烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+ch_mama+於+14-03-01+發表請

原帖由 shu_vanbe 於 14-03-03 發表
我昨天試過,照樣溫度同時間唔夠熟……
個面好易over,底架加用嘢冚住
係咪用鍚紙蓋上芝士波先入光波爐?麻煩你tim

大宅

回覆 ch_mama 的帖子

因為我見波左一陣D色已經轉得好快...跟住就加個不鏽鋼碟遮住...
total 波左25mins /180度......免強熟晒,但係個皮脆硬

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

kwantck 發表於 14-3-3 22:10
好靚呀。。。。遲啲又玩下先。。落重芝士。。。

我都加多了芝士粉才更好味!

愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

男爵府

畀面勳章

引用:回覆+ch_mama+的帖子因為我見波左一陣D色已

原帖由 shu_vanbe 於 14-03-04 發表
回覆 ch_mama 的帖子

因為我見波左一陣D色已經轉得好快...跟住就加個不鏽鋼碟遮住...
入口硬嗎?煙\"nun\" 嗎?係做俾小朋友食怕佢地哨得辛苦,我上網見人地有D200\'c. 25 min.有D180\'c. 18-20 min.

大宅

引用:Quote:原帖由+shu_vanbe+於+14-03-04+發表

原帖由 ch_mama 於 14-03-04 發表
入口硬嗎?煙"nun" 嗎?係做俾小朋友食怕佢地哨得辛苦,我上網見人地有D200'c. 25 min.有D180'c. 18- ...
我覺得外表硬…

男爵府

食得好勳章

侯爵府

引用:Quote:kwantck+發表於+14-3-3+22:10+好靚呀

原帖由 Carmen2004 於 14-03-04 發表
我都加多了芝士粉才更好味!
請問你除咗加重芝士,其餘係咪跟足食譜? 芝士粉加到幾多?

大宅

SmileFoReVeR 發表於 14-3-5 01:42
請問你除咗加重芝士,其餘係咪跟足食譜? 芝士粉加到幾多?

About 70g.
愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

侯爵府

回覆:簡易芝士波波

唔該晒!

別墅

報到!
我都整左啦!仲多手放左啲芝士片切粒落去

琥珀宮

親子達人勳章 畀面勳章

引用:報到!我都整左啦!仲多手放左啲芝士片切粒

原帖由 kwantck 於 14-03-07 發表
報到!
我都整左啦!仲多手放左啲芝士片切粒落去

大宅

回覆:redelmo 的帖子

請問牛油溶液是用什麼牛油?是否忽一匙羹放涼便可?

琥珀宮

親子達人勳章 畀面勳章

引用:請問牛油溶液是用什麼牛油?是否忽一匙羹放

原帖由 mickeybebe 於 14-03-08 發表
請問牛油溶液是用什麼牛油?是否忽一匙羹放涼便可?
無鹽牛油,擺室溫等佢溶

大宅

爸B勳章

·

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有時間都整下先

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

預熱幾多火???幾多分鐘???

公爵府

糯米粉、芝士粉同様用100g得唔得

別墅

引用:糯米粉、芝士粉同様用100g得唔得

原帖由 caando 於 14-03-09 發表
糯米粉、芝士粉同様用100g得唔得
又好似多得滯喎。。我落60g覺得岩岩好。。

大宅

真係幾簡易

首頁

尾頁

跳至