烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:euyuet 的帖子

Euyuet, 多謝你 我尋日打去bosch cooking studio想約上堂,要等到12月19号

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:想請教大家,收到新機需要特別清洗個攪拌兜

原帖由 CurtisBB 於 14-10-29 發表
想請教大家,收到新機需要特別清洗個攪拌兜嗎?請問麵包機的麵包食譜,係咪都可以照跟?要加減水份嗎?:lov ...
用麵包機啲譜都ok 㗎

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:Euyuet, 多謝你 我尋日打去bosch cooking s

Euyuet, 多謝你 我尋日打去bosch cooking studio想約上堂,要等到12月19号

...
咁full 真係頸都長

子爵府

回覆:euyuet 的帖子

係哦!完全無從入手

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:係哦!完全無從入手

係哦!完全無從入手
點解呢, 有咩幫到手?? 講個難處嚟傾

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

回覆:Part4~~BOSCH 廚師機分享~M8,M5,M4 食譜分享區

今日出動豬肉佬, 仲有壓麵自制水餃皮

bullbull1    發表於 14-10-31 14:03

珍珠宮

想問下,若果我整包只係用250g粉,差起個粉團只係45xg,咁M5夠用嗎?夠力嗎?以250g粉計,要打幾耐先打出薄膜呢?Thanks.

男爵府

畀面勳章

回覆:tp168 的帖子

唉,我有寄保養證比佢地,但佢地話要有單先得。

子爵府

引用:唉,我有寄保養證比佢地,但佢地話要有單先

原帖由 Cody 於 14-12-13 發表
唉,我有寄保養證比佢地,但佢地話要有單先得。
去買既地方叫sa|e補番張單。我早排微波爐找唔到單,後去補番張單(佢地有送貨地址查到),:wahaha睇番張單。:但剛好過了保養期二個月

大宅

剛買了部M5, 係呢度學習學習, 請多多指教!

大宅

我昨天買了XL , 要上來偷師, 多多指教

子爵府

回覆:Part4~~BOSCH 廚師機分享~M8,M5,M4 食譜分享區

我都剛買了M5, 今日已經整左包包

大宅

買左M5之後,每日都整下包。
2015第一爐係係度學的北海道牛奶包

大宅

之後再試65度湯種,試整芝士包,紅莓包同肉鬆包

大宅

芝士包好好味,好開心買左M5, 令我一家人日日有新鮮麵包食!

大宅

想問M8壓面個配件用完點清潔,用完入面有好多粉

複式洋房

回覆:Part4~~BOSCH 廚師機分享 ...

我新手用咗M5整包,點解個樣好靚仔,但咬落咁「un」?請多多指教!

洋房

前日終於用40G做左第一機包喇!!
不過水份好似爭少少。
同埋造型好醜。

洋房

跟住尋日打個麵團就太濕,
我諗係濕度高我又手快快加水太多,
之後加多左粉都唔得,
打左成個鐘都痴痴地手。
又唔想嘥,入左膠袋擺雪櫃。
想請問咁嘅情況可唔可以用黎做老麵呢??
如果想做低溫發酵,係咪一定要先打到有薄膜先得??

翡翠宮

大廚勳章

樓主

好耐唔見你喇

首頁

尾頁

跳至