家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:ismandy+發表於+14-1-29+20:06+好欣

原帖由 jeffpoon 於 14-01-29 發表
成日會聽到,響街執到野都會睇下係乜。唔駛錢都會係咁,如果要錢買,你又會唔會諗清楚先買呢?

iPhone買返 ...
個客本來可能只想要nokia 99 蚊機,例如純人壽保險。sales可以叫個客買山寨機。話功能多好多。

個客本身想買iPhone, sales也可以叫個客買山寨機。話俾個客知,開頭部山寨機會彈app, 你用十幾年之後就正常返,之後仲勁過iphone既。價錢又平過iphone, 好抵買。

禁止訪問

男爵府

引用:回覆+ismandy+的帖子個SALES賣什麼,就等於

原帖由 jeffpoon 於 14-01-31 發表
回覆 ismandy 的帖子

個SALES賣什麼,就等於個客要買什麼嗎?客人是有選擇權的啊
馬年進步,恭喜發財,身體健康!

伯爵府

不用買,上一代的父母絕大部分沒有買任何保險。

男爵府

引用:回覆+ismandy+的帖子個SALES賣什麼,就等於

原帖由 jeffpoon 於 14-01-31 發表
回覆 ismandy 的帖子

個SALES賣什麼,就等於個客要買什麼嗎?客人是有選擇權的啊
開左年,繼續探討一下。

沒錯,顧客有最終選擇權。不過連美容產品都成日俾人坤。

保險產品條款甘多,有幾多顧客可以完全了解條款而做出正確選擇?如果將山寨手機吹到同蘋果一樣,價錢又平d,仲是可以吸引到顧客。

當然,顧客簽了,責任在顧客。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

blueskybird04 | 2014-02-05 22:34 其實唔關保險事,係啲agent廢,唔好 聽agent講、自已去reserach,一定唔 好去買所謂基金,年金,儲保,教育 基金,因全部有約,未見官先打三十 大板,啲錢就係去咗agent佣金到,,另 外同投資儲畜有關一律唔買,自已去 做都得(什麼教育基金),純人壽,可買 ,但佢哋一定唔like,佣金太少了……

X 2

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至