影視娛樂

跳至

首頁
12345...10

尾頁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原著: 多田薰
主演:
相原琴子- 未來穗香
入江直樹- 古川雄輝
池澤金之助- 山田裕貴
入江紀子- 西村知美
入江重樹- 芋洗坂係長
相原重雄- 田中要次
入江裕樹- 相澤侑我

播出日期: 2014年5月
集數: 16集

官網:http://www.cinemart.co.jp/itakiss-tokyo/

一吻第一部討論:
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=7536871&extra=page%3D1

小哥妹子鎮樓

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我嚟啦
上集真係拍得好好,希望今集換咗導演都能保持直樹君的角度去拍。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

@2013日版恶作剧吧_新一吻定情
#一吻定情2# #古川雄辉# ameba更新。大意:对于继续在一吻定情续集中扮演主角入江直树表示非常高兴!イタズラなkiss 2 ~Love in Okinawa~【恶作剧2吻名为爱在冲绳?

珍珠宮

水晶宮

wyl 發表於 14-2-28 21:33
我嚟啦
上集真係拍得好好,希望今集換咗導演都能保持直樹君的角度去拍。
...
無錯,希望能夠保持質素,甚至拍得好過第一部啦!

水晶宮

wyl 發表於 14-2-28 21:37
你搵到翻譯版,勁!我頭先睇只得日文。
我非常好奇會搵邊個做鴨狩呢個角色,台版真係好似漫畫個鴨狩呀!

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

回覆:一吻定情第二部 - Kiss in Okinawa, 戀戀沖繩

第二部我未睇過台灣版,因為睇完第一部已怕怕林依晨的琴子,所以更期待呢套,但真的唔知咩原因上頭唔滿意原班製作人,始終第一部咁成功 。。。可能佢地成本預算高?

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

回覆:一吻定情第二部 - Kiss in Okinawa, 戀戀沖繩

之前追星星,突然諗起金秀賢同古川雄輝有d相似,都是比人話有點醜,但最後氣質魅力改變命運。如果有日版星星,我諗古川會是很好的人算呢!

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

上集男女主好看

YuYuMother  歡迎啊!  發表於 14-3-1 10:17

伯爵府

超期待2部,等好耐了
穗香又靚女左
但唔知有冇換導演有啲擔心…

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

報到,期待快啲有得睇,追追追....

YuYuMother  歡迎歡迎  發表於 14-3-1 10:15

水晶宮

引用:到超期待2部,等好耐了穗香又靚女左但唔知

原帖由 caramelpudding 於 14-03-01 發表

超期待2部,等好耐了
穗香又靚女左
我都覺呀!穗香靚女左,呢張相郎才女貌呀!

聽聞係換左導演呀!我估因為一吻受歡迎,所以投資者換左個制作班底,希望做好d再創佳績啦………我希望越拍越好,唔好成套走調就得。

水晶宮

引用:第二部我未睇過台灣版,因為睇完第一部已怕

原帖由 紅紅 於 14-02-28 發表
第二部我未睇過台灣版,因為睇完第一部已怕怕林依晨的琴子,所以更期待呢套,但真的唔知咩原因上頭唔滿意原 ...
台版2吻都ok架,不過最後劇情佢地改左少少……

我都係頂唔住台版湘琴好白痴,不過都頂住睇哂。

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+紅紅+於+14-02-28+發表第二部

原帖由 YuYuMother 於 14-03-01 發表
台版2吻都ok架,不過最後劇情佢地改左少少……

我都係頂唔住台版湘琴好白痴,不過都頂住睇哂。
惡吻一是我第一套睇林依晨的劇,睇完令我對林依晨都印象不好,唔想睇佢d劇,但之後再無意中睇佢其他劇其實佢又ok,所以惡吻一好失敗,但呢套劇又攞奬果d,唔明。

惡吻一已挨得好辛苦,所以挨唔到惡吻二。

e+想開返一吻定情來重溫吓。

男爵府

回覆:紅紅 的帖子

我都好期待。好似未公佈鴨狩,會否冇咗呢個角色?

水晶宮

引用:我都好期待。好似未公佈鴨狩,會否冇咗呢個

原帖由 小玲 於 14-03-01 發表
我都好期待。好似未公佈鴨狩,會否冇咗呢個角色?
應該唔會呀!鴨狩呢個角色喺第二部好重要呀,係直樹同琴子感情更進一步既催化劑啊!

男爵府

回覆:YuYuMother 的帖子

漫畫婚後好似着重琴子身邊的朋友和琴子的工作記錄,直樹出場唔多。

水晶宮

引用:漫畫婚後好似着重琴子身邊的朋友和琴子的工

原帖由 小玲 於 14-03-01 發表
漫畫婚後好似着重琴子身邊的朋友和琴子的工作記錄,直樹出場唔多。

都多架,圍繞直樹同琴子喺斗南大學發生既事,琴子轉系去護理科既經過同趣事。到之後各自為自己學業事業奮鬥。

新婚初期各種磨擦,到後來加深了解,我覺得第二部都好精彩呀!

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真係希望快啲有得睇

水晶宮

KwanKwanMammy 發表於 14-3-1 23:04
真係希望快啲有得睇
放心,好快有得睇。
劇組 20/2 已經係沖繩開拍,沖繩嗰 part 外景好似已經拍哂。一有新消息會盡快 post 上黎。

首頁
12345...10

尾頁

跳至