在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

自己在醫護界都有十數年經驗,只是轉了新工,在現今的部門都做得幾開心,但眼見現在某的新人,都唔知話佢唔識做定見高拜見低踩

我自己平日冇乜脾氣,都會俾呢個junior激親,次次同你講野好似order 人咁,大家都係RN 有時真係幾氣頂

子爵府

回覆:有時見到D junior 真係好唔識做。

睇開d 吧,而家呢個年代既同事係甘

水晶宮

引用:睇開d+吧,而家呢個年代既同事係甘

原帖由 nerolibaby 於 14-03-15 發表
Agree

男爵府

今時唔同往日喇,我地嗰年代,一日係高班,終身都係師姐,而家

大宅

回覆:rexmom 的帖子

絕對認同呀。。我公司有個90後既妹妹仔好識耍手段架。。今日叫佢做少少野係度發脾氣。。又喊博其他同事同情。。:pppp:

rexmom  好差喎佢D所為!  發表於 14-3-16 07:35

大宅

而家D 新人, 好多時都唔會尊重人, 自己想做就做.

rexmom    發表於 14-3-16 07:34

禁止訪問

熱血勳章

大宅

其實我自己又太humble,不想太鋒芒,始終來到新環頭都唔想野其他同事反感!各處鄉村各處例,點知遇到這個同事,次次都搶野做,好似只有佢先做得好!

大宅

同其他同事講開,原來和她同期來的新人都不喜歡她,不是只有我覺得係咁

大宅

引用:睇開d+吧,而家呢個年代既同事係甘

原帖由 nerolibaby 於 14-03-15 發表
我都認同

子爵府

引用:其實我自己又太humble,不想太鋒芒,始終來

原帖由 rexmom 於 14-03-16 發表
其實我自己又太humble,不想太鋒芒,始終來到新環頭都唔想野其他同事反感!各處鄉村各處例,點知遇到這個同事 ...
呢個都係問題,但我覺得而家junior更多既通病係唔願做野,唔願思考,卸得就卸。

子爵府

引用:其實我自己又太humble,不想太鋒芒,始終來

原帖由 rexmom 於 14-03-16 發表
其實我自己又太humble,不想太鋒芒,始終來到新環頭都唔想野其他同事反感!各處鄉村各處例,點知遇到這個同事 ...
呢個都係問題,但我見而家junior更多既問題係唔願做野,唔願思考,卸得就卸。

首頁

尾頁

跳至