單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

老公剛因病走了,怕觸景傷情,去家姐度小住下,今曰第四曰,又話个女令佢一家无哂私人空間,又話亜女扭計無家敎,唉…。咁細个無左爸爸,情绪多小有吾正常啫,吾洗出到無家敎呢!唉…

大宅

又不是長住,只是短暫姐,又真係衰啲,應該要包容同體諒下,
你要堅強啲,請不要傷心禁耐!
加油,支持你!

別墅

大家一齊加油。

大宅

畀面勳章

回覆:寄人篱下

知道

洋房

回覆:nownow 的帖子

跟前太太分開了,同2個細路返嫲嫲度住,細嘅6歲,正話剛剛放工返去,嫲嫲就係咁向我打報告話教亞仔做功課難教(其實系家姐教,佢淨系罵)話個仔發脾氣掟筆,唔聽話,駁咀講野夭心夭肺,平時個仔唔會咁,唔知咩事,個嫲嫲重玩小氣唔采個孫,一個70一個6歳.......唉......剛剛冇咗媽咪,包容下啦,可能真系情緒有問題,有冇想過咁樣壓力始終起我度.......

haydenden1023  大家情緒都會有問題
你媽咪都有
比啲時間大家
呢段期間辛苦你喇  發表於 14-4-10 12:22

男爵府

都係自己既親人,可否直接同佢哋傾下,講出自己心底既說話呢?

haydenden1023  佢媽咪已七十歲,老人家
自己睇開啲  發表於 14-4-10 12:23
暑假.....咁就過咗一半啦.

洋房

引用:老公剛因病走了,怕觸景傷情,去家姐度小住

原帖由 烏租租 於 14-04-10 發表
老公剛因病走了,怕觸景傷情,去家姐度小住下,今曰第四曰,又話个女令佢一家无哂私人空間,又話亜女扭計無 ...
樓主!唔好咁傷心,睇開D,保重!見到妳個題目好有共嗚....(相見好,同住難....)

大宅

畀面勳章

我明白相見好,同住難,呢个係非常時期,咁涼薄的説話,出自親人囗,真系好難過

haydenden1023  明白,你都係有說話聽
咁我嚴重啲,比呀媽算,揾著數,你又會點!?
有時無辦法就無計,當聽唔到,時運高!  發表於 14-4-10 12:27

大宅

畀面勳章

引用:都係自己既親人,可否直接同佢哋傾下,講出

原帖由 維豬豬 於 14-04-10 發表
都係自己既親人,可否直接同佢哋傾下,講出自己心底既說話呢?
第二晚想叫我走架啦,不过真係吾得,我係怕自己想吾开傷害个女先至去啫!讲左最多一个星期度!唉

大宅

引用:老公剛因病走了,怕觸景傷情,去家姐度小住

老公剛因病走了,怕觸景傷情,去家姐度小住下,今曰第四曰,又話个女令佢一家无哂私人空間,又話亜女扭計無 ...
很了解妳的心情,加油呀!相信明天會更好!

洋房

回覆:烏租租 的帖子

這是一個會唔會為人設想問題!會嘅佢地就唔使講咁多,唔會嘅....都忍忍佢,因為係自己家姐,如果係姐夫講嘅....話之佢啦,風度都無!

別墅

考慮去向晴軒暫住都可

大宅

畀面勳章

我都無出聲,淨係淚向肚中流,唯有自己堅強走落去,老公一定會用另一種方式保護我倆的。面對丈夫逝世及身後事,單親,住屋,生活,女情緒及學業(因為讀私校)及佢盤生意,從新投入社會工作等等,已經夠我煩死了,安慰話少,埋怨話多,我淨係想一個避下的地方,結果仲比多個傷神的事。唉.............

happy_day07  大家同命相鄰,互相支持  發表於 14-4-28 21:12

大宅

引用:我都無出聲,淨係淚向肚中流,唯有自己堅強走

我都無出聲,淨係淚向肚中流,唯有自己堅強走落去,老公一定會用另一種方式保護我倆的。面對丈夫逝世及身後事, ...
經歷左,你就更強壯!加油!

烏租租  無錯,自強不息,多謝你  發表於 14-4-10 19:38

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

既然住得咁辛苦,又要睇人面色,做乜仲要打擾人,堅強D返屋企住啦!

禁止訪問

大宅

引用:我都無出聲,淨係淚向肚中流,唯有自己堅強走

我都無出聲,淨係淚向肚中流,唯有自己堅強走落去,老公一定會用另一種方式保護我倆的。面對丈夫逝世及身後事, ...
我當年同你差不多,姊妹從此多條刺! 求人不如求己,如再入谷底,我寧願求慈善組織。

Don't worry, be happy to yourself and your family!

大宅

畀面勳章

我都即時番屋企,情願傷心,都吾想揾多樣氣受,始终係個女惨D,一番屋企就話 finally we go home but it's different now

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

完全明晒!

悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

大宅

畀面勳章

係米單親以後都要比人洽完仲要忍!老公生前對家姐很好很尊重!係米真係人走茶涼

首頁

尾頁

跳至