跳至

首頁

尾頁

大宅

V塞娜 發表於 14-4-10 10:50
依,我地都算同學喎,2011年6月畢業。我只take過一堂係Surrey上,因為係easy credits。其他都係Burnaby cam ...

真係係同學喎!
我第一次o係surrey take都係為咗IAT啲easy credits
第二次take business law係因為burnaby o個邊啲時間fit in 唔到我個schedule

男爵府

gawky 發表於 14-4-10 11:00
真係係同學喎!
我第一次o係surrey take都係為咗IAT啲easy credits
第二次take business law係因為burnaby …
你好呀同學!我係Surrey 上堂又係因為Burnaby campus D堂fit 唔到我schedule,所以先會選擇去Surrey上堂~~
我都聽講IAT係easy credits,但一諗到要去Surrey上堂就放棄~~
我自己本身讀education,所以多數係Burnaby campus上堂~~

男爵府

Hello, 我都係住Coquitlam架.

大宅

V塞娜 發表於 14-4-10 11:13
你好呀同學!我係Surrey 上堂又係因為Burnaby campus D堂fit 唔到我schedule,所以先會選擇去Surrey上 ...

其實take落一啲都唔易, 好多assignment要做, 比寫文/計數仲煩
我其他courses都係o係burnaby上, 我哋可能曾經有一面之緣!!

男爵府

引用:Hello,+我都係住Coquitlam架.+

原帖由 linchan 於 14-04-10 發表
Hello, 我都係住Coquitlam架.
係呀,你係第一個住Coquitlam既朋友回我。你住近邊架?我近Coquitlam Center。

gawky  其實我當年都係住coquitlam  發表於 14-4-10 17:40

男爵府

引用:Quote:V塞娜+發表於+14-4-10+11:13+你好呀

原帖由 gawky 於 14-04-10 發表
其實take落一啲都唔易, 好多assignment要做, 比寫文/計數仲煩
我其他courses都係o係burnaby上, 我哋可能曾 ...
我有個朋友又係take左IAT後話一D都唔easy。要花好多時間去做assignment。好在我無一齊take
我地可以真係見過都唔奇,哈哈~

男爵府

gawky 發表於 14-4-10 14:57
我其他courses都係o係burnaby上, 我哋可能曾 …
但我係近幾年先搬入來Coquitlam~~你而家回流返香港?

大宅

V塞娜 發表於 14-4-11 07:00
但我係近幾年先搬入來Coquitlam~~你而家回流返香港?

我係過去讀書架咋, 所以畢業就返左黎
coquitlam幾好住
有車返sfu, 有車落downtown, 係去skytrain stn耐少少

男爵府

gawky 發表於 14-4-11 09:34
我係過去讀書架咋, 所以畢業就返左黎
coquitlam幾好住
有車返sfu, 有車落downtown, 係去skytrain stn耐少 …
哦~~你果時住Coquitlam邊頭? 有一架車去到SFU? North Road果頭??

男爵府

V塞娜 發表於 14-4-10 15:02
係呀,你係第一個住Coquitlam既朋友回我。你住近邊架?我近Coquitlam Center。

...
我住近Westwood Plateau. 落去Coquitlam Centre都唔係好遠囉.

大宅

V塞娜 發表於 14-4-11 09:49
哦~~你果時住Coquitlam邊頭? 有一架車去到SFU? North Road果頭??

我住近大會堂, glen elementary附近
coquitlam stn有架143直上sfu架, 無記錯係由poco出黎, 經coquitlam stn, 行como lake avenue

男爵府

linchan 發表於 14-4-11 09:49
我住近Westwood Plateau. 落去Coquitlam Centre都唔係好遠囉.
我地住得好近下喎~~

男爵府

gawky 發表於 14-4-11 11:24
我住近大會堂, glen elementary附近
coquitlam stn有架143直上sfu架, 無記錯係由poco出黎, 經coquitlam st …
好近我屋企喎~~恆基附近? 唔講唔知有車直去SFU…我只知道97直到Lougheed Station,160直到downtown~~不過好小坐…夏天會坐多D…而家Evengreen Line 起緊啦…好快可以坐skytrain入來Coquitlam啦~~

大宅

V塞娜 發表於 14-4-11 12:33
好近我屋企喎~~恆基附近? 唔講唔知有車直去SFU…我只知道97直到Lougheed Station,160直到downtown~~不過好 ...

比起henderson, 更近個湖呀
等我遲o的返去玩下先!

男爵府

引用:Quote:V塞娜+發表於+14-4-11+12:33+好近我

原帖由 gawky 於 14-04-11 發表
比起henderson, 更近個湖呀
等我遲o的返去玩下先!
我都好近個湖,但我住condo!多D返來玩下。而家多左好多人住入來。Glen附近起左好多townhouse同新大廈。

大宅

V塞娜 發表於 14-4-11 15:11
我都好近個湖,但我住condo!多D返來玩下。而家多左好多人住入來。Glen附近起左好多townhouse同新大廈。

...

等我妹畢業, 我就會返去!
不過到時應該唔係住coq

男爵府

引用:Quote:V塞娜+發表於+14-4-11+15:11+我都好

原帖由 gawky 於 14-04-14 發表
等我妹畢業, 我就會返去!
不過到時應該唔係住coq
唔住Coquitlam都唔打緊。有時間返入來懷緬一下

別墅

回覆:有無住溫哥華Coquitlam既朋友呀

你好?我媽媽任你附近,我每年都過來住下,因為我小朋友在這出世,中學使過來讀書,希望他適應下

男爵府

sukimilkmilk 發表於 14-5-2 15:59
你好?我媽媽任你附近,我每年都過來住下,因為我小朋友在這出世,中學使過來讀書,希望他適應下

如果返開來,有時間…可以出來傾下偈~~

複式洋房

V塞娜, 你已經考左地產牌照未呀? 九月中到溫哥華, 想搵你幫手搵屋, 請CHECK mail. 謝謝!

首頁

尾頁

跳至