親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

環保接龍勳章

Delete

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thanks for sharing how old is your daughter?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Day 1
明洞食人蔘雞!
呢間人蔘雞係賣飛佛,十幾年前去韓國食過佢之後,每次去韓國都要食佢

邊間呀?

子爵府

環保接龍勳章

引用:thanks+for+sharing+how+old+is+your+daugh

原帖由 bb86 於 14-01-03 發表
thanks for sharing how old is your daughter?
8yrs la

子爵府

環保接龍勳章

引用:Day+1+明洞食人蔘雞!+呢間人蔘雞係賣飛佛

原帖由 bb86 於 14-01-

yan1224  想問近明洞邊到,thx  發表於 14-1-3 17:00

大宅

請問一下,如果戰爭紀念館同漢江比,邊度雪質好d厚d?
thx

大宅

回覆:韓國旅行小分享!

Thanks for sharing! 請問Day1,2 既設施啱唔啱三歲玩架?兒童大公園在哪裏呢?

子爵府

環保接龍勳章

引用:請問一下,如果戰爭紀念館同漢江比,邊度雪

原帖由 tht125 於 14-01-03 發表
thx
一定係漢江

子爵府

環保接龍勳章

引用:Thanks+for+sharing!++請問Day1,2+既設施啱

原帖由 MeMeMi2011 於 14-01-03 發表
Thanks for sharing! 請問Day1,2 既設施啱唔啱三歲玩架?兒童大公園在哪裏呢?

...
兩個都岩!兒童大公園既雪橇場就多啲其他野玩,感覺有少少似嘉年華咁,如果玩悶咗,JM話隔離有動物園(我無出過去,因為亞女玩snow sleds都夠盡慶)兩個公園,都需要大人有無窮童心和耐性,因為大人係無野玩架兒童大公園就在「兒童大公園」地鐵站出,停車場附近唔難搵!

hinhin_ma  ...只限小朋友玩...大人唔玩得??  發表於 14-1-6 01:32

子爵府

環保接龍勳章

引用:請問一下,如果戰爭紀念館同漢江比,邊度雪

原帖由 tht125 於 14-01-03 發表
thx
漢江公園

大宅

想問下點去漢江公園,重有如果着UGG嗰d boots係咪會濕! 而一定要雪褲雪boots 呢! thanks

複式洋房

我新年都同個囡去玩雪多謝分享
想問你囡囡著边類型雪褸ok?

男爵府

好媽媽勳章

太好啦, 多謝你分享. 我地月尾都同6YEARS 囡囡去, 未PLAN行程, 睇完有D IDEA. 可唔可以分享你BOOK邊間滑雪啊? Thank you so muhc!!

子爵府

環保接龍勳章

引用:想問下點去漢江公園,重有如果着UGG嗰d+boo

原帖由 Babywk 於 14-01-03 發表
想問下點去漢江公園,重有如果着UGG嗰d boots係咪會濕! 而一定要雪褲雪boots 呢! thanks

...
有JM話噴野上對鞋度會防水,我見韓國好多賣鞋既地方都有賣,如果只係行街應該足夠,因為我預左喪玩雪,所以買雪boot,我哋成對腳插入啲雪度都唔濕架

子爵府

環保接龍勳章

引用:我新年都同個囡去玩雪多謝分享想問你囡囡著

原帖由 Janice_Chan 於 14-01-03 發表
我新年都同個囡去玩雪多謝分享
想問你囡囡著边類型雪褸ok?
我喺香港買架,個老闆真係倒啲水去件雪褸度証明防水我先買!如果係比小朋友著,我都建議買真正雪褸雪褲比小朋友,因為佢哋一定會玩到碌晒地

子爵府

環保接龍勳章

引用:想問下點去漢江公園,重有如果着UGG嗰d+boo

原帖由 Babywk 於 14-01-03 發表

...
其實漢江公園有好多,玩snow sleds既呢個叫蟗島遊園地,喺地鐵站728號,一出去就見到架嘞!去邊都好,強烈建議大家mark底要去既地點,因為買飛比較易,唔洗嘥時間!另外如果有時間,寫定要坐地鐡既方向,到時唔洗個頭左擰右擰

子爵府

環保接龍勳章

引用:太好啦,+多謝你分享.++我地月尾都同6YEARS+

原帖由 bebilam 於 14-01-03 發表
太好啦, 多謝你分享. 我地月尾都同6YEARS 囡囡去, 未PLAN行程, 睇完有D IDEA. 可唔可以分享你BOOK邊間滑雪 ...
我係自已坐車去滑雪,無跟教練,第一日就book車,w10000/來回,第二次encore就book ski resort既free suttle bus(本來book咗要比錢既,但係收到email話cancel)... 我一早就預左兩手準備,所以即刻打電話去ski resort,又比我book到其實如果book唔到,我都識坐火車去,不過嘥時間啲。

子爵府

環保接龍勳章

由吊車影返落去,人不多,可以慢慢玩,慢慢學

大宅

Thanks ar! 我係CNY 出發,宜家煩緊行程

子爵府

我新年會去,我會住兩晚奧麗山莊,所以勁玩雪,想問下洗唔洗買雪鏡呀?

首頁
12345...7

尾頁

跳至