烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由 euyuet 於 15-03-23 發表未試

原帖由 dobbybabie 於 15-03-23 發表
剛見你覆,即再重新試,先試打蛋,唔郁,再轉番試blender ,裝好無拉拉開到機,再轉打蛋,又開到機,轉勾又 ...
好彩無事

複式洋房

回覆:Part4~~BOSCH 廚師機分享~M8,M5,M4 食譜分享區

大家好!我係M5新手
想做自家墨魚丸但失敗了,想問大家知道一般墨魚滑要用漿打幾耐呢?另水同生粉要加很多嗎?
謝謝!

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:大家好!我係M5新手想做自家墨魚丸但失敗了

原帖由 manchg 於 15-04-03 發表
大家好!我係M5新手
想做自家墨魚丸但失敗了,想問大家知道一般墨魚滑要用漿打幾耐呢?另水同生粉要加很多 ...
我都好耐冇整 上次都係上網找食譜 印象中係要多鷹粟粉 同埋要打到有起膠狀態先可以 打幾耐係視乎份量

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:大家好!我係M5新手想做自家墨魚丸但失敗了

原帖由 manchg 於 15-04-03 發表
大家好!我係M5新手
想做自家墨魚丸但失敗了,想問大家知道一般墨魚滑要用漿打幾耐呢?另水同生粉要加很多 ...
點解覺得失敗?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+manchg+於+15-04-03+發表大家

原帖由 euyuet 於 15-04-03 發表
點解覺得失敗?
以為已經算起膠,但應該生粉及時間未夠,冇我想像中彈牙,口感似獅子頭般鬆散。

複式洋房

一田M5做特價到明日呀!
日期:2015年04月03日 至 2015年04月09日
地點:全線一田
於推廣期間,一田會員專享以下優惠:
SHARE 1: 百貨貨品:即日累積簽賬每滿HK$1,500, 即日換領HK$60 現金優惠券
SHARE 2: 超市貨品: 即日累積簽賬每滿HK$600, 即日換領HK$20 現金優惠券
SHARE 3: 全線超市正價貨品9折(部份貨品除外)
及過百款精選筍貨..立即約埋朋友於復活節於一田盡情購物!
未是會員?可以店鋪即場申請即享優惠..
[img][/img]

男爵府

大家好啊,前幾日係SOGO買咗MUMXL20C,啱收到電話,聽日送貨。本身話星期二會打來,結果到啱先先收到電話,好似話最近減價好多人買,送唔切。好期待啊追呢個po追到我頭都暈啦,個個都咁勁,我要好好學下野先得啦之前一直都用P仔麵包機做攪拌同一發,唔知道用B仔食譜洗唔洗做d咩改動呢?

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

回覆:Part4~~BOSCH 廚師機分享~M8,M5,M4 食譜分享區

好耐冇上嚟, 都係時候交功課嘞 求其整---薯仔麵

洋房

我用M8打少分量,但很難,我通常用手打蛋器打!

別墅

買咗m5, 等收貨
各位多多指教

翡翠宮

大廚勳章

adachuen07 發表於 15-6-2 08:35
我用M8打少分量,但很難,我通常用手打蛋器打!
一次過整多D,可以放入冰格嘛

複式洋房

別墅

回覆:Part4~~BOSCH 廚師機分享 ...

請問酵母駛唔駛後下嫁?定一開始放晒入部機度?

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:請問酵母駛唔駛後下嫁?定一開始放晒入部機

原帖由 ying729 於 15-06-13 發表
請問酵母駛唔駛後下嫁?定一開始放晒入部機度?
一齊放得架啦

別墅

euyuet 發表於 15-6-13 15:20
一齊放得架啦
唔該晒!

男爵府

請問攪肉大家通常用咩度數?我尋日試過用,但覺得d肉攪出來好似冇乜口感,唔知邊到出咗問題。

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

好耐無上嚟

今晚我部 M8 又出咗問題, 又要入廠喇

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

hallonatalie 發表於 15-8-10 00:33
好耐無上嚟

今早打咗電話去 cs 喇, 最後我豪咗 $200 來回上門收機送機費 + $190 檢查費, 唔洗咁煩

禁止訪問

回覆:hallonatalie 的帖子

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:好耐無上嚟+今晚我部+M8+又出咗問題,+又要

原帖由 hallonatalie 於 15-08-10 發表
好耐無上嚟

我都好耐好耐冇bk, 之前忙, 冇上嚟玩, 到得閒又唔記得咗password, 好在終於搵返password

首頁

尾頁

跳至