+13-12-30+發表我

原帖由 isbb 於 13-12-31 發表
係呀,訓半個鐘跟住喊跟住要再氹佢再訓,有時仲要扭抱添,尋晚仲死每隔一個鐘喊醒一次,氹左好耐先訓,以前 ...
我個女病之前嗰晚醒咗6-7次,奶咀都唔要,要埋身

別墅

有無試過開奶茶/七星茶?
我囝之前訓覺都會隔個零鐘醒/喊,便便不定時有,比左開奶茶比佢,暫時我一星期沖一次(唔敢沖太密,始終唔知bb能否適應),腸胃好左之餘,依幾日只係間唔中要拍下訓番。
訓覺問題就可以試下七星茶。

複式洋房

回覆:mavis1229 的帖子

試咗7星茶都唔得

首頁

尾頁

跳至