烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

結果如何...
要否再換?

珍珠宮

回覆:staub生銹

服務咁差,我以後唔買staub

大宅

依然仲未有人回覆,我晏d就打去客戶服務部跟進

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:買咗2個星期,試過一次無水蒸,褒咗一次湯

原帖由 fion_bbgirl1 於 14-01-25 發表
買咗2個星期,試過一次無水蒸,褒咗一次湯,今朝將湯翻熱,拎起褒蓋發現生銹,然後細心看,發現褒 ...
其實呀姐話起初除左要用油養煱外,係要煮D較油食物先㗎!

我估你一來就煲湯同蒸送,所以有D影響!

大宅

請問用橄欖油搽得唔得?

伯爵府

引用:Quote:fion_bbgirl1 發表於 14-3-27 01:04

原帖由 波子 於 14-03-27 發表
我早上六㸃幾用staub煲湯,跟住熄火返工至夜晚六㸃放工繼續煲,浸住十多個鐘,無問題! ...
我有時都係咁,夜晚飲完湯吾記得洗浸到第2日先洗都無事,可能個別煲啦,其實洗淨搽返油熱一熱佢得吾得呀。

大宅

回覆 lemonon 的帖子

Ok呀!

lemonon    發表於 14-4-6 21:35

大宅

經歷咗咁多,終於肯換隻新嘅俾我
以為雨過天晴,點知今日去攞褒,兩邊褒耳都有不同程度嘅凹洞我就同sales講,要換第二隻,呢隻唔得,點知佢嘅答案係“無喎,係得呢隻”咁點呀?“等返貨囉,唔知幾時有㗎?”我再問,咁即係點?你知唔知我等咗幾耐,佢竟然話“我通知咗你,你唔來攞之麻”我就問,其實隻褒一返來,你地應該check好,無問題先通知客來攞,我幾時來攞係唔應該影響個quality,佢再答“公司話,本身隻褒係無問題,不過唔想麻煩,先換一隻俾你”我即刻停咗,唔想再同佢講嘢,依家等CS再覆我,呢d態度,真係講多句都晒氣

男爵府

lemonon 發表於 14-4-6 17:25
請問用橄欖油搽得唔得?
我用橄欖油搽,OK

大宅

引用:買咗2個星期,試過一次無水蒸,褒咗一次湯

原帖由 fion_bbgirl1 於 14-01-25 發表
買咗2個星期,試過一次無水蒸,褒咗一次湯,今朝將湯翻熱,拎起褒蓋發現生銹,然後細心看,發現褒 ...
其實係唔可以將煲湯留在煲內放過夜嫁

大宅

回覆:Cinderellababy 的帖子

一晚絕對唔係問題,因為,有時炆餸,朝早炆,夜晚食,時間都係一樣,就算邊有機會出銹水,但蓋嘅坑位絕對無可能peeling,我亦就此事,請教過LC售貨員,他們也說沒有問題,我家中亦有多隻staub & LC,從未出現此問題,但就此事,我只可說,staub售後超差,如果你有爬文,應該明白,對於一個大品牌,quality係其一問題,service係另一個更嚴重嘅問題

侯爵府

醒目開學勳章

我LC 同STAUB 都有, LC 有2隻, STAUB 剛剛拎左第3隻番黎. STAUB 其實我全完未開(YES, 買左好耐都未開黎用), 所以我唔知個情況.

但我用用LC 黎炆牛腩, 整過好幾次, 好多時都係個煲入面過夜第二朝再開火煮番熱佢的, 但無呢個問題喎.

其實一夜就會生誘, 咁整D COATING黎做咩呢?? 講緊只係一夜咋!!

睇完你講佢CS 有幾正, 我係咪應該拎第3隻STAUB 去REFUND 好呢??!!

大宅

回覆:happypiano 的帖子

其實我又唔想一竹杆打一船人,我用佢其他褒都係無問題,只係service差,sales姐姐唔愁賣,總之,保佑隻褒無事,如果唔係,等住勞氣

侯爵府

醒目開學勳章

fion_bbgirl1 發表於 14-5-2 21:37
其實我又唔想一竹杆打一船人,我用佢其他褒都係無問題,只係service差,sales姐姐唔愁賣,總之,保佑隻褒無 ...
一隻有問題唔係大問題, 人總有錯, 貨仲有壞. 但佢既CS 咁樣真係頂佢唔住喎!! 其實我剛剛都同佢地既CS 交完手, 上星期六打去, 話隻煲2, 3日會到, 話到時有人打俾我. 但一路都無收到電話, 今日我再打去追(係打左差唔多10次先可以順利同職員通話, 頭幾次係響響下CUT左線!!). 打到去, 講完, 跟住幾個鐘後話俾我聽件貨到左!!
初頭話2, 3日, 但實情係一星期!!

大宅

係呀!!佢個CS講就天下無敵,我依家都只係祈求佢聽日真係打俾我

侯爵府

醒目開學勳章

fion_bbgirl1 發表於 14-5-2 22:52
係呀!!佢個CS講就天下無敵,我依家都只係祈求佢聽日真係打俾我

...
以我既CASE, CS 係唔會無啦啦係唔追唔催既情況下打俾客的. 我頭先話上星期六打去追, 其實我件貨一早己經俾左佢地好耐, 我先打去追咋. 俾貨佢到今日換番俾我, 足足等左1X日(中間追過2次).
只係佢地CS 同COUNTER既SALES 都有禮貌, 所以我先無著火咋(因為我買番黎都唔會開黎用住, 都係擺係到, 我唔趕住用, 所以先可以等佢1X日咋)!

大宅

新手一問: 剛剛取煲同養煲, 不過我唔肯定做得岩唔岩, 請問最後D油係由佢留係煲上面? 定要抹走佢唔好油淋淋架? THX

大宅

回覆:mosmosma 的帖子

輕輕抹,唔滴油就ok

大宅

我都係因為唔趕用,屋企大大話話LC加staub10幾隻,所以先唔催佢,但實在太過份

伯爵府

我換番來個24蓋邊都有, 係睇唔到, 但養鍋上油時張廚紙有銹漬, 為有勤力上油

首頁

尾頁

跳至