自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

諗住聽日 星期6 去拎護照 但係佢booking已經full左 想問我聽日一早去 有冇得禁飛仔去果度等拎?

男爵府

引用:諗住聽日+星期6+去拎護照+但係佢booking已

原帖由 pigpigcarrr 於 14-01-17 發表
諗住聽日 星期6 去拎護照 但係佢booking已經full左 想問我聽日一早去 有冇得禁飛仔去果度等拎? ...
6點左右去到排隊,應該有機會~

侯爵府

回覆:拎新護照冇預約 可以拎嗎

你拎嘅意思係交咗申請表但未取証?如不是,早上係有籌攞嘅,間間唔同,我就十月火炭攞,六點到第五,好似得二十個籌,聽曰講藍田好啲,油麻地唔使去,半夜兩三點,仲有,如油麻地請睇清楚地址,見海報好似話會搬去尖沙咀

別墅

回覆 fionakong2008 的帖子

辦工時間9點 6點都去到? 我揀左係灣仔拎

珍珠宮

好媽媽勳章

嘩... 駛早? 好在我剛拎左籌.. 不過我係拎兒童身份證...

別墅

我係交左表 佢比左張通知書我 27號飛 但兩個星期6都full哂 平日我又要番學 驚趕唔切

侯爵府

引用:回覆+fionakong2008+的帖子辦工時間9點+6點

辦工時間9點 6點都去到? 我揀左係灣仔拎
Sorry,誤會了你係申請,唔係攞証

琥珀宮

引用:回覆+fionakong2008+的帖子我係交左表+佢比

我係交左表 佢比左張通知書我 27號飛 但兩個星期6都full哂 平日我又 ...
已交表,只係攞番證件,好似無限籌,夠期就實攞到!

水晶宮

引用:Quote:原帖由+pigpigcarrr+於+14-01-17+發

原帖由 木土土 於 14-01-17 發表
已交表,只係攞番證件,好似無限籌,夠期就實攞到!
張取證通知係叫申請者先預約,去到取證中心先要过reception, reception 會比飛仔,申請人然後等叫number 埋counter 取證。所以好難講在冇預約之下,reception會不會比飛仔申請者取證

別墅

唔該哂 聽朝決定去博一博

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

回覆 pigpigcarrr 的帖子

一定有得拎, 只係等耐D, 因為我試過, 你預等一個鍾啦

大宅

引用:Quote:原帖由+pigpigcarrr+於+14-01-17+發

原帖由 mw2012 於 14-01-17 發表
6點左右去到排隊,應該有機會~
Agreed, 如果8:30去到都full曬

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

pigpigcarrr 發表於 14-1-17 20:58

我係交左表 佢比左張通知書我 27號飛 但兩個星期6都full哂 平日我又 ...
如果係pick up, 唔使預約
上去3/F 26號窗拎飛就OK
我聖誕後先攞完

大宅

引用:諗住聽日+星期6+去拎護照+但係佢booking已

諗住聽日 星期6 去拎護照 但係佢booking已經full左 想問我聽日一早去 有冇得禁飛仔去果度等拎? ...
可以去,大約等1小時

大宅

前日我c6同62一齊去拎,我幫c6預約左,62就冇預約walk in,62唔預約都拎到,不過就比c6耐少少(耐大概10分鐘)

珍珠宮

環保接龍勳章

yes,

男爵府

我上次申請用自助機唔洗拎籌又方便,但唔肯定係唔係間間都有

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

取證係即時去就得, 唔駛預約.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:取證係即時去就得,+唔駛預約.++

原帖由 bosch 於 14-01-18 發表
取證係即時去就得, 唔駛預約.
我早幾個月取証,張紙寫明要預約

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

牛精仔 發表於 14-1-18 09:49
我早幾個月取証,張紙寫明要預約

寫就係咁寫, 實際可以唔駛...

我阿媽 12月時幫我 2 個仔去取證 (佢一共上去3次, 第一次佢冇拎我個仔本舊護照去踩上去), 佢話一上去等一陣到佢喎. 我唔知佢指既"一陣" 係幾耐... 佢去油麻地間入境署取證.

首頁

尾頁

跳至