自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

小兒三歲多,請問大家用邊種被?
剛剛到吉G睇,原來好多種類,羊毛、半羊毛、羽絨、絲綿,吾G買邊種較適合!
謝謝

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:請分享大家的小朋友用邊類型冬天被!

拒怕熱易出汗嗎?著幾多衫?fu唔fu被?屋企室溫幾多?

唔怕熱買羽絨啦 我個仔有盜汗問題 訓覺成日出汗。我房間室溫21-23 拒訓一件底衫一件cotton面衫 我比一張薄被拒 拒都出汗 宜家係淘寶買左張120x150cm既 9層muslin被比拒 希望拒唔出汗!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

我大仔自三歲起用羊毛被,因有重量,無咁容易踢被

但細仔三歲時仍間中尿床,所以用大豆被,可以洗

男爵府

BK Milk勳章

引用:小兒三歲多,請問大家用邊種被?剛剛到吉G

原帖由 fish9288 於 14-01-19 發表
小兒三歲多,請問大家用邊種被?
剛剛到吉G睇,原來好多種類,羊毛、半羊毛、羽絨、絲綿,吾G買邊種較適合 ...
初生時買左羊毛被,用到宜家,暫時夠暖,如果好凍會先用珊瑚絨被先襟羊毛,好暖

水晶宮

好媽媽勳章

珊瑚絨皮袋加冷氣被

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

別墅

回覆:fish9288 的帖子

珊瑚擁墊底,上面加羊毛被。

小朋友唔好用鱼擁被,會引起哮喘架。

子爵府

引用:拒怕熱易出汗嗎?著幾多衫?fu唔fu被?屋企

原帖由 carmenyan206 於 14-01-19 發表
拒怕熱易出汗嗎?著幾多衫?fu唔fu被?屋企室溫幾多?

唔怕熱買羽絨啦 我個仔有盜汗問題 訓覺成日出汗。我 ...
盗汗想醫可以睇中醫的

公爵府

我仔用絲棉,冬暖夏涼又夠透氣!

公爵府

BK Milk勳章

珍珠棉

寶貝囡提早係12月8日出世喇~37w1d~7.4磅

子爵府

總結大家的意見,都以羊毛被加珊瑚絨被為主,多謝大家分享!
會再去看看

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

大豆被

男爵府

我大仔用羊毛被,女用大豆

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+carmenyan206+於+14-01-19+發

原帖由 vickling 於 14-01-19 發表
盗汗想醫可以睇中醫的
係呢 其實我都想帶拒去睇 但係拒得15m 同埋拒唔會肯食中藥 但係有其他辦法醫 唔該曬

子爵府

其實大豆被夠暖嗎?

首頁

尾頁

跳至