夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

有聽過桃花和合陣嗎?

睇了八字命盤,命中注定早婚,但會不穩定,要待38歲婚姻才安定,還有3年時間,師父話過唔到呢關就會有離婚機會,放了這個陣,就可化解

PKTL201105  有,但如果你擺咗之後要求分開嘅係你自己,你會衰多10倍  發表於 14-4-14 14:48
JayJayMum  同我一样吖!  發表於 14-4-10 19:04

侯爵府

未聼過。。但我聼過我同事講啊師傅話她個年會離婚。但無離婚

我係一個從來吾問姻緣同婚姻。怕影響心情!

男爵府

小甜甜....

子爵府

回覆 melodynwy 的帖子

聽過。但是命相之說,只在乎你有多信!

夫妻之間的感情不應只信這些,感情是要靠兩夫妻好好經營和維繫,就算你放了這個陣,也不代表就可以和丈夫走到白頭。畢竟人是有能力去改變命運的,信自己還實在點。

cat_tkld  agree!!  發表於 14-7-19 10:09
樂也悠悠  Agree  發表於 14-4-24 22:31
RAA    發表於 14-4-23 14:56
yukileecc11    發表於 14-4-9 15:37

mc <()>

男爵府

信咪有,唔信就無

夢夢baby  :Good:  發表於 14-4-14 10:51

男爵府

melodynwy 發表於 14-4-9 13:20
有聽過桃花和合陣嗎?

睇了八字命盤,命中注定早婚,但會不穩定,要待38歲婚姻才安定,還有3年時間,師父話 ...
我信,但唔會做
因為我寧願花心思係大家關係上!
咁到時遇到咩事都易化解啦

whocares    發表於 14-7-26 04:34
rachel_ching  X2  發表於 14-4-18 00:45
嘉蚊  我都系咁話~  發表於 14-4-17 13:30

別墅

回覆:桃花和合陣

結婚時,好多人都會擇好良辰吉日,話可以白頭到老,百子千孫。。。但事實係,擇咗幾好嘅日子,夾哂時辰八字都好,婚依然會離,仔依然生唔出,咁到底婚姻維繫係咪真係可以靠風水命理就搞得掂呢?

Fayhei15b  絕對同意.  發表於 14-5-12 00:37
rachel_ching  Agree  發表於 14-4-18 00:45
Kerokerokeropei  agreed  發表於 14-4-9 17:27
jackiemei    發表於 14-4-9 15:54

大宅

別墅

早兩年年尾去文武廟求籤(小朋友學業),師父幫我小朋友睇埋命盤,之後問埋我八字(無收錢),睇完叫我小心我段婚姻,會有第三者,當時我仲同個師父講唔會嘅,點知新年後,真係發現c6有小三,我就再去求籤,想知仲有無得救,師父話我條命嗰兩年會離婚或分居(講咗好多我嘅往事都中),最後佢話佢都係依書直說,命運嘅嘢無一定,如果知道後處於完全放棄狀態,當然只能接受現實,但努力嘗試係有機會改變^_^p.s個師父兩次都只係收咗我$20解籤費

伯爵府

引用:回覆+melodynwy+的帖子早兩年年尾去文武廟

原帖由 LovelyHut 於 14-04-09 發表

早兩年年尾去文武廟求籤(小朋友學業),師父幫我小朋友睇埋命盤,之後問埋我八字 ...
你喺觀音嗰邊定文武二帝嗰邊求架
其實我自己都識少少擇日,自己篤左幾日,得一日係我心水,其他麻麻地。不過信唔過自己,去左揾人擇日,啲日子又係我擇嗰啲,最後去左文武廟擇聖杯,觀音菩薩都贊成,但去到結婚前一個星期都落雨,我好擔心,又去求衪,衪贊成。結果結婚嗰日回到家才落雨,第二日都落,真係好靈,即刻還神

芭芭拉

伯爵府

引用:有聽過桃花和合陣嗎?睇了八字命盤,命中注

原帖由 melodynwy 於 14-04-09 發表
有聽過桃花和合陣嗎?

睇了八字命盤,命中注定早婚,但會不穩定,要待38歲婚姻才安定,還有3年時間,師父話 ...
其實有無用真係唔知,如果係人為可以改變,就不如現在好好維繫,就算最終個師傅吹水又好點都好,當係一個警惕

芭芭拉

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我唔信呢D陣...

我信順其自然, 其實人生好多野都安排好晒, 當中你做幾多野都無用結果都是一樣....係你始於係你....

rachel_ching  X2  發表於 14-4-18 00:46

男爵府

我好信這些事,但吾係迷信。人的命運是可隨你修行而改變的,如果你脾氣不好,你可改善脾氣,好運自然來,感情自然會好,因為你想法改變了。

和合法是有的,如果你係結左婚可以化和合屋仔,幾百元,但你要識化。但如果這個師傅收你好貴叫你做和合法事你就小心。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

LovelyHut 發表於 14-4-9 16:57

早兩年年尾去文武廟求籤(小朋友學業),師父幫我小朋友睇埋命盤,之後問埋我八字 ...
個廟祝好似高人咁,多年前同個仔去文武廟,
阿仔想求簽,
個廟祝話細路仔唔使求,
盡力就得

咁你和老公點呀?

大宅

相信有好多JM都有睇過我之前小三的POST,我係俾大家插到唔識再講,現在還未了結,C6只是2邊說話,我要做的已做晒,慘的是C6仍對我好,我才進退2難,很多不知所謂的事情已唔想再講。

師父唔係收我好貴,都係700蚊,求個安心,因為批八字,所有事情都講得很準,

大宅

melodynwy 發表於 14-4-14 09:31
相信有好多JM都有睇過我之前小三的POST,我係俾大家插到唔識再講,現在還未了結,C6只是2邊說話,我要做的 ...

如果你既婚姻要排呢D野才能維繫, 我諗你真係要諗清楚, 證明你地緣份都唔係太重, 仲有既然有小三即係佢都唔係太中意你, 點解你仲要繼續折磨自己

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

兩公婆抽d時間去二人世界,二人唱k,二人睇戲,二人去旅行,二人跟團吊墨魚團呢d只係eg

等如你種花,淋水,除蟲,施肥,晒太陽,先會開花

搵d節大家都想去或者就下對方相做既都可以

感情都要保養維繫

得閒攬住對方一齊睇下電視,出街一定要q住老公隻手,多聆聽,少批評

一定勁過你個桃花陣

大宅

回覆 momoakira 的帖子

做齊晒,感情仍很好,剛去完旅行回來,但多隻小三爭老公

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 momoakira 的帖子做齊晒,感情仍很好

原帖由 melodynwy 於 14-04-14 發表
回覆 momoakira 的帖子

做齊晒,感情仍很好,剛去完旅行回來,但多隻小三爭老公
感情好,就算小3明搶都冇冇怕
比d信心自己同個老公

風水既野你睇小田田就知信唔過

大宅

真正既師傅係唔會話人幾時離婚,呢d只係無料既人先會咁講,真正既師傅係會勸你同伴侶好好相處或者只會話有嗌交密左,平心靜氣, 另外就算講出黎只係話比你聽,有咁既機會,至於選擇離定唔離,命運係你自己,係你自己選擇,唔係命運邦你選擇

rachel_ching  Agree  發表於 14-4-18 00:48

首頁

尾頁

跳至