自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

之前睇西醫好左啲啲,唔食又起番,仲要係係塊面度再黎過

之前有jm介紹左睇個中醫希望得啦,想農曆年攪掂佢就好喇!
個身同手慢慢好唔緊要,因為未到夏天唔駛著短袖衫!
有冇jm有濕疹困擾

大宅

回覆:nicole1981 的帖子

用豬油膏沖涼

子爵府

回覆:Ka_BB 的帖子

塊面都可以嗎?只係想快啲好番塊面!因為出街見到人都唔敢望人

大宅

回覆:nicole1981 的帖子

洗臉,全身用。勤D用Cream

翡翠宮

保濕

子爵府

回覆:oldfrog 的帖子

有冇好介紹!因為已經搽Aquest唔知有冇串錯!但每日搽幾次架?

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都好嚴重架,近年用手工皂,再配合埋D保儑CREAM,好咗好多~~
但手工皂制作需時,過年前一定搞唔掂,唯有睇西E搽類回醇好咗先,慢慢再睇中E調理!
濕疹真係好痕,影响埋心理生理都辛苦,我好明白!加油呀~~

子爵府

回覆:cathy_1118 的帖子

咁你啲手工皂係邊度可以買到?可否pm我多啲資料呀?謝謝

珍珠宮

用豬油膏搽臉~
p.s. 如果用左無出粒粒~

我試過無出粒粒就用豬油膏搽臉~
但 vaseline 油質個隻就會出粒粒...

別墅

引用:之前睇西醫好左啲啲,唔食又起番,仲要係係

原帖由 nicole1981 於 14-01-08 發表
之前睇西醫好左啲啲,唔食又起番,仲要係係塊面度再黎過

之前有jm介紹左睇個中醫希望得啦,想農 ...
我朋友個bb都係睇左好多次醫生都唔得呀!醫生只會開類固醇俾佢搽,但搽咗之後返發會比之前嚴重!我有隻天然蘆薈gel可以介紹俾你!佢可以抗敏感同醫濕疹架!我好多朋友嘅小朋友用完都好返曬!大人同初生嬰兒都用得!

dabbycheung  pm, please  發表於 14-1-24 13:14
jwybb  Pm pls  發表於 14-1-24 00:35
skycarol  Can u also pm me?  發表於 14-1-17 11:17
happyszesze  Can u pm me? My baby girl also the same situation, many thanks  發表於 14-1-15 21:33
ching1972  pm,pls!  發表於 14-1-15 14:12

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+nicole1981+於+14-01-08+發表

原帖由 Kennis114 於 14-01-15 發表
我朋友個bb都係睇左好多次醫生都唔得呀!醫生只會開類固醇俾佢搽,但搽咗之後返發會比之前嚴重!我有隻天然 ...
請問邊度有得買?

My Dear Son, CaydenMama love you forever

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+nicole1981+於+14-01-08+發表

原帖由 Kennis114 於 14-01-15 發表
我朋友個bb都係睇左好多次醫生都唔得呀!醫生只會開類固醇俾佢搽,但搽咗之後返發會比之前嚴重!我有隻天然 ...
可否介紹比我

別墅

引用:Quote:原帖由+Kennis114+於+14-01-15+發表

原帖由 CHLOEJELLY 於 14-01-15 發表
請問邊度有得買?
出面市面買唔到架!要會員先買到!如果你需要,PM我!

珍珠宮

引用:+本帖最後由+cathy_1118+於+14-1-8+18:51+

原帖由 cathy_1118 於 14-01-08 發表

我都好嚴重架,近年用手工皂,再配合埋D保儑CREAM,好咗好 ...
我想自製手工皂俾屋企人處理好濕疹問題,想問你係咪自製手工皂?可唔可以話我知所須工具及材料可以喺邊度買?邊度買比較便宜?之前刨過帖有JM介紹過好多間,但我睇到眼花花

同埋介唔介意講下醫濕疹用什麼材料做皂及成份多少。謝謝!

因為我都係剛剛開始認識手工皂,暫時只睇過娜娜媽既一本事,所以比較多問題問。如果唔方便公開介紹可以PM我嗎?thx!

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:ipodbaby_123 的帖子

我唔係自制的,平時要返工邊得閒整,都係朋友用過介紹比我去買的!

子爵府

回覆:Kennis114 的帖子

邊隻蘆薈gel, 可pm我嗎?

珍珠宮

回覆:啲濕疹返發好辛苦呀

我用椰子油,再搽AI cream~
一定要戒口,呢排天氣差,好易翻發,要保濕,祝你早日康復

珍珠宮

回覆:啲濕疹返發好辛苦呀

蘆薈唔係人人啱,我一搽就紅哂勁痕!
如果想用蘆薈可以買新鮮既試下,最好試下手果d地方先!

大宅

有朋友用台灣既「阿原肥皂」,都幾貴,$80。但有好轉

子爵府

引用:我唔係自制的,平時要返工邊得閒整,都係朋

原帖由 cathy_1118 於 14-01-15 發表
我唔係自制的,平時要返工邊得閒整,都係朋友用過介紹比我去買的!
咁可否介紹我隻盧薈係邊度買架?

首頁

尾頁

跳至