跳至

首頁
45678...46

尾頁

複式洋房

Hi! welcome,

Don't know if other mums have shown their interest about the car bottle warmer? If not, I am interested. If you still have boots bags left, I want to buy also.:D See you on Saturday!

別墅

原文章由 welcome 於 07-9-5 11:15 發表
Hi ZhuZhuMa,

I want bear bear + barcode + and 片數字樣, therefor it is much simpler for you to give a hollow pampers s size yellow bag to me! Thanks a lot!

No problem...but remember to ask me to take it because I haven't seen you before! :loveliness:
我大囝Isaac在2004年8月3日出世
我細囝Eton在2007年4月29日出世

珍珠宮

好媽媽勳章

*** 聽日就見面嘞 ***

奶媽交流聚會

*** 日期: 8/9 (Sat) ***
*** 時間: 3:30 - 5:30 ***
*** 地點: 紅磡都會海逸酒店 ***

Tea Buffet 交流聚會
網名.......................大約人數.......邊日得
amypekkle.............2大2小.....8/9(ok)
jess0331...............1大1小.....8/9(ok)
reginang................2大2小.....8/9(ok)
咕嚕....................2大1小.........8/9(ok)
bb618...................2大1小....8/9(ok)
MYPPBB................2大1小....8/9(ok)
mowmow2569.....2大1小 (或1大1小).....8/9(ok)
rarama ................2大2小(或1大1小)....8/9(ok)
ZhuZhuMa.............2大1小...8/9(ok)
welcome................1大1小.......8/9(ok)

地點
紅磡都會海逸酒店 (click)
下午茶自助餐 : (Sat, Sun, Public Holiday)
3:30p.m~5:30p.m - 成人 $148 / 小童 $88
註: 另加一服務費. 我有compass visa有85折.

八五折再加原價的10% service charge~ 大人: $140; 3歲或以上小童折實: $84
另, 每消費$300, 可有1架車免3個鐘泊車, $600就2架車, 如此類推.

大宅

係呀,
好期待呀!
我已經同阿仔諗定著乜野衫
唔知大家個樣係點架呢?

原文章由 amypekkle 於 07-9-7 14:16 發表
*** 聽日就見面嘞 ***

奶媽交流聚會

*** 日期: 8/9 (Sat) ***
*** 時間: 3:30 - 5:30 ***
*** 地點: 紅磡都會海逸酒店 ***

Tea Buffet 交流聚會
網名... ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 BB618 於 07-9-7 14:20 發表
唔知大家個樣係點架呢?

著咩衫?! 噢, 我係咪應該同妹妹著番件"飲衫"呢!

大宅

i also thinking what my bb should wear...haha...

伯爵府

咩樣....... 我咪成個肥奶媽一個囉......

原文章由 BB618 於 07-9-7 14:20 發表
係呀,
好期待呀!
唔知大家個樣係點架呢?

伯爵府

我隻係仔, 真係吾會特登同佢諗...... 女仔就吾同講法.....

原文章由 jess0331 於 07-9-7 17:23 發表
i also thinking what my bb should wear...haha...

大宅

we are going to meet soon lo....

but actually how to go leh i am still thinking

大宅

原文章由 jess0331 於 07-9-8 12:05 發表
we are going to meet soon lo....

but actually how to go leh i am still thinking

哈哈,
你住邊架?
等我幫你諗諗

大宅

原文章由 reginang 於 07-9-8 11:43 發表
咩樣....... 我咪成個肥奶媽一個囉......

me too la~

別墅

我想問,係咪要食多D嘢,先多D奶架,咪唔可以減肥住囉!還有如果少咗奶,點可以增加番呀!

伯爵府

原文章由 QQBB2007 於 07-9-8 12:53 發表
我想問,係咪要食多D嘢,先多D奶架,咪唔可以減肥住囉!還有如果少咗奶,點可以增加番呀!

