想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

身邊有人生BB,本來是一件很開心的事,
但對於等待懷孕的人來說,真的有苦自己知。

今年好多人都狂生,只是七月已經有兩個朋友生了,還要陸續有來。每次聽到消息,當然會為一個新生命的到來而歡喜,但同時也會強忍淚水,恭喜對方,向人歡笑背人淚真的很難受。

你們身邊是不是也有很多人生BB?

大宅

我公司就有兩個bingo 的同事,唉....
其他同事就問「幾時到你?」「有冇努力?」等問題.

男爵府

原文章由 沙田傻妹妹 於 07-7-25 20:00 發表
我公司就有兩個bingo 的同事,唉....
其他同事就問「幾時到你?」「有冇努力?」等問題.

我都係呀,親戚、同學、同事都有好多人中,連一d你諗都冇諗過佢會生既都bingo左,好多明星有左又大肆報導,99睇見咁既情況,唔催我就有鬼啦!公司d阿嬸又成日問幾時到我....攪到我鬼咁尷尬.....

我少少想生,但又擔心第日既責任,加上兒女既野冇得強求,老公啱啱返新工好忙冇時間心情dodo,急都急唔黎,所以唔諗咁多啦,順其自然囉!心情輕鬆d,易d中嘛......

大宅

我都係咁話,唉,近期去街成日見到人地有左,
個肚大大,好幸福,自己成日諗幾時到自己呢?
身邊的親戚朋友成日都問
「幾時生返個」「都結左婚幾年,係時候諗下啦」
我都好想生!!!!!!bb幾時黎啦?????

別墅

梗係有啦! 公司有同事生BB不在話下, 我二嫂有左, 之后我弟婦又有左 ! 倆個都係今年年尾生呀 !!!

複式洋房

姐姐上個月結婚, 佢話而家開始不設防, 希望快d生BB~

唉~ 一方面又替佢開心, 但另一方面....:-|

男爵府

總之我地努力d,一於快d做個幸福大肚婆啦!
大家唔好灰心呀!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我身邊既人有呀,好替佢地開心

不過自己就傷心,bb幾時來搵媽咪呀:-(
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

洋房

我跟你心情一樣呀......
身邊朋友已Bingo了, 但自己就.......
唉....BB你去左邊呀, 唔好同我玩捉迷藏啦........

原文章由 bebu123 於 07-7-30 12:07 發表
我身邊既人有呀,好替佢地開心

不過自己就傷心,bb幾時來搵媽咪呀:-(

洋房

今年幾個朋友都生左BB﹐亦有1個有左。當然會替佢地開心。

但聽到個心好自然會覺得唔開心﹐會問自己﹐到底自己有乜做得唔好﹐到底幾時先輪到我有BB ???

別墅

好媽媽勳章

我老公身體啲同學都一個一個生晒BB, 連在舊年結婚的同學都係今年7月生埋,講真我同老公結婚都5年,一直都未有 BB, 有試過Bingo, 但係都係今年3月小產,一直都唔成功!知道老公都好很,但自己又未有:-(
所以有時要出席佢啲朋友聚會我都唔想,好似怪怪感覺:-( :-(

別墅

有呀! 我有兩個身边的朋友就快生(八月生). 當第一個同講我佢有咗的時候,感到佢好似不好意思講我知;之前佢猛問我幾時有呀! 當我知時真的有啲不快的感覺因佢已經喺第二名了而且佢身體一向都太好.
第二個朋友同我老公講佢老婆下個月生仲叫我哋去飲佢哋嗰歺而且仲潤我老公"你唔生,我生埋你嗰份" 明比人潤,c6當約無其事添. 激死我啦!!!!!! 佢哋la個已經喺第三名啦! c6仲唔知係到做乜,仲要我等幾耐呀!

別墅

已經由兩個去到三個啦﹗真心酸﹗

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

"寶物沉歸底 ~" 最好的, 當然是最後先有啦

男爵府

原文章由 miffymiffy 於 07-8-1 10:14 發表
"寶物沉歸底 ~" 最好的, 當然是最後先有啦

哈哈!又係喎!

大宅

你係咪博藝會結婚果個PRETTYPC?

原文章由 PrettyPC 於 07-7-30 12:03 發表
總之我地努力d,一於快d做個幸福大肚婆啦!
大家唔好灰心呀!

別墅

第四個都生埋,重要係一個好好的朋友,我有去醫院探佢,睇見新生命的欣喜,真的難以形容。
回到夜欄人靜時,卻鼻子一酸。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

第4 個呀...
原文章由 chibihamu 於 07-8-9 14:44 發表
第四個都生埋,重要係一個好好的朋友,我有去醫院探佢,睇見新生命的欣喜,真的難以形容。
回到夜欄人靜時,卻鼻子一酸。

別墅

好媽媽勳章

原文章由 沙田傻妹妹 於 07-7-27 14:32 發表
我都係咁話,唉,近期去街成日見到人地有左,
個肚大大,好幸福,自己成日諗幾時到自己呢?
身邊的親戚朋友成日都問
「幾時生返個」「都結左婚幾年,係時候諗下啦」
我都好想生!!!!!!bb幾時黎啦?????

沙田傻妹妹,

雖然我同你暫時都未 bingo, 但以我哋永不放棄的決心
一定好快有好消息! 每次要放鬆心情去等,千萬唔好
比壓力自己:D :D ,飲多啲花膠湯啦:lol ,應該有幫助架

p.s. 之前有無睇蘋果日報話唔好只係等排卵先 , 要等m完清潔後開始 , 每隔三天一次,咁樣容易中啲喎!你信唔信呀

別墅

我係跳跳虎︰

真係唔出奇喎,我有個fd就是在M後兩日dodo,以為一定無事,於是無避,係咁就中左﹗

首頁

尾頁

跳至