母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

bb是半人奶半奶粉的……開始進食固體,所以想bb飲多d水。但bb啜左幾谈就吾肯再飲,点算好?

大宅

引用:bb是半人奶半奶粉的……開始進食固體,所以

原帖由 winkydor0611 於 14-04-22 發表
bb是半人奶半奶粉的……開始進食固體,所以想bb飲多d水。但bb啜左幾谈就吾肯再飲,点算好? ...
繼續試。初時飲得少唔緊要。冇人係學唔識飲水,除非家長做壞手勢,一見佢唔飲就想行捷徑

複式洋房

回覆:bb吾肯飲水

我想問你用咩餵佢飲水架?因為我個b都就黎食固體

別墅

回覆 Sumsum1103 的帖子

試过匙羹,試过奶樽!

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

要慢慢俾bb習慣,初初唔好期望bb可以飲到好多,我個女一開始都只係飲一湯匙左右咋... 佢飲得少未俾多幾次,飲飲下就飲得多左架喇!

子爵府

回覆:bb吾肯飲水

我嗰時初用匙餵,奶樽飲得麻麻地。用鴨咀杯都係唔肯飲,最後發現用飲管杯佢飲得好d。我相信個個bb 唔同,要試下。

大宅

引用:我嗰時初用匙餵,奶樽飲得麻麻地。用鴨咀杯

原帖由 carmen1904 於 14-04-23 發表
我嗰時初用匙餵,奶樽飲得麻麻地。用鴨咀杯都係唔肯飲,最後發現用飲管杯佢飲得好d。我相信個個bb 唔同,要 ...
你比幾多水bb飲呀?定時候比定點?我淨係食完糊仔先比,用奶樽餵40-60ml左右。其他時間飲奶唔敢比水怕太飽

子爵府

回覆:Linbb 的帖子

我初時食飽先俾。之後就瞓醒、玩咗陣同食飽都俾,總之有空檔就俾佢啜幾啖

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