跳至

首頁

尾頁

大宅

"change is eternality"

so unpredictable...

原文章由 eeb 於 07-7-5 14:38 發表
點解又變咗"新的在前"既呢

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

That's what I want, cool!:mrgreen:

原文章由 eeb 於 07-7-5 14:38 發表
點解又變咗"新的在前"既呢

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

但係sent完會去咗last page(oldest post) :evil:

原文章由 Harubi 於 07-7-5 15:16 發表
That's what I want, cool!:mrgreen:

子爵府

工程師奶,俾少少時間人地fix bugs啦...
你都係果行架,忍下啦...hehehee

原文章由 eeb 於 07-7-5 15:18 發表
但係sent完會去咗last page(oldest post) :evil:

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

水晶宮

我唔係做o個行架,我o個行d人好醒架kakakaa

原文章由 Harubi 於 07-7-5 15:28 發表
工程師奶,俾少少時間人地fix bugs啦...
你都係果行架,忍下啦...hehehee

子爵府

你邊樹呀你...
見到你就知有幾醒啦...

原文章由 eeb 於 07-7-5 15:37 發表
我唔係做o個行架,我o個行d人好醒架kakakaa

大宅

BK真古怪?-( , 一陣新的在前, 一陣新的在後, 係到測試我地有幾快去catch-up:mrgreen: .

水晶宮

醒過豬頭炳少少啦

原文章由 Harubi 於 07-7-5 15:44 發表
你邊樹呀你...
見到你就知有幾醒啦...

大宅

我都去weekend去買來試下先. 阿仔個身d濕疹都仲好犀利呀!

原文章由 eeb 於 07-7-5 12:08 發表
隻"濕疹清"o係屈人寺買架,$106一大樽(500ml),有隻量杯仔,Larry用25ml開500ml滾水,一日敷3次,大人用就可以濃少少,有說明書教點用。

http://www.ngyauchun.com/

其實我都問過好多西醫意見,又上網c ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我在商務訂178呀~
原文章由 CreamBlue 於 07-7-5 13:15 發表
可以打電話去pageone問吓, 順便通知聲呀, 唔該 , 我都想買, 不過話時話好似冇時間睇wor....
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

大宅

今朝起身見Aidan d濕疹冇再出水, 而我自己d濕疹又好了d, 可能係我食緊中藥有關, 都過到d俾小bb.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

0701 乳牛媽媽 廣播站 再召集!

大家可唔可以講俾我聽bb d濕疹係點呀??通常係邊度出呀??

男爵府

醒目開學勳章

好耐無見

HI ALL,
我又返嚟喇﹗不過我呢排愈來愈少奶,可能要放棄喇。
我都睇緊中醫,話我感冒未清,上week食咗1week西藥,可能因為唔舒服所以無奶。
我個女仲係人奶+奶粉,呢排愈食愈多奶粉。:-(

[ 本文章最後由 BABY520 於 07-7-5 21:58 編輯 ]

水晶宮

bb主要出o係面同腳,大d會出o係手同身

原文章由 yuyu268268 於 07-7-5 20:03 發表
大家可唔可以講俾我聽bb d濕疹係點呀??通常係邊度出呀??

水晶宮

慢慢追得番d奶量架。多d決心就得架喇

原文章由 BABY520 於 07-7-5 21:54 發表
HI ALL,
我又返嚟喇﹗不過我呢排愈來愈少奶,可能要放棄喇。
我都睇緊中醫,話我感冒未清,上week食咗1week西藥,可能因為唔舒服所以無奶。
我個女仲係人奶+奶粉,呢排愈食愈多奶粉。:-(

大宅

我個仔係第一次出就出係面, 當面個d濕疹好噃, 就係手同腳出, 宜家面就冇啦, 全部係手同腳d關節接駁位出.

原文章由 yuyu268268 於 07-7-5 20:03 發表

大宅

BABY520,
唔好放棄, 俾心機餵, 俾心機泵多d追噃奶量, 加油 加油

男爵府

又塞咗呀!

唉! 半夜2時pump時都清架.. 6am發覺左胸痛, 原來lower quantant 塞咗..
我終於塞第二次.. 一次右一次左.. Gabriel 今次好合作.. 0600 skin to skin 完,0845 再嚟skin to skin.. 齋吮住嚟瞓.. 1000 almost 通晒.. i bet.. noon time, 鷄脾仔再 skin to skin 多一次就ok

baby520,
我哋一齊努力喇, 呢幾日唔知做乜, 每邊max. 得6oz.. 好弊家伙... 我都要努力呢

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

原文章由 CreamBlue 於 07-7-5 22:38 發表
我個仔係第一次出就出係面, 當面個d濕疹好噃, 就係手同腳出, 宜家面就冇啦, 全部係手同腳d關節接駁位出.

O~IC咁pat pat會唔會紅呀?因為今日同bb換片時隔離有個婆婆幫佢個bb換片,佢話軒軒個d係濕疹,叫我戎口,我之前仲e為個d係黃金便便,佢話黃金便便無咁希喎!

男爵府

thanks God..
通返喇!通返喇! 啲乳腺通返喇... 真係好彩!

yuyu,
黃金便便唔會"乸"紅pat pat 架.. 如果pat pat 被"乸"紅咗.. 就有可能真係你食嘅嘢有問題/ 隔得太耐至換片, 被小便"up"親..
你仲有冇食補品?? 夏天會燥.. 要留意..
also, 係咪diaper rash? pat pat 好小濕疹因為長期濕潤同暖.. pat pat 有冇"high""烚""烚"?
原文章由 yuyu268268 於 07-7-5 23:12 發表

O~IC咁pat pat會唔會紅呀?因為今日同bb換片時隔離有個婆婆幫佢個bb換片,佢話軒軒個d係濕疹,叫我戎口,我之前仲e為個d係黃金便便,佢話黃金便便無咁希喎!

首頁

尾頁

跳至