自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Jessiest  個人認為社署係廢嘅,尤其打電話傾訴個d部門,上黎搵bk jm傾好過  發表於 14-2-15 15:59

禁止訪問

回覆:我的人生為什麼咁慘,好想死呀!

禁止訪問

男爵府

我覺得老師冇理由會針對你個仔,實有原因嘅。

我要勤力D

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

叫你老公好認真咁同佢阿媽講,小朋友唔打得唔鬧得,依加唔受教唔受老c同學仔歡迎,係邊個害的?

禁止訪問

BK Milk勳章

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

加油

伯爵府

虎到金來勳章

引用:我覺得自己好冇助呀!囝囝問題,住問題,老

原帖由 amylam288 於 14-02-15 發表
我覺得自己好冇助呀!囝囝問題,住問題,老公問題啦,全部冇人幫。個老公好無用,個仔比老師恰,又話會講粗 ...
慢慢,逐樣解決,首先問題係,阿仔定奶奶,如果係奶奶,你係你仔個媽,你教仔,只要係岩,其他人唔使理!!!

如果係個仔問題,首先搵出老師點解針對佢,佢特別曳?做左d老師唔鍾意既野?成績特別差?還是可能有特別病?知道根源,慢慢解決!!!

至於老公,幫唔到手,就請他合作,不要插手你教仔,什至請他同佢阿媽講聲,出少句聲當幫忙!!!

教仔係辛苦架,加油!!!

男爵府

回覆:amylam288 的帖子

我老公都會費話多, 總之佢家用比夠唔好煩到我就ok
奶奶我一定唔理,我教自己仔女邊個都唔可以出聲, 佢要教就教自己個個,我一定同佢講清楚
諗辦法解決, 其實旁人睇會小事但自己總會放大件事, 加油

伯爵府

Relax

子爵府

冷靜D,總有方法解決

伯爵府

好媽媽勳章

樓主係咪一家人整整齊齊,身體健康,三餐溫飽,有瓦遮頭?恭喜你,你已比全世界大多數人幸福。有邊個係事事如意啊,大家都係見步行步,有困難諗計搞掂。開山見誠同老公傾下,佢同你企埋同一條陣線好做好多。

There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

我讀小學3年班時,都試過比一位女老師針對,佢出手come我塊面幾巴,之後扯我耳仔,將我個頭冚落張枱到好多下,我太驚,唔敢同媽咪知

我相信老師係會有私心,唔係做老師就一定係好人,我細個每日最渴望就係轉校,字面睇你小朋友個case冇我甘嚴重,不過都唔可以唔處理,同學校投訴未必有用,反而會標籤你同小朋友,如果有得揀,最好轉校

唔好將所有問題撈埋一齊睇,分開佢,見蕉拆蕉,有d野船到橋頭自然直,有d野暫時未有辦法解決就睇開d,隻睇開隻眼閉,煩,唔開心都解決唔到,不如開開心心過日子

子爵府

樓主,我老公都算好老公,但d仔既野佢係好少理架,逼都冇用。女人係好偉大架!不要睇少自己的能力!就算最完美的家庭都有不開心時候,睇開d,呻下,抒發左,就life must go on.
你要開始take control 點教仔,個仔不聽話你 and 老公有最大責任,不應推落奶奶度。我知奶奶會令你難做,但你要問清楚自己,邊樣野對你仔最好呀!

象牙宮

加油

禁止訪問

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

你老公雖然唔出聲,但肯陪你去見老師已經是一個支持。

我老公從未見過老師,阿女讀幾年級都唔知呀

珍珠宮

畀面勳章

加油

大宅

男爵府

引用:我讀小學3年班時,都試過比一位女老師針對

原帖由 momoakira 於 14-02-15 發表
我讀小學3年班時,都試過比一位女老師針對,佢出手come我塊面幾巴,之後扯我耳仔,將我個頭冚落張枱到好多 ...
咁衰的老師

首頁

尾頁

跳至