比bb 多些吸吮, 飲多d 流質, 有味冇味湯水乜都得, 休息多d, 我試過吾夠瞓, 有頭暈既情況, 我覺得就吾好諗減肥住嘞, 依家係2 個人一齊食, 均衡飲食最重要

伯爵府

amy
thanks for your arrangement :-P

伯爵府

amy & other moms
我是著這哺乳衣 >> http://www.uplusbaby.com//default.aspx
另外nursing bra 是這個 >> http://www.bravadodesigns.com/product.asp?ID=47&area=XX

兩樣加埋是天作之合, both 在bumps to babes 有得買, 可試
如你有興趣, 可約我一起去, 我常在中環附近打轉的

[ 本文章最後由 reginang 於 07-9-9 00:22 編輯 ]

伯爵府

...... bumps to babes's address >>> http://www.bumpstobabes.com/pages/location.htm

伯爵府

rarama
今日時間好趕, 都不可跟你暢談, 你在校泵奶情況點, 順利嗎
rara 好叻仔, 咁識照顧你, 好聽話, 希望下次 rara 可以陪我地 astha 一齊再玩過 :mrgreen:

珍珠宮

好媽媽勳章

今日見到大家真係好開心呀!
不過我掛住食野同埋攪收錢的野, 唔係好多時間同大家傾計添...
同埋, 我記性差, 認人唔叻, 今日如有唔記得/叫錯大家, 請見諒.

今日估唔到個場地一夠鐘就係咁催我地走(:tongue::tongue:), 攪到冇時間影大合照添. 今日有媽咪提起話遲d半歲我地自己攪個小party, 如果到時/下次聚會我地租一些屋苑的club house 3個鐘, 就可以慢慢傾了.:loveliness: :loveliness: (不過就冇咁美味的食物了, 不過, 我諗大家都係志在見下面, 傾下計咁)

re: 哺乳衣
今日ZhuZhuMa同我著的哺乳衣係hk-bfmoms (click here for website)的. (我件係荷葉風情, zhuzhuma的是喱士摺紋上衣) hk-bfmoms的衫好處叫做算係平, 最好就係老闆娘可以約上門俾你試身揀啱款同色先買. 唔好處就係部份衫的料唔係100% cotton, 熱天在戶外餵奶都幾熱. (不過今年好似咁快就天氣轉到冇咁熱咁)
另外, 我同朋友訂過台灣的媽媽餵 mamaway (click here for website). 媽媽餵的衫款比較靚, 不過相對貴少少(我揀了件NT$760~HK$185), 同埋我唔慣網上買慣衫, 會擔心揀的size唔係好啱身(買完覺得佢網上標d衫的size同呎吋都算準確的; 另外送貨方面, 送貨地址如是住宅, 速遞公司只肯送到樓下電梯大堂. 所以如果公司方便收件, 送去公司有可能方便一點). 我買左一件100% cotton的, 明天才準備第一次著.

Rarama,
你一個帶兩個出街, 真係好犀利呀!
Rara真係又乖又叻仔呀!
如果我隻仔有咁乖, 我真係開心c了!:loveliness:

jess0331,
你個囡囡真係好"近"呀!
你一個人"單拖"抱住囡囡來參加聚會, 真係多謝你的支持呀!

welcome,
你囡囡個樣好似你呀. 平時睇慣佢的大頭相, 今日見到你就認得了.:lol: :lol:

jadeleejk,
好開心今日你能出席呀. 係呢, 你係咪已經炒左個工人了? 因乜事要炒佢呀? 咁係咪等緊請過第二個工人? 另, 八卦問下, 你係全職媽咪定在職的?

upload左今日的相了, 不過智程爸 (我老公)影得4張咋.
母乳媽咪tea buffet聚會

[ 本文章最後由 amypekkle 於 07-9-9 03:12 編輯 ]

大宅

尋日見到大家好開心!
唔該哂amy幫我地安排,
不過我嫌時間太短(比人趕:tongue: )
下次等bb再大d出0黎可以耐d,
anyway, 好開心

大宅

原文章由 reginang 於 07-9-9 00:21 發表
amy & other moms
我是著這哺乳衣 >> http://www.uplusbaby.com//default.aspx
另外nursing bra 是這個 >> http://www.bravadodesigns.com/product.asp?ID=47&area=XX

兩樣加埋是天作之合, both 在bumps to babes ...

哈哈, 我係中環返工~
等我聽日去睇睇

首頁
45678...46

尾頁

跳至