自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

個女星期六去跳舞,跳舞室和更衣的地方是在一起的(左邊是跳舞室、右邊是更衣的地方),出入口在兩者中間(那是唯一的出入口),更衣的地方近出入口的地方有活動式屏風遮擋,但屏風仍有空隙,並不能百份百遮擋。平日小朋友們都會關門更衣。那裡只容許女家長或工人姐姐進入,男士要在門外等候,而門外也有告示說明。那天女兒及其他同學在更衣時,我看見因下一班上課的同學入來時沒有關門,於是我便走去關門,但竟然被門外上下一班上課的男家長指責,說門不可關上,因他要看見他的女兒進入跳舞室才安全,完全不理會其他在更衣的十幾個女孩子,真是自私,亦不尊重其他人。那會有人在更衣時中門大開而有機會走光!出口只有一個,而他也在門外,他女兒走得去邊?

子爵府

Tokugawa 發表於 14-3-24 09:48
個女星期六去跳舞,跳舞室和更衣的地方是在一起的(左邊是跳舞室、右邊是更衣的地方),出入口在兩者中間( ...

係呀, 就算有無男人係出面, 我個囡換衫, 我都一定同佢關門. 你做得對

水晶宮

回覆 Tokugawa 的帖子

問返佢如果有其他爸爸响度係咪佢都鍾意比人睇住佢個女換衫呀, 入面有其他女仔點知佢係咪gup緊其他人換衫架
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

大宅

回覆:怪獸家長

咁你點?有冇話之佢照關門?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

e家d男家長不知所謂.. 正如公用哺育室都出出入入... 傻架~

大宅

佢唔係怪獸家長,係變態家長,可能想藉此睇野

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

嘩!咁都得!如果出面已經貼在告示,不進男性進入,佢咁做已經可以報警啦!!唔通佢過女去女洗手間,佢為咗睇實個女,就可以自由出入嗎??佢的做法,根本就等同偷窺

男爵府

畀面勳章

野盲人!!

男爵府

我同佢解釋完便關門,但我和女兒換完衫走時他便指責我,我同佢吵了一輪。他不停強調他女兒一定要入了跳舞房和老師一起便安全。你們換衫都有屏風,那有什麼問題?你們虛掩度門換衫都得,總之一定要見到他女兒入了跳舞房和老師一起。

返到屋企老公嬲到震,說下星期一定去接放學招呼佢。

後來有工人姐姐告訴我,那天她的男主人接我女兒的同班同學,個男人本來想入去間房,但佢男主人阻止佢,所以沒有進來。有當天不在場的家長知道後也很嬲。

大宅

:變態anger:

男爵府

回覆 Isaacymom 的帖子

佢說告示說不准進入,佢都無入去,但我不應關門,因佢不能保證他女兒在房內是否安全。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

大宅

Isaacymom 發表於 14-3-24 10:18
嘩!咁都得!如果出面已經貼在告示,不進男性進入,佢咁做已經可以報警啦!!唔通佢過女去女洗手間,佢為咗睇實個 ...

你個例子幾好, 如果我遇到當時情況, 未必諗到咁答, "唔通有原因或理由就可以入女洗手間"

象牙宮

Tokugawa 發表於 14-3-24 09:48
個女星期六去跳舞,跳舞室和更衣的地方是在一起的(左邊是跳舞室、右邊是更衣的地方),出入口在兩者中間( ...

怪獸家長 - 寵愛子女飛天. 保护過寵.

未來成 "怪獸子/女" 在社會工作, 不負責任的人品, 被人指點, 就承受不了. 在家 做宅男/女的結果. 社會出多一个大食懶.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

BK Milk勳章

爸爸真係唔明嗎? 咁提議佢囡囡係門口換衫, 咁爸爸(同所有其他人)咪可以睇實, 唔駛擔心囉!!

stephbb   好提議  發表於 14-3-24 19:48
4fun    發表於 14-3-24 10:47

大宅

Tokugawa 發表於 14-3-24 10:37
回覆 Isaacymom 的帖子

佢說告示說不准進入,佢都無入去,但我不應關門,因佢不能保證他女兒在房內是否安 ...

佢要保證佢個女"安全", 我地都要保障女兒唔好比人睇到, 既然有告示, 佢應該知道佢的"位置"係唔以入去,
咁佢應該搵個信得過的女性同佢女兒入去, 直到佢覺得安全, 唔係為咗佢睇住佢個女安全而唔顧其他小朋友"蝕底"

sheung1126  同意,佢亦可叫女兒換好衫出去同佢講聲而家入舞蹈室,咁佢咪放心囉  發表於 14-3-24 21:28

珍珠宮

係變態家長,都唔知係咪用個女做藉口

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

喜喜天使 發表於 14-3-24 10:50
係變態家長,都唔知係咪用個女做藉口
我覺得係。

公爵府

同導師講!佢變態!

公爵府

引用:Quote:喜喜天使+發表於+14-3-24+10:50+係變

原帖由 toyocat 於 14-03-24 發表
我覺得係。
我都覺得係

首頁

尾頁

跳至