親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

請問泰國布吉去蛋島的tour.

有冇tour 只去蛋島, or 要加埋其他島一齊去?
行程如何, e.g.幾點pick up, 回程時間,
大人及小朋友的價錢如何?

thx.

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

剛剛去完, 其實酒店旅遊counter會有資料, 約1200匹/位, 細路收半價, 有淨係去蛋島的, 不過我覺得坐"大飛"好得人驚, 可能個海大浪掛

別墅

應該酒店都有呢d一日團架! 你去問一下, 或者你去問一下你book個間agent!

你去睇下泰友營啦,有討論區, 好多野睇架!耍login左先有得睇架!
http://www.thailandfans.com/forum/index.php

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果淨去蛋島, 通常只有半日行程, 晌芭東有好多AGENT, 可安排TOUR, 不過記得要講價同格價, 大人大概800株(不過唔太肯定), 如果冇記錯, 小朋友四歲以下免費, 我上次去幫襯個AGENT都算老實, (好多香港人都係揾佢) 如果有需要, 我可以俾佢EMAIL同地址你, 多口問句, 點解只去蛋島? 我覺得蛋島比起其他島太細, 冇咩特別.

原文章由 birdbird 於 07-8-15 22:07 發表
請問泰國布吉去蛋島的tour.

有冇tour 只去蛋島, or 要加埋其他島一齊去?
行程如何, e.g.幾點pick up, 回程時間,
大人及小朋友的價錢如何?

thx.

大宅

畀面勳章

有呀, 我join 左, 一島(蛋島)一天(9:00 - 4:00), 全包 (傘, 椅, 午餐, 小食, 連麪包 (for feeding fish) 都包, 2大2小 (10 & 8) - 3500b

大宅

lestat,

可唔可以PM個Agent資料比我!

你係香港Book定去到布吉先Book?包D乜?

Thanks

原文章由 lestat 於 07-8-17 00:59 發表
如果淨去蛋島, 通常只有半日行程, 晌芭東有好多AGENT, 可安排TOUR, 不過記得要講價同格價, 大人大概800株(不過唔太肯定), 如果冇記錯, 小朋友四歲以下免費, 我上次去幫襯個AGENT都算老實, (好多香港人都係ÿ ...

[ 本文章最後由 臭B 於 07-8-17 11:07 編輯 ]

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我上次去到布吉先book, 但之前有寫email問價, 但$同去到book時都未必一樣, 如果係book tour 出島, 去到book都未遲, 包lunch, 小食, 飲品, 浮潛工具(唔包蛙鞋), agent 資料已pm俾你.

原文章由 臭B 於 07-8-17 11:06 發表
lestat,

可唔可以PM個Agent資料比我!

你係香港Book定去到布吉先Book?包D乜?

Thanks

大宅

lestat,

唔好意思,我收唔到你PM,可唔可以再send一次?

Thanks

原文章由 lestat 於 07-8-17 12:34 發表
我上次去到布吉先book, 但之前有寫email問價, 但$同去到book時都未必一樣, 如果係book tour 出島, 去到book都未遲, 包lunch, 小食, 飲品, 浮潛工具(唔包蛙鞋), agent 資料已pm俾你.

[ 本文章最後由 臭B 於 07-8-17 12:40 編輯 ]

侯爵府

SEND左, please check.

原文章由 臭B 於 07-8-17 12:39 發表
lestat,

唔好意思,我收唔到你PM,可唔可以再send一次?

Thanks

大宅

lestat,

收到啦!唔該晒。

Thanks

原文章由 lestat 於 07-8-17 13:46 發表
SEND左, please check.

水晶宮

原文章由 lestat 於 07-8-17 00:59 發表
如果淨去蛋島, 通常只有半日行程, .......多口問句, 點解只去蛋島? 我覺得蛋島比起其他島太細, 冇咩特別.

lestat,
我淨係想去蛋島, 因為係貪佢近, 聽講只需要20分鐘船程.
我坐船好易暈浪, 所以想坐最短程ge船,
比個仔 (未夠4歲) 去喂下魚.

半日已經夠晒數.

我PM 你, 麻煩你比個agent contact我. 謝謝.

侯爵府

oic, 已pm你.

原文章由 birdbird 於 07-8-17 20:08 發表

lestat,
我淨係想去蛋島, 因為係貪佢近, 聽講只需要20分鐘船程.
我坐船好易暈浪, 所以想坐最短程ge船,
比個仔 (未夠4歲) 去喂下魚.

半日已經夠晒數.

我PM 你, 麻煩你比個agent contact我. 謝謝.

別墅

原文章由 lestat 於 07-8-17 12:34 發表

hi lestat,

i will go to Phuket next week, kindly pls pm the agent info to me, many thanks!!!

別墅

我今日剛從布吉回港, 我都有同阿仔(3歲)去蛋島半日tour, 會去2個point, 一個係沙灘, 玩下沙, 餵下魚, 另一個就只係浮潛, 即係係海中心, 跳落水睇魚同珊瑚,
我係去到布吉至搵agent, 今日報, 第日出發, 不過天氣唔好, 坐快艇都幾"浪", 船程約15至20min, 真係好多魚, 單單企係沙灘邊都見到好多魚, 不過浮潛就冇乜珊瑚睇
半日tour, 大人800b, 阿仔唔駛$, 包生果, 汽水, 浮潛用品
http://hk.myblog.yahoo.com/aranliu/

侯爵府

Pls check PM

原文章由 8AMRSCHAN 於 07-8-18 16:07 發表

hi lestat,

i will go to Phuket next week, kindly pls pm the agent info to me, many thanks!!!

水晶宮

原文章由 fatfrog 於 07-8-20 02:44 發表
我今日剛從布吉回港, 我都有同阿仔(3歲)去蛋島半日tour, 會去2個point, 一個係沙灘, 玩下沙, 餵下魚, 另一個就只係浮潛, 即係係海中心, 跳落水睇魚同珊瑚,
我係去到布吉至搵agent, 今日報, 第日出發, 不過天氣 ...

fatfrog,
請問你去蛋島係朝早出發 or 係下午出發?
幾多點鐘到你酒店接你?

別墅

原文章由 birdbird 於 07-8-20 20:34 發表

fatfrog,
請問你去蛋島係朝早出發 or 係下午出發?
幾多點鐘到你酒店接你?

我係朝早出發, 約7:50am到酒店接我地, 我地住graceland
不過唔同酒店時間會唔同
http://hk.myblog.yahoo.com/aranliu/

水晶宮

fatfrog,

要0750hours出發, 好早呀.
叫少爺仔起身有d難度.
我去到布吉睇下有冇下午團先.

首頁

尾頁

跳至