論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇左一個姐姐,佢响菲讀大學,主修藥劑。現考慮中,但對菲律賓姐姐唔太了解,想問:
學歷可唔可信?只因怕佢太叻,來到不肯屈就只做工人,騎牛揾馬我就死了!

子爵府

回覆:想請菲律賓姐姐,但嗰便嘅學歷可唔可信?

菲大學垃圾不如,唔使太擔心

大宅

咁都好d!
謝謝回覆!

子爵府

引用:睇左一個姐姐,佢响菲讀大學,主修藥劑。現

原帖由 buzzanna 於 14-04-09 發表
睇左一個姐姐,佢响菲讀大學,主修藥劑。現考慮中,但對菲律賓姐姐唔太了解,想問:
學歷可唔可信?只因怕 ...
預咗佢招積,條件多多就得

大宅

個姐姐仲要幾好樣添,咁係咪要再認真考慮下呢?

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

回覆:buzzanna 的帖子

如果佢要 騎牛揾馬同學歷冇太大關係,不過佢後生,又有學歷,個樣又唔錯,我覺得佢唔會做得長

男爵府

引用:個姐姐仲要幾好樣添,咁係咪要再認真考慮下

個姐姐仲要幾好樣添,咁係咪要再認真考慮下呢?
我一定唔會揀後生好樣,以前喺lkf見d賓賓蒲識鬼佬,d鬼佬好鍾意賓賓type

大宅

都係,我諗我會同屋企人再商量下!

大宅

佢地D大學冇料到, 不過冇仲衺...

佢地有冇大學同佢地ABILITY, 英文溝通, LOGIC 全冇關係...
都係果句: 不過冇仲衺...

你都要教...

我個工人是大學畢業的80後後期...都係咁..只係你可以同佢用英文溝通, 但佢想唔通你講咩 (冇LOGIC)

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

只作參考, 不會太相信

大宅

當然有D 大學生好好...只是 '大學同佢地ABILITY, 英文溝通, LOGIC 全冇關係...'

侯爵府

我都睇到眼花,都唔知信邊樣好 個個都鬼咁好笑客執到金咁,黎到都唔知會唔會黑晒臉,唉 !!!

我自己定左條件黎選,識煮野,無斷過約,有工作經驗,年齡28-35

我要求都唔算高丫~~~~~~~唉

大宅

係,真係眼都花。
我而家用緊的姐姐未來前都好純,連屋企電話都唔識用,但而家就完約了,變成一隻精……懶精,咋儍扮懵一流。

男爵府

引用:睇左一個姐姐,佢响菲讀大學,主修藥劑。現

學歷可唔可信?只因怕 ...
我以前個工人大學grad, 做過nurse, 巴Q閉,的確心態上唔屈就,仲識爭取福利

子爵府

回覆:buzzanna 的帖子

我家姐姐都大學畢業,英文幾好。做左兩年幾,唔錯。

伯爵府

回覆 buzzanna 的帖子

唔敢請有專業學位嘅姐姐,怕會遲啲申請去加拿大

首頁

尾頁

跳至