親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

爸是內地出生,持特區護照,第一次去台灣。
請問到金鐘申請台灣簽證要準備乜野文件?費用幾錢?

大宅

回覆:到金鐘申請台灣簽證

好似一張相,身份證印影,回郵信封一個,費用好似180左右,要早地去,因為超多人

大宅

引用:好似一張相,身份證印影,回郵信封一個,費

原帖由 泓媽媽 於 14-02-14 發表
好似一張相,身份證印影,回郵信封一個,費用好似180左右,要早地去,因為超多人

...
明白,唔該晒

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

表格 (可以上網下載填定,或去到先攞form填)
身分證副本 (正本都要帶去俾職員睇一睇)
特區護照副本
回鄉卡副本 (上次辦證職員有問,但我無帶,都ok)
相片(白底)
回郵信封 (寫自己地址,唔駛貼郵票)
費用 $2XX

大宅

一般台証需時十幾個工作天! 價錢1XX
如果已經買左機票唔夠時間就要搞快証, PRINT埋有你爸爸名既E-TICKET 拎埋去! 價錢會係2XX!

相片個頭要好大KA...上次我媽影左果D都唔啱, 要即時影過! 唔怕貴就係佢果到影會安全D (50蚊4張)

大宅

引用:表格+(可以上網下載填定,或去到先攞form填

原帖由 小草 於 14-02-14 發表
表格 (可以上網下載填定,或去到先攞form填)
身分證副本 (正本都要帶去俾職員睇一睇)
特區護照副本
明白,唔該晒

大宅

引用:一般台証需時十幾個工作天!+價錢1XX如果已

原帖由 mand089 於 14-02-15 發表
一般台証需時十幾個工作天! 價錢1XX
如果已經買左機票唔夠時間就要搞快証, PRINT埋有你爸爸名既E-TICKET 拎 ...
明白,唔該晒

子爵府

回覆:到金鐘申請台灣簽證

阿媽今日去左搞,勁多人,相片先影好,多人排隊wor.

大宅

引用:阿媽今日去左搞,勁多人,相片先影好,多人

原帖由 wendyyy 於 14-02-18 發表
阿媽今日去左搞,勁多人,相片先影好,多人排隊wor.
收到,多謝報料

首頁

尾頁

跳至