美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醫生話因唔夠位,要脫上下共四隻牙先可以箍牙,但不能箍隱適美。有姊妹同樣情況嗎?真係唔得?我唔想箍鋼線

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

回覆:箍唔倒隱適美(因唔夠位)

你見左邊位醫生?

男爵府

回覆:littlesheep123 的帖子

矯齒專科,唔開名了。我見好多姊姐箍invisalign都有剝牙,所以醫生咁講我好失望!

男爵府

或者再問下第二個醫生意見

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

隱適美的確唔係個個case都啱
專科都咁講就多數真係唔得
夾硬箍效果可能唔會好

子爵府

建議你問多個牙醫意見,我0個時又係有個牙醫話我個CASE太複雜做唔到隱適美,之後我再問另一個話我可以,而家我已經COOL左2年多LA~~ 我都係脫左4齒~

男爵府

引用:建議你問多個牙醫意見,我0個時又係有個牙

原帖由 wowobibi 於 14-04-18 發表
建議你問多個牙醫意見,我0個時又係有個牙醫話我個CASE太複雜做唔到隱適美,之後我再問另一個話我可以,而 ...
脫左4隻牙初時點食野?個牙洞最後會點架?

子爵府

回覆 tredd 的帖子

當然唔會一次過脫4牙LA~~~ 係脫完1邊上下各一隻..比你用另一邊食野...隔一陣至脫另一邊的上下牙...

你預左中間有段時間會一笑就見到你左右2邊無左隻牙..不過好過渡期JA...之後慢慢D牙會移位就唔會有洞...因為你都係唔夠位至要脫牙MA~

首頁

尾頁

跳至