自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我冇乜,自問算夠駛夠著又慳家。

朋友s搵多我好多,不過成日可以買名牌,銀行又:money$

我自問好難

大宅

回覆:大家算不算有上進心

我十分上進。
但銀行冇錢,唔好話買名牌,衫都好小買。
為咗D人仔,我要努力!

禁止訪問

回覆:good_pig 的帖子

禁止訪問

回覆:Hoba 的帖子

大宅

不算有

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我一時時既,有時我覺得辛苦搵返黎都要買下野令自己開心,應駛得駛。每人價值觀唔一樣,負擔又唔同,最緊要自己覺得開心就得。

柏架山莊    發表於 14-1-6 16:20

伯爵府

一點都沒有

瑪瑙宮

無.

以前人地有得升我無我會妒忌. 後來有得升好開心, 升左辛苦咁多之後就唔想升. 重有一人之下萬人之上果 D 位又係吃力不討好, 我都係適合做番卒仔.

水晶宮

以前有上進心, 開哂turbo 勁OT但都係賺唔多, 依家唔算有上進心, 但係相對比以前多(workload少, 搵得多左)

所以個人都化左, 但求工作上賺到人工夠食, 唔駛下下開turbo , 又唔係最hea果個就算. 留返d時間enjoy life, 將d $$好好增值, 唔好捱壞個身體

柏架山莊    發表於 14-1-6 16:21

男爵府

我老公話我越來越冇上進心。我覺得我越來越似師奶。
我要勤力D

伯爵府

冇乜,夠駛夠著唔太辛苦就ok,最緊要有時間陪仔

男爵府

有喔!

人生的每一天都是給上天給自己進步的機會!

男爵府

xiaohua2001 發表於 14-1-6 16:07
我老公話我越來越冇上進心。我覺得我越來越似師奶。
嗯~ 師奶唔代表冇進步空間。

eg) 我媽咪even退咗休,都每天研究新菜式,咁都已經係一種進步! =)

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我真係冇架

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

基本上有,尤其是以前

carmen111    發表於 14-1-6 16:30

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:有喔!人生的每一天都是給上天給自己進步的

原帖由 cutiemily 於 14-01-06 發表

有喔!
我有進步,但唔只係搵錢呢一樣

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我對瞓覺好有上進心,成日想瞓多D瞓多D!!吹水如是!

柏架山莊    發表於 14-1-6 16:32

寶石宮

引用:進有时,退有時。+

原帖由 Hoba 於 14-01-06 發表
進有时,退有時。
一呢。係唔係等於多d錢?

寶石宮

引用:以前有上進心,+開哂turbo+勁OT但都係賺唔多

原帖由 DonnieBB 於 14-01-06 發表
以前有上進心, 開哂turbo 勁OT但都係賺唔多, 依家唔算有上進心, 但係相對比以前多(workload少, 搵得多左)

...
same as me...我冇比自己一定要買幾大間屋咁

寶石宮

引用:Quote:xiaohua2001+發表於+14-1-6+16:07+我

原帖由 cutiemily 於 14-01-06 發表
嗯~ 師奶唔代表冇進步空間。

eg) 我媽咪even退咗休,都每天研究新菜式,咁都已經係一種進步! =)
係,有時都會跟錢卦勾左

首頁

尾頁

跳至