自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

搬屋千萬不要找恩家

各位家長注意,如果你們想,搬屋千萬不要找「恩家」(元朗媽橫路),因為他們說自己有基督教背景,但行為非常可怕:
1.上門報價的李先生(手提:95519559)態度有禮,報價為$2300包裝拆一衣櫃及一雙人床(五百多呎四人家庭),但23/6搬屋當天卻說一貨車不夠,要叫街車,結果多收$240
2.搬屋的頭目相當沒有禮貌,並一早暗示可能一車不夠,餘下的物件要自己處理。
3.打破我們兩塊镶牆的大鏡,但老闆姓李的卻一口說不賠,要我們自己claim家居保險,雖然最後判出來的搬屋頭目肯賠,但已十分不愉快。
4.姓李的手提意外地接通了,他卻不察覺,被我聽到他粗口連連,跟一般「爛仔」沒兩樣。
5.搬屋由兩點開始,至八點才完,由大埔去荃灣!

這次搬屋經驗相當不愉快,我考慮去CC投訴。

大宅

Re: 搬屋千萬不要找恩家

民房

咦,我幫襯過佢地兩次,一次係搬櫃一次搬床,okay架喎...

乜差左咁多?

子爵府

其實好多時呢類有基督教背景既搬屋公司,通常老板係基督徒,但係伙記唔係,所以可以話同一般既公司唔係好大分別,你可以話有個老板睇住既,而且報價應該會老實d.

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我經朋友介紹揾過佢哋, 佢哋打價特別貴, 上到我屋企打價時又彈依樣難搬果樣又難拆, 又唔俾時間我考慮, 話佢哋啲時間好滿架, 唔即時覆實就冇期俾我。後來我揾多兩間打價(堅達同發發), 價錢又平且來打價時都好有經驗講解如何拆下及裝回, 紙箱全包唔夠佢哋再送上我家, 所以之後我揾發發都唔揾恩家。

首頁

尾頁

跳至