母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我下星期返工啦, 宜家係屋企會用ameda泵定d奶 (邊食邊餵),
不過唔知帶返工方唔方便,
想請教過來人:
1) 因為冇電制, 我會用乾電, 效果會唔會冇咁好,
2) 通常大家係2個泵一齊泵, 定係泵完一邊到一邊?
3) 因為我想係公司泵2次, 大家泵完會點樣消毒?

部機都幾重下, 大家會唔會日日拎返屋企?

謝謝

男爵府

我在屋企邊餵邊泵是用avent手泵的。我個ameda就放係公司,motor連喇叭連兩個細樽都唔會拿返屋企,消毒就用micorwave。放工只帶個大樽返屋企。
不過我無用過乾電,所以唔知可以用幾耐!

大宅

咁即係最好買多個手泵~
我想問你點用micowave消毒
係咪要買消毒丸?

thanks!

男爵府

microwave同消毒丸係兩種唔同的消毒方法喎。
microwave:我買左一個專for叮奶樽的盒,放好奶泵及樽,加水便可叮,不用放消毒丸。
消毒丸:量水,加奶泵及樽,再加消毒丸,等一段時間即可,不一定要用入microwave的盒。

大宅

I use ameda pump as well. When I took it back to home after the first time pumping in office, I found the 乾電 doesn't work. In office, it still works. I think maybe the transportation make it out of order. So, now I can only use the plug to get electricity.
And, I use double pump to pump at the same time. As I only pump during lunch time, it is OK for me that I do not need to sterlize the pump in office.

原文章由 BB618 於 07-8-20 12:15 發表
我下星期返工啦, 宜家係屋企會用ameda泵定d奶 (邊食邊餵),
想請教過來人:
3) 因為 ...

男爵府

仲有野唔記得講,你有雙泵,梗係兩邊一齊啦,快好多家!
原文章由 BB618 於 07-8-20 12:15 發表
想請教過來人:
3) 因為 ...

大宅

Thanks!
希望下星期返工泵奶順利!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