跳至

首頁

尾頁

大宅

2 歲玩咩玩具?

見屋企 D 玩具無乜新意 (波 / 車 / 積木 / 公仔 / 字咭 / 書 ... etc),已分2-3批間中換黎玩,但都好似好悶咁。有 D 玩具買左又唔玩!反而對 D 家居用品仲有興趣。

你地 D 小朋友依家玩咩玩具架?有乜玩具 best buy?

大宅

Re: 2 歲玩咩玩具?

我最近買左套廚房比阿仔玩, 佢暫時都成日玩住, 另外仲有比crayon 佢劃, 都可以劃好耐

大宅

我就不『摟』唔多買玩具比希仔,因爲有好多長軰搶住買野 我地就無謂嗮錢了!

等我個仔話比大家聽佢想玩o羊 :tongue:
話說今天早上一起牀,食緊早餐時,他就說:『陣間我要玩 - 遙控車、玩Thomas火車、玩船船、睇圖書、玩蠟筆畫圖畫。。。』

我們跟住問還有什麽? 他就說:『仲有波、積木、teddy bear、車、玩波波池、sir滑梯、打鞦韆。。。』

我覺得兩歲孩子活動能力已經很强,淨係玩具真係唔能夠滿足到他們的需要,我現在反而多帶著希仔到處看、到處玩、見到什麽就跟他介紹那些見到的東西是什麽,他永遠充滿興趣的聽我講解,而且最好玩的玩具,大概是我們父母了,因爲我們可以互動的跟他玩,比如躲猫猫、捉迷藏、字卡配對游戲、看完圖書再看、再把書中人物、事物畫成圖畫(一塊魔術板 - 畫完拉一拉就無嗮野果種 - 唔知您地明唔明 ),這樣他們就很開心了。 玩具真係唔駛多架

大宅

仲有lee 樣, 有得食有得玩, 大家happy

http://www.youtube.com/watch?v=rC1FKxlQ9Ns

男爵府

vee/////你可以同佢做小手工呢.....
用紙巾合.....等等飲完多多個樽又得....
手指頭印水彩又玩得...但一定睇住如果吾係就煩
用下腦巳好多野玩..... :mrgreen: :mrgreen:
[

複式洋房

Note: due to BK update, my BK name has changed to Baby Hei!

My son only likes playing toy cars, all kinds of toy transport(train, MTR, Bus, Van, etc)

Most of the toys are bought my his grandmother, so 寵壞他! I only bought 5 toys to him up to now, most of his toys are 真藏of my husband and me,like snoopy MTR train(MTR add money to 換), coca cola 真藏車, Dr.Martin 真藏車.

As a result, our柜只余下Coca Cola and Hello Kitty 公仔,....
:-( :-( :-(

I will go playgroup with him on Saturday if having suitable playgroup so that can 消耗 most his energy! How about your?

大宅

click here

你地睇下入面d video, 好多野都arm 我地d bb 玩/學野, 只要簡單o既tools 就得, 繼日前比阿仔自己剝毛豆食後, 我今日又比阿仔拎住兩隻杯玩倒紅豆, 佢都不知幾開心, 左杯倒入右杯, 右杯倒入左杯, 不過奉勸大家一定要比個盤裝住黎玩 (same as website 入面d video), 如果唔係一倒瀉晒落地就好執餐死

大宅

Edgar 媽,thx for sharing .....

柏翹專注力差,又唔肯聽人教佢玩,所以係屋企好頭痕!
返而去戶外地方/游水佢就好開心周圍跑 ....

大宅

Eager 媽:
你個 廚房好吸引,

大宅

Eager媽:你的廚房好吸引,可以話我知

大宅

Eager媽:

民房

融融近排興學大人玩 :-

1. "打保齡", 佢見過我玩wii, 知道要碌個波出去撞d樽. 於是佢又有樣學樣, 將d玩具 & 積木放落地, 再碌個波去撞.

2. 我 & 老公部 nds (專玩 mario d mini games, cooking mama & 任天狗)

3. 叫我畫公仔, 再比佢估我畫咩. 好無聊的一個遊戲, 但佢迫我玩好耐 ?-(

4. 玩 shopping 遊戲, 我地扮顧客, 佢扮收銀姐姐.

男爵府

大廚勳章

我個仔最鍾意玩字母版, 一日可以切幾次, 切完就整返出黎, 掟落地下, 每日重覆都唔厭.

之前都好積極同佢玩,( 其實總之同佢玩, 佢就好開心), 但因為我太攰, 就生, 所以少左同佢玩, 而且之前都會係收太陽時同佢去公園"體力勞動"下 (跑下, 跳下), 依家都少了, 希望遲D有機會再同佢玩多D.

別墅

原文章由 Edgar媽 於 07-6-30 17:45 發表
我最近買左套廚房比阿仔玩, 佢暫時都成日玩住, 另外仲有比crayon 佢劃, 都可以劃好耐

Edgar媽,
你套廚房係邊度買的? 我都想買一套
chan1209

男爵府

原文章由 chan1209 於 07-7-26 17:40 發表

Edgar媽,
chan1209

我見玩具反斗城有得賣,好似賣$399定$499...

大宅

早排mattel 開倉買的, fisher price 牌子, 唔見o係街有得賣喎

原文章由 chan1209 於 07-7-26 17:40 發表

Edgar媽,
chan1209

首頁

尾頁

跳至