烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想買部豆漿機,上官方網頁睇發現有好多款,系列都分4個,但睇落啲功能好似差不多咁,有無人知邊一款功能係最多呀? 係咪全部都要人手隔渣架?

男爵府

Katzecat 發表於 14-4-4 13:58
想買部豆漿機,上官方網頁睇發現有好多款,系列都分4個,但睇落啲功能好似差不多咁,有無人知邊一款功能係 ...

有 jm 提過呢部 "DJ13B-D68SG"。 我自己嗰部未壞。 壞咗會考慮呢部。所謂人手隔渣係要(豆漿)。 但其他如打腰果、杏仁等係有渣,但可以接受。我自己通常先用果汁功能打多一、兩次先選豆漿/五穀功能,咁樣可以幫助幼滑一點。

容積 : 0.9L(含)-1.3L(含)
功能 : 幹豆 濕豆 米糊 五穀 果汁 濃湯
杯體材質 : 不鏽鋼
是否有網 : 有網研磨
功率 : 751W(含)-1000W(含)
加熱方式 : 立體環繞加熱
是否有自動清洗功能 : 有 << 這功能可有可無
是否有保溫功能 : 無
上市時間 : 2013年
適用人數 : 2人-5人

男爵府

引用:Quote:Katzecat 發表於 14-4-4 13:58 想買

原帖由 joycesw 於 14-04-04 發表
有 jm 提過呢部 "DJ13B-D68SG"。 我自己嗰部未壞。 壞咗會考慮呢部。所謂人手隔渣係要(豆漿)。 但其他如 ...
唔該晒,等我都研究吓呢部先

大宅

joycesw 發表於 14-4-4 16:14
有 jm 提過呢部 "DJ13B-D68SG"。 我自己嗰部未壞。 壞咗會考慮呢部。所謂人手隔渣係要(豆漿)。 但其他如 ...
我未買過豆漿機, 請問為何考慮這部, 不考慮DJ13B-C630SG這種免隔渣型號? 如你再買, 是否打算淘?

男爵府

bbcc2014 發表於 14-11-16 17:16
我未買過豆漿機, 請問為何考慮這部, 不考慮DJ13B-C630SG這種免隔渣型號? 如你再買, 是否打算淘?
...
如果再買,我一定淘啦。 因為依家北移咗。 淘咁方便,唔淘對唔住自己呀。
話說回頭,其實九仔做豆漿嗰陣都有渣㗎,免隔渣只係打得叫幼細啲咋。

你嗰個款都 OK。 等到我再買可能又有新款LU。

大宅

回覆 joycesw 的帖子

看過淘寶上多部機的評語, 知道免隔渣也有很多渣,有些甚至説與舊型號差不多, 不用買貴的新型號, 花多眼亂, 好難揀啊!

首頁

尾頁

跳至