婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+shinku+於+14-03-21+發表又唔

原帖由 mamacolly 於 14-03-21 發表
所以我地決定搬咗都唔俾佢知我地住邊,每次佢一黎到就開始指三指四,“點解唔XXX”“點解又唔XXX”,指揮曬 ...
係我心目中你地一D都唔爛泥,人窮志不窮,人地睇唔起你地,你地就要更爭氣,將來既野冇人會估到,只要你地係一個勤力上進既人,總有一日會有出頭天只架,加油!

子爵府

引用:Quote:原帖由+cnynicole+於+14-03-21+發表

仔仔大個咗就好湊d,有時佢翻黎我陪仔仔玩佢就覺得我好得閒,因為佢每次翻黎已經中午一兩點,打掃洗衫係早 ...
有D人係咁,講人地前又唔諗吓自己係咪做得好過人,雞蛋裏挑骨頭你我都識,到佢時佢做得仲衰過你啦,我99覺得湊仔教仔係新抱既責任,我同佢講你覺得D新抱教/湊得唔夠好,你咪叫你D仔去教/湊囉,一個家有爸爸有媽媽,唔係樣樣野都指定媽媽做架麻,點解爸爸唔洗做呢?

子爵府

引用:Quote:原帖由+montana+於+14-03-21+發表有D

至少目前為止個個都話我仔仔湊得好乖又健康,就係佢永遠覺得如果係佢湊一定更好⋯有次俾佢喂飯,佢好得戚咁 ...
以前我99都係咁講我架,你咪叫佢放長雙眼睇囉,我99份人小心眼到死,唔抵得我個仔親外婆,踩我個仔去抬高親佢既孫,我個仔出去佢D妹都話我個仔品性好。

首頁

尾頁

跳至