自由講場

跳至

首頁
34567...14

尾頁

伯爵府

回覆:講一d,你覺得自豪既事~一直想曬唔敢曬既事~

餵阿女食媽媽奶到4歲,仲keep到1日有30安。

cattz288    發表於 14-3-13 00:12
meow_day    發表於 14-3-12 14:08
sweetieyuki  不得不讚!  發表於 14-3-11 15:14
liaosee  勁  發表於 14-3-10 16:21
EvaHui520  wa...勁, 請問會唔會好困身?  發表於 14-3-10 16:18
welcome  你好叻呀!  發表於 14-3-10 16:17

男爵府

有一個好錫我同仔仔亦好照顧我屋企人嘅老公,一個勤力、乖巧、名列前茅又好孝順嘅仔仔,一層供滿左嘅安樂窩,非常感恩。

chloey888    發表於 14-3-11 21:49
liaosee  Good  發表於 14-3-10 16:21
EvaHui520  完美人生啊!!!!!正!!  發表於 14-3-10 16:18
wcpcelia  幸福呀!!!!  發表於 14-3-10 16:04

禁止訪問

引用:有無人同我一樣?有d一直自己覺得引以為傲

珍珠宮

我呀~ 第一就係嫁左個顧家好男人, 而且我自覺腳頭好, 結左婚之後老公升職又加人工, 已經比當初係一齊時加左3倍人工~~
第二就係其實我係一個幾高IQ既人, 有138, 不過因為太懶, 冇乜成就, 最大既成就大概就係搵到個好男人同生左個囡~
第三就係生左一個女, 呢個女又可愛又聽話又有愛心又聰明, 2個月識叫媽媽, 而家3歲中英文流利, 邏輯思維強, 好有愛心, 見到其他小朋友喊或見到我地唔開心, 佢會主動走埋黎安慰我地, 係一個充滿愛既孩子~

仲有呢, 雖然我成日會擔心個女瘦, 但其實私底下我又覺得個女天生衣架子, 著咩衫都咁好睇~

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

玩具勳章 畀面勳章

我9,10歲時救左唔識游水既弟弟(佢比人推泳池)
有一次佢差D比車撞,我又救左佢,自 小小擦傷.
而家就 still breastfeeding and bb 2 year old

ILoveBooks    發表於 14-3-10 15:57

子爵府

好媽媽勳章

我最自豪係嫁左個好老公,佢樣樣野都諗我先,出糧俾晒我我俾返零用佢,佢自己好鬼慳但係我想買乜佢都會話好唔會慳我。係屋企乜都肯做(不過要叫),佢放假就係我假期乜都佢做晒。湊女一流唔會唔幫手。我地從來冇鬧過交因為我鬧時佢唔會同我互鬧1隻手掌拍唔響。
重點係我唔係1個靚女,識佢時已經係1個肥妹又唔識化妝扮靚奇貌不揚。唔知點解老公會睇中我
呢d都唔可以同身邊其他人晒因為識得嘅老公都冇咁好,有d直程用衰黎形容。同人講費事人地話我晒命唔理人感受

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 fi_ni1029 的帖子

我學生時讀書成績好好~A LEVEL 當年考3個AL~我A 咗2科~入咗名牌大學~我C6讀書仲叻~(我哋好細就拍拖)~會考科科A~不過我畢業後無心工作~做咗嘢唔耐就嫁人~C6又搵到錢~仲好錫我~
我最自豪係烹飪~~整嘢食對我冇難度~我希望有朝一日可以做"方太"~

KT0603  我是妳的小粉絲;)  發表於 14-3-11 09:26
南瓜餅    發表於 14-3-10 21:54
mimimy  烹飪高手  發表於 14-3-10 16:43
EvaHui520  幸福黃太太~~hehe  發表於 14-3-10 16:21
為咗見到黃先生個為食樣~誓要煮好每一餐飯~ 黃先生食得開心~黃師奶煮得用心

用戶要求終止服務

家族成員9成以上都係大學畢業

我地5兄弟姊妹全部都大學畢業,

但父母長輩從不會催谷我地讀書, 容許我地自由發揮

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆 barbiewong 的帖子

真係引以為傲喇,多謝讚賞

公爵府

自己由有左到入院生,坐月都係一個人,無老公係身邊。

個女好大對眼,Q過我好多。 我咁醜樣生到個大眼妹好開心。

曾經跑暈成個海港城捉左個賊

maiarmaiar  捉賊
勁  發表於 14-3-11 10:07

侯爵府

完全冇野值得自豪、個人愈來愈冇乜用

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

阿囡上年入到大學

KT0603  叻女  發表於 14-3-11 09:27

珍珠宮

無咩好曬

珍珠宮

畀面勳章

我一生風浪不大,傷痛比起其他人唔算係乜。老公雖然唔會講肉麻說話,但知道佢張我放係第一位。我好感恩

別墅

引用:我個人實在沒什麼可誇,缺點多多,但找到信

原帖由 54heima 於 14-03-10 發表
我個人實在沒什麼可誇,缺點多多,但找到信仰是此生人最幸福的事

Good!

大宅

引用:Quote:小小太陽+發表於+14-3-10+13:27+嫁個

原帖由 sasa0208 於 14-03-10 發表
所以你連名都叫

小小太陽
咦係喎haha 改名時冇諗到

sasa0208    發表於 14-3-10 16:39

子爵府

回覆:fi_ni1029 的帖子

我有呀!

1.我有個好好好愛我既老公,我地結左婚就黎12年,但佢對我仍然好細心。佢日日放工拿拿林返黎見我地,一見我就錫啖先

2.我大女上學期考全班第三,我好開心。我真係冇同人曬,我只係話左比我爸爸媽咪知

3.我有兩個好sweet又好乖既女!大女好smart,細女好斯文淡定

4.我有一對由細到大都好錫我既爸爸媽咪,我地唔係有錢人,但我細個咩都唔缺,佢地慳慳埋埋年年帶我地幾姊妹去旅行,星期六日仲一定同我地周圍去玩

係咪好曬?

Argubay  係!不過係值得哂!!  發表於 14-3-11 09:10

別墅

21歲考到電單車牌!
22歲果年1個人孭背囊去左台灣8日環島遊,去1些沒有香港人去的地方闖蕩!
23歲果年自己上網搵學校,去左加拿大medicine Hat讀書,人生路不熟,無親無故!
驀然回首,已是10多年前的事....

大宅

好媽媽勳章

生咗對孖女,出世5磅幾、6磅幾,而家9個幾月全人奶+粥,無食過奶粉,雖然2個鐘餵一次,但我會努力,餵到2歳為目標!

maiarmaiar  加油  發表於 14-3-11 10:09

男爵府

我一直覺得最自豪係我同我C6由開始啱啱識只係一個普通打工仔,十年間變成一間公司CEO。仲一直覺得佢有今日係因為我比佢既鼓勵同愛,所以佢好錫我,乜都比唒我。呢啲係我一直唔敢同人講,怕人話我唒命,不過我真是好自豪有個甘好又叻嘅C6!

sweetieyuki  好老婆  發表於 14-3-11 15:16
熱狗媽  其實真係好難保持唔曬  發表於 14-3-11 11:27

首頁
34567...14

尾頁

跳至