自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

步步

子爵府

2018復活節勳章

回覆:你覺步步好睇d定星星好睇d

星星步步我無中毒不過我最鍾意係睇甄嬛傳

男爵府

步步,睇左2集已經忍唔住係咁追

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:我like+步步....四爺好man

原帖由 kkf2210 於 14-03-04 發表
我like 步步....四爺好man

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

禾鐘情'步步'

公爵府

步步, 四爺

子爵府

鍾意星星多啲

子爵府

引用:完全同意,+步步個女主角真係唔知佢想點。+

原帖由 bigorange 於 14-03-04 發表
完全同意, 步步個女主角真係唔知佢想點。 佢畀我感覺係貪慕雍正嘅權力地位囉。佢知如果同八爺一齊最多只有 ...
佢就係知佢哋兩個嘅結局,所以初時若曦為咗唔得罪未來皇帝而討好佢,點知佢嘅討好令四爺誤會若曦暗戀自己,佢咪開始對若曦好law,講真套戲由開頭已經講咗張曉係一個要求個男人一心一意去愛佢,但古代邊有呢支歌仔唱丫,所以到最後佢揀佢嘅知己十四爺,雖然十四唔係自己最愛,但係佢覺得同十四先有安全感,十四唔會為咗權勢而唔理佢,同埋會保護佢

如對本人內容有意見, 不喜勿插!!! 謝謝!!!

子爵府

引用:Quote:原帖由+bigorange+於+14-03-04+發表

原帖由 小米豬 於 14-03-04 發表
佢就係知佢哋兩個嘅結局,所以初時若曦為咗唔得罪未來皇帝而討好佢,點知佢嘅討好令四爺誤會若曦暗戀自己, ...
步步係有深度,故事感覺較深層。
星星就簡單d,直接d, 唔駛用腦都感受到個故事,屬淺層感覺。

呢個亦都係點解睇完再睇步步嘅原因

如對本人內容有意見, 不喜勿插!!! 謝謝!!!

男爵府

步步有深度D,好多伏線及message;星星都OK,對白及有D劇情設計不錯~但可能欠缺歷史底蘊,無步步咁有「可分析性」,純愛元素好重~~不過全智賢演技真係好!個人中意步步多D(四爺演技都好好

子爵府

乜原來星星係同步步比較架??
我睇左步步, 未睇星星, 唔好意思, 我係完全唔LIKE步步, 尤其尾段好煩好悶. ..
睇黎我唔好對星星太高期望~

男爵府

步步
四爺

男爵府

步步

大宅

回覆:bbsbbs 的帖子

對唔住, 冇睇開韓劇, 請問步步全
名係咩? 喺邊度睇到?

子爵府

回覆:vivi27 的帖子

步步是大陸劇,步步驚心

子爵府

其實好唔同,好難比較喎
但步步嚟講我覺得甄環更正

子爵府

男爵府

一定揀星星,雖然星星不應吹噓為神劇,仍有不足之處,但真係好有吸引力,令觀眾笑完哭,哭完笑,清新可喜,富時代感和幽默感。男女主角演技自然,外形佳。尤愛编劇用書的情節襯托主角及劇情,很富詩意。

至於步步,我沒法評論,因為無法衝破第六集,覺得沉悶累贅,女主角演戲方式較造作,所以棄劇。

大宅

Me too, 因為咁所以鍾意576

大宅

步步細仔啲

首頁

尾頁

跳至