懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地坐月沖涼係用薑水定係用花灑就咁沖呀?

我依家坐月中,1直都用薑水,好想快d用返花灑方便d!

大宅

回覆:Babyu2006 的帖子

順產,堅持沖了一個月薑水

侯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

沖花灑,無坐月
"My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style." -- Maya Angelou (1928-2014)

大宅

回覆:坐月沖涼

薑水抹身

大宅

生完番屋企用0左一個星期薑水沖, 之後就花灑沖, 但有用薑皂~~

大宅

引用:你地坐月沖涼係用薑水定係用花灑就咁沖呀?

原帖由 Babyu2006 於 14-01-02 發表

我依家坐月中,1直都用薑水,好想快d用返花灑:bashf ...
用花灑沖涼然後用薑水淋身。不過我用薑淋浴露同洗髮水。

大宅

我依家坐月中,1直都用薑水,好想快d用返花灑:bashf ...
你有冇餵人奶㗎?淨係用薑水會唔會唔夠乾淨呀?同埋你點洗頭呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+Babyu2006+於+14-01-02+發表

原帖由 kobe2013 於 14-01-02 發表
你有冇餵人奶㗎?淨係用薑水會唔會唔夠乾淨呀?同埋你點洗頭呀?

...
我依家無餵人奶,洗頭都係用薑水,所以好唔方便,煲d薑水都係岩岩夠用

男爵府

回覆:坐月沖涼

日日照用花灑,最尾先用薑水過

別墅

我未生 不過個個都講到明唔俾我洗頭 只可以用姜水抹身 我諗僅黎僅個個月點過

別墅

引用:我未生+不過個個都講到明唔俾我洗頭+只可以

原帖由 MTzoe 於 14-01-03 發表
我未生 不過個個都講到明唔俾我洗頭 只可以用姜水抹身 我諗僅黎僅個個月點過 ...
我都係啦,阿媽勁哦叫我千祈唔好洗頭…我平時一日唔洗已想死…

別墅

回覆:Carden 的帖子

同您一樣

子爵府

我都沖左一個月薑水涼,而家洗頭仲會用薑水洗

男爵府

我上胎都諗住個薑水抹身就算, 但發覺真係好唔方便, 呢頭抹完上身, 抹緊下身時上身又已經滴緊奶, 即係上身又要再抹, 同埋我生既時候係炎夏, 根本抹完身都仲痴笠笠, 所以最終頂唔順用花灑, 又快又方便又乾淨.

今胎又係會炎夏先黎生, 我諗緊反正都係最後一次坐月, 就試下乖乖跟傳統方法坐月喇, 希望頂得順

大宅

引用:我上胎都諗住個薑水抹身就算,+但發覺真係好

原帖由 tai_man 於 14-01-03 發表
我上胎都諗住個薑水抹身就算, 但發覺真係好唔方便, 呢頭抹完上身, 抹緊下身時上身又已經滴緊奶, 即係上身又 ...
我地1齊加油啦

我想問,你果時用左花灑沖,咁之後身體有冇咩唔舒服

男爵府

引用:Quote:原帖由+tai_man+於+14-01-03+發表我

原帖由 Babyu2006 於 14-01-03 發表
我地1齊加油啦

我想問,你果時用左花灑沖,咁之後身體有冇咩唔舒服
我生左三年幾,托賴又冇乜野喎,連平時冬天好易手凍腳凍既情況都冇埋,可能我坐月時,奶奶真係每日都煲靚湯我飲喇,老公同奶奶都有幫手湊b,所以休息都足夠既。
奶奶話佢上當年都日日沖涼架,佢話唔沖涼好污糟,湊b就梗係要沖涼喇,最多抹乾d先著衫,佢而家身體好健康,唔見佢有乜病痛。

大宅

引用:Quote:原帖由+Babyu2006+於+14-01-03+發表

原帖由 tai_man 於 14-01-03 發表
我生左三年幾,托賴又冇乜野喎,連平時冬天好易手凍腳凍既情況都冇埋,可能我坐月時,奶奶真係每日都煲靚湯 ...

別墅

ccaahl 發表於 14-1-3 11:44
我都係啦,阿媽勁哦叫我千祈唔好洗頭…我平時一日唔洗已想死…
我都係呀 我仲同僅阿媽講僅數

侯爵府

引用:薑水抹身 +

原帖由 hystericmini123 於 14-01-02 發表
薑水抹身
Me too

大宅

開刀
係醫院就已經用花曬
返到屋企都係花曬 之後淋姜水

首頁

尾頁

跳至