跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

Hi 各位靚媽,

俾bk玩c, 舊版看唔到, 再開過, 入來啦.

[ 本文章最後由 rosan, 於 08-1-1 09:31 編輯 ]
看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!

大宅

我今個wk俾工人整的餸單

日 一 二: 木瓜/粟米/花生/雞腳
: *
: 青紅蘿蔔粟米豬展湯
*
1. 香蔥牛肉卷
1. 南瓜蒸肉餅
* 1. 南瓜蒸肉餅
* 1. 豆醬炆雞異
2. 煎蠔仔餅
2. 煎大魚
2. 豆醬炆雞異
2. 沙爹牛柳粒
3. 蔬菜
3. 蔬菜
3.3. 蔬菜
3. 蔬菜

Thu

Fri

Sat

: 蕃茄薯仔魚湯
: 滾湯

1. 紅燒炆腩肉
1.紅燒炆腩肉
1. 蔥爆牛肉

2. 蒸鮮魚
2. 炒雜故
2. 醬燒茄子

3. 蔬菜
3. 蔬菜
3. 蔬菜

[ 本文章最後由 rosan, 於 07-7-5 19:19 編輯 ]
看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!

大宅

原文章由 rosan, 於 07-7-5 19:08 發表
Hi 各位靚媽,

俾bk玩c, 舊版看唔到, 再開過, 入來啦.

嘩!好好餸喎!加雙筷呀唔該!

大宅

隨便起筷啦.
我懶, 所以係六/日諗定餸單, 費事唔得閑時問我,
我會好求其.

原文章由 ringmike 於 07-7-5 21:57 發表

嘩!好好餸喎!加雙筷呀唔該!

公爵府

2023年兔年勳章

Hi, everybody,

Long time not chat here. Both Kei Kei and me are very busy from May onwards.

She started her school life while I was back to work again. Now she can poo poo and pee pee herself in school without the help from teachers.

She will call me or father to lead her to toilet as she cannot reach the height.
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

大宅

Strawberrys

原來你返緊工, 唔怪得少咗見你浦頭;

啲個BK新版真係睇屎我

大宅

今個wk的餸Sun Mon Tue Wed
: 木瓜雪梨花膠豬展
: 花期參豬展
*
1. 波蘿炒牛肉
1. 西芹蝦醬爆鮮尤
1. *西芹蝦醬爆鮮尤
1. 苹果咖喱雞
2. 蒸鮮魚
2. 煎多春魚
2. 波蘿炒雞片
2. 雜菜芒果丁
3. 蔬菜
3. 蔬菜
3. 蔬菜
3. 蔬菜

Thu

Fri

Sat

: 冬瓜魚尾湯
: 滾湯

1. *苹果咖喱雞
1.鴛鴦牛肉球
1. 蕃茄炒蛋

2. 蒸鮮魚
2. 菜甫炒蛋
2.

3. 蔬菜
3. 蔬菜
3. 蔬菜

[ 本文章最後由 rosan, 於 07-7-10 20:48 編輯 ]

大宅

尋晚試整蟹肉冬蓉羹,幾啱夏天飲!
好易整:
1)用史X生上湯+水煲淋d冬瓜.
2)用菜刀放斜壓爛d冬瓜放回上湯中;
3)蟹肉出水後用盬+胡椒粉醃,之後加落湯中煲滾.
4)最後加少少金華火腿碎略煲就可.
其實已經夠味,覺得唔夠就加少少鹽調味!
如冇蟹肉,可隨自己喜歡用火腿粒+粟米+草茹乜都得架!

公爵府

好美味咁啵 .. 外賣唔該

唔知點解, 我覺得史 x 生雞湯好重味精, 就算我溝淡左 / 落 dd 煮送, 之後都會好頸渴, 如我整呢個湯, 睇怕都要用新鮮料整咯.
[/url]

大宅

hehe.....有d人真係唔掂得味精架,咁你唯有用豬肉淆湯底,冇得偷懶了!

大宅

尋日阿女開始放假, 工人見她無嘢食, 主動整左的栗米瓶, 好好味.

公爵府

係啦, 我就係對味精好敏感, 一食就知架喇. 無錯, 真係冇得偷懶, 仲要多 d 鮮肉淆湯, 好貴唷

原文章由 ringmike 於 07-7-23 15:28 發表
hehe.....有d人真係唔掂得味精架,咁你唯有用豬肉淆湯底,冇得偷懶了!
[/url]

公爵府

咩粟米瓶?

[quote]原文章由 rosan, 於 07-7-24 19:24 發表
尋日阿女開始放假, 工人見她無
[/url]

大宅

唔識打個cake字.
原文章由 蝦蝦 於 07-7-25 11:18 發表
咩粟米瓶?

[quote]原文章由 rosan, 於 07-7-24 19:24 發表
尋日阿女開始放假, 工人見她無

大宅

而家我工人好好, 日日有新餸, 阿女係屋企, 她又日日整下午茶點, 我係屋企, 就茶水奉上, 我有時周身痛, 就叫她幫我按摩下...
wakakakaka.... 我好嘆.............oh, 天氣已好熱, 晒下啦...

大宅

蝦蝦,

想問下你電腦, 當打中文字時, 咪會有個bar顯示字, 同埋唔打時都有個 "速","半字" bar, 但呂打字時個bar好長, 空白, 有咩辨法整細.

公爵府

rosan,
真係好晒下喎 恭喜你啦, 好岩心水啵, 個樣睇順左未? :mrgreen:

你試下o係 "速""半字"果度, 按 mouse, 右 click, 內容, 熄左 "不使用淨動組字視窗", 睇下係咪你想要既野 ?? 但另一個細 bar 會跟住你打字時顯示出黎. 不過應該好 dd.

原文章由 rosan, 於 07-7-26 09:24 發表
蝦蝦,

想問下你電腦, 當打中文字時, 咪會有個bar顯示字, 同埋唔打時都有個 "速","半字" bar, 但呂打字時個bar好長, 空白, 有咩辨法整細.
[/url]

大宅

我好少看她個樣.

都係攪唔掂:-(
原文章由 蝦蝦 於 07-7-26 11:27 發表
rosan,
真係好晒下喎 恭喜你啦, 好岩心水啵, 個樣睇順左未? :mrgreen:

你試下o係 "速""半字"果度, 按 mouse, 右 click, 內容, 熄左 "不使用淨動組字視窗", 睇下係咪你想要既野 ?? 但另一個細 b ...

大宅

嘩.....!真係好嘆喎!簡直皇帝式享受!呢次真係物超所值啦!

公爵府

2023年兔年勳章

Hi, everybody,

When will our next gathering ? Apart from Ping's house, anyone will have a good place to go during the HOT SUMMER ?

原文章由 ringmike 於 07-7-27 15:22 發表
嘩.....!真係好嘆喎!簡直皇帝式享受!呢次真係物超所值啦!
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

首頁
12345...9

尾頁

跳至