跳至

首頁
12345...16

尾頁

侯爵府

畀面勳章

德怡上星期收到長實通知今年八月唔續約,今日開始通知家長。唔續約原因係因為租左俾英藝!我頂!我仔讀緊N,本來原校上K,依家真係好徬徨!又好忿怒!我地一羣媽媽打算一人一電教育署,希望你地加入!

用戶要求終止服務

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章

回覆:長實唔續租,德怡八月好大可能要關門!

好離譜,幫你推

複式洋房

我囡又係n升k
喺德怡讀得好開心,一心諗住繼續喺德怡讀,都無去考其他學校嘅k1.....
而家都唔知點算……

男爵府

環保接龍勳章

你地n班還好,我仔升K2

禮媽媽  我仔都係升K2,點算  發表於 14-4-7 18:15
Kirsten  me too...   發表於 14-4-7 14:24

子爵府

長實太過份, 做生意都應有社會責任, 一間開辦了超過二十年的學校 . 可以話唔租就唔租. 沒想過對人的傷害. 叫我們家長和小朋友怎算. 英藝已有一間在天水圍.
為何還要奪去德怡小朋友的樂園 . 大地主長實...實太過份.. .. ... . 長實無良..

大宅

我今日都收到電話呀,一心諗住個女喺度讀n班可以一路升上去,佢而家先黎通知我,人地d n班都收晒生啦,都唔知點算好

男爵府

引用:我今日都收到電話呀,一心諗住個女喺度讀n

原帖由 smallsze8431 於 14-04-07 發表
我今日都收到電話呀,一心諗住個女喺度讀n班可以一路升上去,佢而家先黎通知我,人地d n班都收晒生啦,都唔 ...
我地都系成功報讀N班,宜家唔知點算?而家系咪無可能搵到N班?甘應該穩K1?

真系好想投訴到蘋果報。。。。。。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

無社會責任, 無社會良心, 不知所謂的一個機構, 租俾學校吾無租俾一個普通商戶, 吾續約應該再早d通知, 無可能幾個月通知

大宅

我有諗過打去其他學校問仲有冇位既,不過應該好渺茫啦,真係頭痕呀!

子爵府

我們可以做什麼 ? 可以令德怡不閉校. 唔可以話閉校就閉校. 那些小朋友怎算? 現在咁難找學校 . 我們去教育署示威 .

複式洋房

回覆:小草子 的帖子

元朗錦繡間天美都係,業主租比隔離既宣道會,所以宣道會願意接收天美既學生,我估英藝都會接收德怡既學生~

天道總司  但德怡與英藝學費有差別  發表於 14-4-7 19:01

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Heinamtang 發表於 14-4-7 11:29
元朗錦繡間天美都係,業主租比隔離既宣道會,所以宣道會願意接收天美既學生,我估英藝都會接收德怡既學生~
...
如果佢吾係搬過黎, 佢地梗係肯接收我地既學生啦, 吾係佢點交租, 問題係英藝不是我們杯茶嗎, 我地最後只係因為搵吾到其他學校, 被迫留底咋
如果佢地係搬過黎, 點可能接收到德怡全校學生呢

公爵府

唉! 我細女現讀k1國際班, 大女在屯門讀小一, 讀開全英語, 很難找到一間好像德怡的好學校, 現在都不知如何做好, 大女落校車時間和德怡放學時間一樣, 本身已經很頭痛9月份開始2姊妹的放學時間相撞, 工人分身都接唔到2個, 而且是因為細女上學問題才留在天水圍住, 不然已經搬去屯門了, 大女現在每朝要6:30起床坐校車回校, 到時如果德怡搬去另一地區, 我都唔知點算

公爵府

我還沒有收到學校通知, 都是其他家長打電話給我的

別墅

雖然我個小朋友唔係呢間到讀,但我超明白你地有幾擔心! N班小朋友又唔知可以去邊,讀緊既又唔知點算!! 但想問讀緊n班既家長,德怡有冇收你地k1留位費??

複式洋房

回覆 Cammy3007 的帖子

今日派會回條...
一心諗住讀德怡, 家陣點算好..?

伯爵府

好媽媽勳章

知道這件事後,心情沉重了一段時間。(其實到現在也不太開心)
我兩個小朋友在這裡渡過快樂的幼稚園生活。
哥哥當年對學校一見傾情,三年幾裡有無數快樂的回憶。
弟弟也在這裡過了差不多三個年頭,多謝學校的愛心,令他也得到很好的照顧。
無論事實將會變成點,我真係好多謝呢間學校。
有人問我點解咁鍾意間學校~~我只想講,因為我真正感受到佢既好。
學校上下既愛心,老師的真心誠意,我係感受到的!

這次,我相信很多家長會像我一樣,義不容辭出來發聲的!
從前我問過學校:為甚麼你們不需要家長義工幫忙帶活動呢?
學校說:我們自己能做到的,都不想勞煩家長。
現在,是我們一班家長義工出來支持的時候了!

英藝,你的惡名,將會更響、更響、更響……

大宅

我囡今年N班個囝升K3,超唔開心。我應該聯絡教育局要求佢介入事件。唔可以幾百個學生一下子冇書讀

伯爵府

iMonk 發表於 14-4-7 11:44
明天晚上在學校裏會有家長會舉行,7:30pm,請各家長們務必出席。
我兒子現讀K1, 每天也很喜愛上學,全賴 ...
我也很愛德怡, 依家好傷心

首頁
12345...16

尾頁

跳至