烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇jm知邊間數字屋有依隻鍋賣丫?今日揾左幾間, 打左去問d 分店都無。。。

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

minia 發表於 14-4-19 00:09
請問有冇jm知邊間數字人屋有依隻鍋賣丫?今日揾左幾間, 打左去問d 分店都無。。。 ...

前面有JM報料話尖東、友愛、安定、土瓜灣、新翠、連城有陶瓷鍋賣

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:謝謝, 瞓醒明天再去睇下.

原帖由 ckl38 於 14-04-19 發表
謝謝, 瞓醒明天再去睇下.
一定買到,我見有貨

大宅

回覆:hallonatalie 的帖子

報告報告長沙灣貿易廣場24/27/30有大量存貨。 今日仲有8折。

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+ckl38+於+14-04-19+發表謝謝,

原帖由 hallonatalie 於 14-04-19 發表
一定買到,我見有貨
感謝報料

珍珠宮

引用:報告報告長沙灣貿易廣場24/27/30有大量存貨

原帖由 jessjesswong 於 14-04-19 發表
報告報告長沙灣貿易廣場24/27/30有大量存貨。 今日仲有8折。
感謝報料

長沙灣JM方便ar

大宅

感謝報料

複式洋房

回覆:數字屋陶瓷卓上鍋

多謝jm報料,係長沙灣買到喇!

別墅

回覆:WW媽媽 的帖子

我今日係荃灣城市中心買咗個27cm,想請問下點開煲呀?thx!

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我今日係荃灣城市中心買咗個27cm,想請問下

原帖由 lilianbabe 於 14-04-19 發表
我今日係荃灣城市中心買咗個27cm,想請問下點開煲呀?thx!
唔洗點開煲,用少少梘水洗過清水,洗乾淨就得喇

珍珠宮

引用:我今日係荃灣城市中心買咗個27cm,想請問下

原帖由 lilianbabe 於 14-04-19 發表
我就咁用少少洗潔精洗吓個煲就煮嘢食,用呢個鍋最緊要用火唔好太大,我用電磁爐ga妳可以參考吓

溫馨提示 ~ 鍋2邊握手位好辣手,一定要用濕布或矽膠先好拎鍋

滾湯...用1000w ~ 1200w至湯滾後,轉600w ~ 1000w至整好為止

煎雞翼...落少少油用廚紙抹勻鍋底同邊,600w起火放雞翼 (注意這鍋傳熱快雞翼好快煎到金黃色,但裡面又未熟) ,煎完一邊金黃色即反轉另一邊,煎至2邊金黃色即轉300w煎至雞翼熟透,用筷子插雞翼中間位,見無紅肉無血水即熟

煎午餐肉...用600w火油都唔使落煎完午餐肉( 因午餐肉煎完會標油 ),仲可以炒飯、煎蛋或炒菜

煎豆腐...少少油用廚房紙抹勻鍋底,用600w火煎至2邊金黃即成

爆谷...我本身買嗰款爆谷已經有牛油,所以唔使落油,全程用600w整耐不耐蓋連鍋按實,拎起順時針篩吓個鍋,令爆谷爆、吸油平勻啲,整用一滴油都無鍋都唔使洗

以上資料希望妳有用

子爵府

我都去左屯門安定村買左啦, 果度有大量存貨, 咩 SIZE 都有丫.

豬豬822  恭喜恭喜  發表於 14-4-19 23:51

珍珠宮

回覆:數字屋陶瓷卓上鍋

仲有一樣嘢忘記提,這個鍋中間凸起少少,煎雞翼時啲油會向2邊走,我覺得呢樣幾好整完出嚟雞翼唔會成口油,受熱方面煎嘢原材料都有大細,我一向都係睇情況移位,所以我唔覺有問題

別墅

引用:Quote:原帖由+lilianbabe+於+14-04-19+發表

原帖由 豬豬822 於 14-04-19 發表
我就咁用少少洗潔精洗吓個煲就煮嘢食,用呢個鍋最緊要用火唔好太大,我用電磁爐ga妳可以參考吓

...
Thx!

瑪瑙宮

引用:我都去左屯門安定村買左啦, 果度有大量存貨

我都去左屯門安定村買左啦, 果度有大量存貨, 咩 SIZE 都有丫.
恭喜你,終於買到喇

瑪瑙宮

引用:我都去左屯門安定村買左啦, 果度有大量存貨

你買咗乜 size ?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+ckl38+於+14-04-19+發表我都

原帖由 hallonatalie 於 14-04-19 發表
你買咗乜 size ?
用過24cm好我仲想入多隻21cm用

子爵府

hallonatalie 發表於 14-4-19 17:30
你買咗乜 size ?

24CM

大宅

回覆:豬豬822 的帖子

我尋日買24cm, 今日第一次炒蘆筍,中間就黑咗洗唔甩,電磁爐我只用中細火。有點唔開心,希望唔影響使用!

珍珠宮

引用:我尋日買24cm,+今日第一次炒蘆筍,中間就黑

原帖由 秋啪頭 於 14-04-19 發表
我尋日買24cm, 今日第一次炒蘆筍,中間就黑咗洗唔甩,電磁爐我只用中細火。有點唔開心,希望唔影響使用!

...
我朋友第1次用1200w煎嘢食都好似妳咁中間黑咗,朋友用熱水浸都唔甩,最終用咗鋼絲刷輕輕刷就刷甩咗,佢話依家照用無問題,希望幫到妳

首頁

尾頁

跳至