烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

有無jm用緊Breville 焗爐??好用嗎!!值唔值呢?因為廚房細,但又想買部耐用D焗爐整面,蛋糕……等……tks tks r

別墅

我都想知...唔係唔想買ROWENTA TOSHIBA G400呢D機但實在太大部...

但我0個日問SALES發現有個問題...佢焗緊野時係全部機都會發熱唔掂得的...會唔會好麻煩?

複式洋房

我今日買左呀 我係澳洲買架 我屋企有部大嘅 但係因為有麵包機 會做多士 覺得整個幾片多士用咁大個焗爐 又要預熱十幾分鐘都幾煩 就一直睇panasonic日本版個部小烤箱 但又係日文 又要搵日本代購 又要再另外拖火牛 壞左的話冇保養 就覺得好似好麻煩 後來無意中(依家完全記唔起點解會搵到) 搵到breville呢部smart oven再上網搵資料 發覺佢可以做好多野 而且價錢又唔太價 決定買呢部 今日就即開機試啦 我先試做雞尾包 時間快好多 因為預熱好快 焗出黎色水好 之後再試羊架 都好juicy 會再試下整其他野 我覺得都真係幾好用 希望可以幫到你地啦
每天都要感恩 感謝主 讚美主

複式洋房

回覆 edgarjr 的帖子

你講緊邊部會成部發熱?

每天都要感恩 感謝主 讚美主

男爵府

引用:我今日買左呀+我係澳洲買架+我屋企有部大嘅

原帖由 eliz_mum 於 14-05-10 發表
我今日買左呀 我係澳洲買架 我屋企有部大嘅 但係因為有麵包機 會做多士 覺得整個幾片多士用咁大個 ...
請問幾$?在那裡買?

焗爐溫度最高是多少?

Thx

伯爵府

引用:Quote:原帖由+eliz_mum+於+14-05-10+發表我

原帖由 mom06 於 14-05-12 發表
請問幾$?在那裡買?

焗爐溫度最高是多少?
請問係邊個model ,係邊度買,幾錢?

伯爵府

引用:我今日買左呀+我係澳洲買架+我屋企有部大嘅

原帖由 eliz_mum 於 14-05-10 發表
我今日買左呀 我係澳洲買架 我屋企有部大嘅 但係因為有麵包機 會做多士 覺得整個幾片多士用咁大個 ...
請問係邊個model ,係邊度買,幾錢?

伯爵府

BK Milk勳章

i also want to know

男爵府

https://www.breville.com.au/the-smart-oventm.html
估計是這個

男爵府

回覆 1mocha 的帖子

估計是這個焗爐https://www.breville.com.au/the-smart-oventm.html

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

我有最大(800),只有呢部有熱風對流,所以先要部大。
勁正!
你今日backup左未?

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

edgarjr 發表於 14-4-2 13:42
我都想知...唔係唔想買ROWENTA TOSHIBA G400呢D機但實在太大部...

但我0個日問SALES發現有個問題...佢焗緊 ...
個門柄唔熱,不過機身真係危險的熱,要小心。
你今日backup左未?

伯爵府

引用:回覆+1mocha+的帖子估計是這個焗爐https://

原帖由 BLLI 於 14-05-13 發表

估計是這個焗爐https://www.breville.com.au/the-smart-oventm.html
謝謝你,但唔知要幾錢?

伯爵府

回覆:eliz_mum 的帖子

係超市買的pizza 可成個放入去嗎?

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

呢部我係尖沙咀嘅 。。i square 嘅PAN記show room 見過真機,好似做咗代理,個款好靚架,不過我覺得對我嚟講好細部,因為去睇P記的洗衣機時見到,仲有呢個牌子嘅coffee 機,全部都好型㗎

男爵府

我不知香港有否出售,在澳洲售 Aud$ 2xx, 也許不過Aud$300,不大清楚!

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

1mocha 發表於 14-5-18 21:17
係超市買的pizza 可成個放入去嗎?
好似得,印象中,pan記show room 度,印象中有放咗pizza stone 係度做擺設,你可以打去問下先出去望吖

伯爵府

引用:回覆+1mocha+的帖子我不知香港有否出售,在

原帖由 BLLI 於 14-05-18 發表

我不知香港有否出售,在澳洲售 Aud$ 2xx, 也許不過Aud$300,不大清楚!
我就係想係澳洲買。請問你嗰個係邊度買?

我今日見呢個98. 唔知得唔得

伯爵府

引用:Quote:1mocha+發表於+14-5-18+21:17+係超市

原帖由 euyuet 於 14-05-18 發表
好似得,印象中,pan記show room 度,印象中有放咗pizza stone 係度做擺設,你可以打去問下先出去望吖 ...
請問係香港賣幾錢?

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

1mocha 發表於 14-5-18 21:41
請問係香港賣幾錢?
我找到條LINK,跟埋pizza stone, 都幾正

~~~
智慧型焗爐BOV800
Breville智慧型焗爐採用嶄新Element IQ技術,能自動調節5支石英發熱管的熱力,可控制烘烤溫度及時間,使食物表面鬆脆內裏鬆軟,達至最理想口感。智慧型焗爐備有LCD顯示屏,可清楚顯示9種預設烘烤模式、溫度、時間、解凍、對流等狀態。而9種預設的烘烤模式包括:GRILL (燒) 、 TOAST (烤麵包) 、 CRUMPET (烤鬆餅) 、 BAKE (烘焙) 、 ROAST(烤烘) 、PIZZA(烤披薩) 、 COOKIES (烤曲奇) 、 REHEAT(翻熱) 及WARM (保溫) 。各款智慧功能選擇,讓您輕鬆泡製各款不同美食。

Breville智慧型焗爐擁有22公升大容量及2,400W強大輸出,配備33cm (13吋)特大防黏底底盤,可處理適合家庭食用份量的披薩,其防黏內壁及三層食物擺放位置,更可根據食物的大小和烘烤的模式,選擇烘烤時擺放的位置。智慧型焗爐機身設有溫度單位轉換,可選擇華氏F˚/ 攝氏C˚,方便按照食譜調較;特設的解凍按鈕,方便省時。而機身的耐用不鏽鋼及連接機頂的暖碟盤,可將烘烤完的食物擺放於暖碟盤上保溫,您便可放心繼續準備另一道美食。
附件:30 cm搪瓷燒盤、30 cm搪瓷烤盤、33 cm防黏底披薩盤、承托架

http://www.3c4u.net/article/articleDetail/3448

首頁

尾頁

跳至