烹飪搵食

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

請問各位JM,可唔可以大家比D意見.......考慮中
去看過Miele電蒸爐,Sales話唔會有蒸氣噴出嚟,有無用家可以講吓.....

BOSCH,我還未去睇真身,但聽聞都唔錯......

子爵府

幫推

大宅

BK Milk勳章

回覆:決擇中..電蒸爐買BOSCH定Miele好呢

我都想知

翡翠宮

大廚勳章

joeyjulia 發表於 14-1-20 19:19
請問各位JM,可唔可以大家比D意見.......考慮中
去看過Miele電蒸爐,Sales話唔會有蒸氣噴出嚟,有無用家可以講 ...
Bosch 你未睇過真身,去睇下好D

大宅

回覆:決擇中..電蒸爐買BOSCH定Miele好呢??

買之前兩款我都睇過,終於買左Miele,雖然Bosch平D兼多贈品,但因為佢係夾硬加個外殻做成坐檯款,外型大之餘兼內籠細,捨得買蒸爐我唔爭在比多幾千買款自己鍾意,Miele除左去到8X度會有一陣蒸汽出之外,其餘時間可以話係零蒸汽,至於有人會計較兩者出汽分別話Bosch好D,如果計蒸汽係主要考慮因素,咁買德國寶都得,而且仲平好多

khman   Thanks for sharing !  發表於 14-1-21 17:42

男爵府

睇過bosch真身,果個夾硬鑲落去的木殼,個樣cheap cheap地

男爵府

回覆:決擇中..電蒸爐買BOSCH定Miele好呢

其實蒸爐仲有咩牌子選擇?

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 芝麻湯丸 的帖子

好多謝你意見......其實我老公都係叫買miele,但係我又睇到有人講,話bosch幾好.....所以先出呢個post出嚟問吓大家既意見......
我想問吓,我唔記得睇邊個post話,要到乜一段時間,就要清洗部機,要買D乜放入去架?

侯爵府

回覆 jopig 的帖子

其實我知都有好多個牌子......我自己就去睇過miele,同德國寶........

但我唔太清楚邊隻好D,所以先出post問吓呢度既JM

大宅

回覆:joeyjulia 的帖子

係除詬丸,呢度有JM話用日本城買洗熱水壺既檸檬酸都可以,14個幾有三包!

侯爵府

芝麻湯丸 發表於 14-1-21 18:49
係除詬丸,呢度有JM話用日本城買洗熱水壺既檸檬酸都可以,14個幾有三包!

...
請問幾耐度要整一次呀??

大宅

回覆:joeyjulia 的帖子

要除詬部機會有十次倒數提示,其實除左Miele,Bosch,德國寶,仲有Cristal,前兩者比較貴後兩者會平d,揀爐最緊要按自己需要,每個品牌都有捧場客,用緊M爐會覺得M記好,用B爐會話B好,正如買座檯式Mixer我就買左Bosch冇揀Kenwood

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

請問Miele係咪坐檯式?

別墅

一定選擇 - Miele

雖然未用過電蒸爐,

但我用此品牌的洗衣機已是10年前的事, (用足10年先壞( 我平均每日開3次去洗衫)

德國出的品質及水準實在太好, 可放心用, customer service 又OK , 5識可以打去問客服問到識為止

我必定會買Miele

May Yip

侯爵府

今日我終於去咗SOGO睇晒兩部機........BOSCH勁多嘢送....miele就勁多人....

Miele兩隻同功能,只係外貎有D唔同就貴一千.....

苦腦中....

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

梗係Miele喇

侯爵府

大廚勳章

引用:今日我終於去咗SOGO睇晒兩部機........BOSC

原帖由 joeyjulia 於 14-01-26 發表
今日我終於去咗SOGO睇晒兩部機........BOSCH勁多嘢送....miele就勁多人....

Miele兩隻同功能,只係外貎有D ...
bosch 是否正如jm 說送水機,多兩tray(共4tray),外框 ,有無變?係米免費上堂?

快樂烹飪好時光,天天都是快樂天。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

幸福羊寶寶 發表於 14-1-26 20:33
bosch 是否正如jm 說送水機,多兩tray(共4tray),外框 ,有無變?係米免費上堂?

...
係呀,但係佢話應該做埋呢個月,過年後無喎........
老實講,我諗我會揀Miele

侯爵府

大廚勳章

引用:今日我終於去咗SOGO睇晒兩部機........BOSC

原帖由 joeyjulia 於 14-01-26 發表

Miele兩隻同功能,只係外貎有D ...
我估你內心都偏向melie 啦。你老公都贊成M記。點解仲猶疑?

快樂烹飪好時光,天天都是快樂天。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

michelle071180 發表於 14-1-26 20:30
梗係Miele喇
哈哈哈........我都係諗住揀Miele......依家苦腦緊係,要新款定舊款.......只係外表唔同咗,乜都一樣...

首頁
12345...7

尾頁

跳至