想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

有沒有姊妹有PCOS,但是看中醫而BINGO呢?

別墅

o下?唔通無人成功過?:cry:

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 chibihamu 於 07-9-4 18:00 發表
o下?唔通無人成功過?:cry:

chibihamu,

其實呢,我依家睇緊個中醫(綜合治療),佢話中醫角度是沒有卵巢多囊依個症狀架,因為佢地跟本把脈把唔到呢D野既,只係我地睇西醫照US同驗血睇到,佢地都只係用一般婦科調理去配合,或者因不育都會因為腎虛,肝火問題引致,用中醫藥和配合;另外,我之前未知多囊個陣睇過東叔好一段日子,佢用中藥同我溫經, 溫左4個月都唔得,連佢都覺得怪,之後我睇左西醫,知道左是多囊,返去同東叔講,佢話依家野要靠西藥排左D唔好既卵子先,中醫配合架咋;加上我之前睇過另一個中醫,就算調到經期黎,都係假經,因試左半年中醫調理,咪返董醫生照下,睇下有沒效,點知一照, 董醫生話黏膜好厚,因女人每個月都有D分泌藏係子宮,正常女人可以係每個月的經期將D黏膜排出,咁子宮黏膜就可以薄返,點知我個次就好厚,人地最多係只可接受5MM,我去到1.5MM,即食黎經丸,個次經期真係黎到好似血崩咁,好多一舊舊,董醫生話正常,到完左返去照, 黏膜就薄返晒去到0.8MM. 其實都厚左架啦,不過董醫生都話OK. 因董醫生話黏膜厚咁本無位俾BB著床,經過我中西醫咁試法,我諗我地呢科真係要靠西醫,就以中醫調理身體配合!!!

首頁

尾頁

跳至