懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

琴日我去左照閃閃, 9w5d, 但按受精日計就7w左右.
琴日照到有胎, 但醫生話個胎好細好細得半cm到, 同正常size爭敢一半, 冇心跳. 醫生叫我做好心理準備, 情況好唔樂觀, 過多1個星期到返去再照, 如果都係冇長胎又冇心跳既話就要做人工流產. 聽到之後攬住c6喊左一日.
jm們, 其實我可以點呀 ? 我應該點做好呀? 我家下好6神冇主.........
加多張相畀jm 們幫眼睇下係咪"空x胎"先, thanks ar!!!!

大宅

回覆:angelkeith 的帖子

空心胎,我之前都試過,最後刮宮流產明白一定會很好難過,但這星期不要想太多,好好休息,作最壞打算,保重好身體,BB好快會回來的!

別墅

空心胎? 但醫生冇提到呢一點......

大宅

BK Milk勳章

angelkeith 發表於 14-3-20 10:54
琴日照到有胎, 但醫生話個胎好細好細得半cm到, 同正常siz ...

7WK 個胎仲好細, 未照到唔出奇, 睇定啲先, 可能係遲排卵你唔知啫
我嗰時又係話未有心跳, 又呢又路, 我宜家都30週啦

有時有啲醫生嘅表達能力有啲問題, 唔好太担心住, 保持心情開朗都有助長胎, BB 會知道架

大宅

開心吸收勳章

回覆:照左閃閃. 冇心跳. 胎細. jm 們, 可以點呀

比多點正能量BB,相信一星期後就會見到閃閃架啦

別墅

頭先打過去問多次醫生, CONFIRM得個囊, 但冇胎係入面. 係咪要打定輸數呀?

大宅

引用:頭先打過去問多次醫生,+CONFIRM得個囊,+但

原帖由 angelkeith 於 14-03-20 發表
頭先打過去問多次醫生, CONFIRM得個囊, 但冇胎係入面. 係咪要打定輸數呀? ...
振作呀,我舊年都有您的經歷,您吾好咸,您係希望生個健健康康既bb,如果真係吾健康,身體就會自然排出,最好自然排出,乖乖休息調理好再努力過!加油大家都祝福您

複式洋房

引用:琴日我去左照閃閃,+9w5d,+但按受精日計就7w

琴日照到有胎, 但醫生話個胎好細好細得半cm到, 同正常siz ...
我果時又係咁,醫生同你醫生講的一模一樣,喊左我一日一夜。然後我去睇中醫,中醫話我個人瘦,乜都細粒啲,叫我換左個嚇人嘅醫生。我一星期後去第二個醫生度照,照到閃閃,醫生話我m亂,遲排卵姐!我見你話照計日子同受精日差咁遠,你係咪都係m亂咋?無論如何,祝福你!

別墅

cloudian39 發表於 14-3-20 12:03
我果時又係咁,醫生同你醫生講的一模一樣,喊左我一日一夜。然後我去睇中醫,中醫話我個人瘦,乜都細粒啲, ...
我本時M期時準時遲, 有時遲2,3 日, 有時遲4,5日都唔定. 琴日都有問多次姑娘, 但佢又好肯定唔關我遲排卵事, 話遲都唔係遲好多. 我都好想係M亂遲排遲受孕呀......
頭先再打去問清楚, 姑娘又CONFIRM係得囊冇胎, 令我仲擔心. 我唔細嫁喇, 近3字. 唔想冇左呢胎........

大宅

引用:琴日我去左照閃閃,+9w5d,+但按受精日計就7w

我前日出血去照,照到心跳,但心跳慢,兩星期只長得0.3,size 細, 心跳弱
我平時m都準,所以都好擔心。
不過擔心都要過,唯有盡量休息多d。
其實你年紀唔算大,我就快高齡添,所以唔好咁易放棄,努力一養好身子。

禁止訪問

複式洋房

引用:Quote:cloudian39+發表於+14-3-20+12:03+我

我本時M期時準時遲, 有時遲2,3 日, 有時遲4,5日都唔定. 琴日都有問多次姑娘, 但佢又好肯定唔關我遲排卵事, ...
我第一次照都係得個囊,得0.6 cm,醫生仲話唔清唔楚咁,都唔知係唔係黎。之後我繼續日日食蛋飲奶,仲加埋幾劑中藥。我都未照第三次,未知進展如何,我都體驗過呢個星期好難捱,但你都要俾啲信心,會否考慮聽多個醫生嘅意見呢?支持你!

