烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:數字屋陶瓷卓上鍋

今晚放工行過,仲有 27cm,即敗一個,用嚟當鑊炒餸,炆野煲野我有 LC 同 Staub 細煲

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

今晚整咗雜菜焗春雞,電磁爐全程600w...20分鐘食得,雞肶位好滑雞胸有啲un,下次整要縮短時間

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆+豬豬822+的帖子請問知不知道,+邊間仲

原帖由 jessjesswong 於 14-04-17 發表
回覆 豬豬822 的帖子

請問知不知道, 邊間仲有貨? 謝謝
今日有JM喺尖東買到

珍珠宮

引用:今晚放工行過,仲有+27cm,即敗一個,用嚟

原帖由 hallonatalie 於 14-04-17 發表
今晚放工行過,仲有 27cm,即敗一個,用嚟當鑊炒餸,炆野煲野我有 LC 同 Staub 細煲

...
恭喜恭喜

請問妳喺邊間買到ga,有JM搵唔到ar

Staub我都有個18cm ( 我都知佢燜嘢好 ),但用咗呢個鍋之後,都無動力用Staub啦!因為陶瓷鍋實在太方便

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:今晚整咗雜菜焗春雞,電磁爐全程600w...20

原帖由 豬豬822 於 14-04-17 發表
今晚整咗雜菜焗春雞,電磁爐全程600w...20分鐘食得,雞肶位好滑雞胸有啲un,下次整要縮短時間

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 hallonatalie 於 14-04-17 發

恭喜恭喜

屯 x 友 x 街市

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 豬豬822 於 14-04-17 發表恭

原帖由 hallonatalie 於 14-04-17 發表
屯 x 友 x 街市
其實前日安 x 仲有好多

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 hallonatalie 於 14-04-17 發

恭喜恭喜

Staub 識用就好好用,都好方便架咋

豬豬822  但用慣咗呢隻懶人鍋,真係好方便又唔使點理佢   發表於 14-4-22 23:55

大宅

我買24紫色,仲有2個24黃色,27仲有至少6個,2隻色都有,其實27幾多錢?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+豬豬822+於+14-04-17+發表恭

屯 x 友 x 街市
非常感謝報料

朋友見我用得方便佢剛好想買一個

珍珠宮

引用:我買24紫色,仲有2個24黃色,27仲有至少6個

原帖由 kat120908 於 14-04-17 發表
我買24紫色,仲有2個24黃色,27仲有至少6個,2隻色都有,其實27幾多錢?
27cm街坊價$155

瑪瑙宮

kat120908 發表於 14-4-17 21:35
24 cm $135, 27 cm $155, 今日有 8 折

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+豬豬822+於+14-04-17+發表恭

Staub 識用就好好用,都好方便架咋
認同staub燜嘢真係好

但我期待妳陶瓷鍋出品多點

瑪瑙宮

豬豬822 發表於 14-4-17 21:45
27cm街坊價$155
乜深色果個叫紫色咩 ? 似深紅多 d 喎

瑪瑙宮

豬豬822 發表於 14-4-17 21:50
認同staub燜嘢真係好

但我期待妳陶瓷鍋出品多點
我 weekend 放假先煮飯咋, 煮 d 好簡單款式

豬豬822  妳煮嘢食好叻ar 我呢啲先係小兒科   發表於 14-4-22 23:57

瑪瑙宮

豬豬822 發表於 14-4-17 21:43
非常感謝報料

朋友見我用得方便佢剛好想買一個
1516 好無買多個畀我老媽子

複式洋房

引用:Ex陶瓷卓上鍋24cm/紫 ( 電磁爐可用 ) 淨用

原帖由 豬豬822 於 14-04-10 發表

Ex陶瓷卓上鍋24cm/紫 ( 電磁爐可用 )
今日即刻去買咗27cm,請問下,炒餸時,需要落油嗎?謝謝!

珍珠宮

引用:我之前開post問過好冇用,但冇人用過,有你

原帖由 dadawc 於 14-04-14 發表
我之前開post問過好冇用,但冇人用過,有你呢個post真好,想問你系邊間分店買到?我問過天水圍、元朗區都冇 ...
啱啱有JM報料,尖東、友愛街市都有貨

珍珠宮

引用:Quote:豬豬822+發表於+14-4-17+21:43+非常

1516 好無買多個畀我老媽子
買啦...呢個鍋好耐無返貨喇

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+豬豬822+於+14-04-10+發表本

原帖由 kelly68 於 14-04-17 發表
今日即刻去買咗27cm,請問下,炒餸時,需要落油嗎?謝謝!
睇妳煮乜嘢餸,煎豆腐、煎雞翼落少少油然後用抹手紙搽煲底,焗春雞油都無落就咁用什菜放底

首頁

尾頁

跳至