跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

有無媽咪比點意見參考,呢兩間學校邊間好D?都係全日制,距離屋企就中銀近D。非常多謝意見!!!
未經本人同意,不得轉載以上內容

複式洋房

回覆:仁愛堂陳鄭玉而幼稚園vs香港保護兒童會中銀幼兒學校

仁愛堂啦

男爵府

距離屋企就中銀近D <<< me 2, 我打算揀中銀

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 bookge 的帖子

我揀咗中銀了,通知咗仁愛堂唔去了

你都係兩間收跟住揀咗中銀? 9月入讀K1?

男爵府

引用:回覆 bookge 的帖子我揀咗中銀了,通知咗仁

原帖由 raro 於 14-06-10 發表

5 係呀,我個 B 先得 2 個月

男爵府

引用:回覆 bookge 的帖子我揀咗中銀了,通知咗仁

原帖由 raro 於 14-06-10 發表

但已經諗住揀中銀,報左救世軍

男爵府

入到救世軍最好啦,我去報名時發現已經遲咗,哈哈,希望你BB可以讀到.

男爵府

raro 發表於 14-6-11 11:27

入到救世軍最好啦,我去報名時發現已經遲咗,哈哈,希望你BB可以讀到.
我排 5x 籌

男爵府

raro 發表於 14-6-11 11:27

救世軍好咩 ? 我見冇咩人講海富間救世軍, 好似比較多人揀油麻地救世軍

仲有"明我"呢間都多人揀, 你有冇報 ?

大宅

陪月勳章 BK Milk勳章

bookge 發表於 14-6-11 16:19
救世軍好咩 ? 我見冇咩人講海富間救世軍, 好似比較多人揀油麻地救世軍

仲有"明我"呢間都多人揀, 你有冇報 ...

油麻地救世軍好嗎 ?

男爵府

回覆 agatha1126 的帖子

邊間救世軍好我又唔清楚渦,不過好多人都想仔女入到救世軍我就知道。5x號好大機會了。

男爵府

明我得半日,我要返工無報到。

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

代友問:
仁愛堂陳鄭玉而幼稚園唔知好唔好, 因為收左我朋友個囝讀n, 不過呢間係返全日, 唔知上堂會教d 咩?
師資方面又如何?
thx

男爵府

回覆 s'we 的帖子

聽去過既家長都話唔錯,中銀近我屋企收我先好唔捨得咁放左仁愛堂. 就我本身感受,仁愛堂做所有野都好有條理,一早規劃好,我好欣賞,可惜係要搭一站地鐵,先割愛. 全日班都係上課之餘可以訓練埋小朋友自理能力,你朋友應該放心.

s'we  many thanks  發表於 14-8-14 14:32

大宅

回覆:raro 的帖子

仁愛堂唔好架?

男爵府

回覆 小小叻子 的帖子

仁愛堂比我感覺好好,係可惜要搭一站車,我最後都係選距離屋企最近果間.

大宅

引用:回覆 agatha1126 的帖子邊間救世軍好我又唔

原帖由 raro 於 14-06-12 發表
回覆 agatha1126 的帖子

邊間救世軍好我又唔清楚渦,不過好多人都想仔女入到救世軍我就知道。5x號好大機會 ...
今年4x都無得in

複式洋房

救世軍有咩好?奧運附近有咩幼稚園好? 我係新手媽媽想了解多點, 請多多指教!

男爵府

回覆:wysiu3 的帖子

我都唔知救世軍具體點好,不過一出世就報名既行情應該唔會差得去邊。奧運附近半日的話明我,迦南,維多利亞,greenfield,太陽島等等幾好,全身有中銀,仁愛堂,保良局都唔錯。

大宅

回覆:仁愛堂陳鄭玉而幼稚園vs香港保護兒童會中銀幼兒學校

救世軍海富係咪未in?

首頁

尾頁

跳至