別墅

cloudian39 發表於 14-3-20 14:13
我第一次照都係得個囊,得0.6 cm,醫生仲話唔清唔楚咁,都唔知係唔係黎。之後我繼續日日食蛋飲奶,仲加埋幾 ...

我第一次照係三個星期前, 當時咩都照唔到, 醫生話實質胎齡得4W, 所以照唔到係正常WOR.
跟住琴照, 佢就話我實質胎齡應該有7W, 但得個囊, 冇胎, 仲要話個細冇心跳, 叫我有心理準備. 個下成個人冇晒心機........
我一個星期後會先去返個個醫生到照多次先, 但都我今日都約多左個醫生同日下晝去照多次. 買多個保險. 我未開呢個POST出黎之前都見到好多JM話多食蛋同奶會好D. 奶我朝早一包, 夜晚一時時會飲, 因為好多媽媽話肥媽唔肥B, 所以我唔敢晚晚飲. 如果一日2杯多唔多呀 ? 駛唔駛3杯? 蛋我會食多D嫁喇, 因為依家冇咩點食蛋.
你幾時再照呀? 多謝你呀 !! 我地要一齊加油~!!!

複式洋房

回覆:照左閃閃. 冇心跳. 胎細. jm 們, 可以點呀?

加油!希望有好消息

別墅

kittyha 發表於 14-3-20 15:30
加油!希望有好消息
THANKS AR, 希望佢會冇事喇. 點講都好, 佢都係一個生命, 我唔想厄殺左佢.....

珍珠宮

引用:Quote:kittyha+發表於+14-3-20+15:30+加油

THANKS AR, 希望佢會冇事喇. 點講都好, 佢都係一個生命, 我唔想厄殺左佢..... ...
醫生通常都叫人作最壞打算,我今胎因為係遲排egg照嗰陣個胎囊仲喺輸卵管所以懷疑係宮外孕結果抽血驗HCG,然後我去萬0買$8x一支嘅電子cb驗尿結果顯示我個胎齡得2~3w、實際週數得5~6w結果過多兩日後再驗HCG+照陰超見胎囊已經著床but 冇閃閃跟住又擔心多兩個禮拜後再照就有閃閃喇!依家26w+一切正常所以有時知得太早都未必係好事,順其自然平常心喇!

大宅

BK Milk勳章

回覆:angelkeith 的帖子

我個胎都係比估計細2wk,我7wk作小產,醫生照得個圈未見胎,佢話得5wk,醫生話可能遲排卵,但我平時m期好準,我已經打定輸數,不過2wk後照到閃閃,所以未必會咁架,你要好好休息,訓多些,加油呀

別墅

回覆:照左閃閃. 冇心跳. 胎細. jm 們, 可以點呀

多謝你地呀。有你地既經驗分享,我個心定好多。多謝你地!我會畀信心佢同埋會繼續會放鬆心情去面對。有咩消息再同大家講。希望係好消息!

別墅

引用:我個胎都係比估計細2wk,我7wk作小產,醫生

原帖由 skytobb 於 14-03-20 發表
我個胎都係比估計細2wk,我7wk作小產,醫生照得個圈未見胎,佢話得5wk,醫生話可能遲排卵,但我平時m期好準, ...
我其實due day 後2個星期我先驗到自己有。 我希望我係遲排所以個胎齡會比醫生計既小啦。如果係咁都可以解釋到點解未照到閃閃嘛。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+skytobb+於+14-03-20+發表我

我其實due day 後2個星期我先驗到自己有。 我希望我係遲排所以個胎齡會比醫生計既小啦。如果係咁都可以解釋 ...
我最初day33都仲係好淺線,所以相信係遲排,不過一日兩三杯奶會不會瀉啊?我2/4先再照,有排等。我已經完全食唔落嘢,蛋都唔係日日食到,好驚個b長得唔夠快。不過醫生話頭三個月其實bb係靠自己成長,所以唔怕!你都唔好咁大壓力啦

首頁

尾頁

跳至