自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有無jm記得之前有post話經常食某三種食物會容易有婦科病,例如生瘤 。。我淨係記得牛奶, 燕窩。。仲有一種食物係咩?Thx

侯爵府

畀面勳章

引用:有無jm記得之前有post話經常食某三種食物會

原帖由 衰婆 於 14-03-04 發表
有無jm記得之前有post話經常食某三種食物會容易有婦科病,例如生瘤 。。我淨係記得牛奶, 燕窩。。仲有一種 ...
雞,雪蛤膏

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

雪蛤膏、當歸

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

KitAuYeung 發表於 14-3-4 15:42
雞,雪蛤膏
我問過婦科醫生, 雞唔係, 雞翼都無問題, 只係肥, 因為全部係雞皮

水晶宮

衰婆 發表於 14-3-4 15:38
有無jm記得之前有post話經常食某三種食物會容易有婦科病,例如生瘤 。。我淨係記得牛奶, 燕窩。。仲有一種 ...
婦科醫生無話牛奶有問題

子爵府

畀面勳章

回覆:有無jm記得之前有post話經常食某三種食物會容易有婦科病

雞、白鳳丸

男爵府

畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

果個舖的JM話係雞翼, 牛奶同燕窩
我在BK的成長~~

禁止訪問

回覆:有無jm記得之前有post話經常食某三種食物會容易有婦科病

水晶宮

忘記在, 峰皇漿都唔好食

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:KitAuYeung+發表於+14-3-4+15:42+雞

原帖由 991129 於 14-03-04 發表
我問過婦科醫生, 雞唔係, 雞翼都無問題, 只係肥, 因為全部係雞皮
我同事個老婆之前有乳癌,主診醫生叫唔好食雞。我個婦科醫生都叫我少食雞。

水晶宮

KitAuYeung 發表於 14-3-4 16:35
我同事個老婆之前有乳癌,主診醫生叫唔好食雞。我個婦科醫生都叫我少食雞。

...
如果係cancer, 就應該少吃, 但樓主講婦科病如瘤, 婦科醫生無叫我介雞, 淨係叫我千奇唔好食燕窩、雪蛤膏、堂歸、蜂皇漿。

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:有無jm記得之前有post話經常食某三種食物會

原帖由 衰婆 於 14-03-04 發表
雞翼。

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

大宅

雞本身係冇問題,問題係而家啲雞打咗好多激素多激素嘅嘢,女士們都係少吃為妙呀

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:KitAuYeung+發表於+14-3-4+16:35+我

原帖由 991129 於 14-03-04 發表
如果係cancer, 就應該少吃, 但樓主講婦科病如瘤, 婦科醫生無叫我介雞, 淨係叫我千奇唔好食燕窩、雪蛤膏、堂 ...
我生過朱古力瘤,做手術割左。醫生叫少食雞

侯爵府

畀面勳章

引用:雞本身係冇問題,問題係而家啲雞打咗好多激

原帖由 CyanCyan777 於 14-03-04 發表
雞本身係冇問題,問題係而家啲雞打咗好多激素多激素嘅嘢,女士們都係少吃為妙呀

...
無錯!依家啲雞多數打左激素,所以少食為妙。除非買嘉美雞,寫明無打激素果啲就無問題

侯爵府

雞翼

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

雞真係好難介。。好多時煮餸,唔係雞就豬或者魚

首頁

尾頁

跳至