嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

話說果日同屋企人坐係客廳, 坐坐下家姐突然問我:果幾塊EVA地墊用左幾耐?
我:差唔多4年...
家姐:膠嚟喎...會唔會有問題架?
我:唔知呀...EVA應該冇毒...
家姐:你搵下資料好喎!
咁究竟EVA地墊, 如果用左4年, 要唔要換呢?
(4歲仲用地墊係唔想小朋友玩玩具時嘈到樓下... )
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

大宅

BK Milk勳章

回覆 waiting046 的帖子

一般係街買百零數套既EVA地墊都唔會係純EVA,一般都混合左PE的,而且有好多較平的EVA地墊根本係無EVA成份,所以有無毒或有冇致害物,你應該參加貨品包裝上既說明,睇下佢附合也國際標準,有冇味都係其中一個問題,不過你用左咁多年當然就唔應該重有味了。

你可以去TRU baby睇下,佢地有套EVA地墊得10塊左右,但賣7百幾數,完成唔係一般街上面見到既質量。

特別需要留意一下是否BPA-Free,雖然係地墊,但小朋友都能會用口咬等,接觸得多都唔好。

其實4歲小朋友都可以唔需要用地墊了...個人應為比佢跌下痛下可以重好。~

小紅梅  樓主唔想嘈到樓下先用  發表於 14-1-12 17:09

伯爵府

回覆 i_am_1021 的帖子

咁即係有潛在問題啦...

陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

首頁

尾頁

跳至