嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個囝四個月大 , 飲緊能恩,濕疹頭頂發到落腳板底 …😖😖 有冇jm 俾小朋友飲羊奶?情況有冇改善?

水晶宮

如果嚴重就要睇醫生,等bb 唔好咁痕,佢好啲先,不停搽保濕

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:濕疹 … 想要正能量😵😵

你睇醫生,醫生睇情況,再問醫生處理,bb係敏感?係濕疹?可能好多原因!

複式洋房

引用:如果嚴重就要睇醫生,等bb 唔好咁痕,佢好啲

原帖由 delana 於 14-04-23 發表
如果嚴重就要睇醫生,等bb 唔好咁痕,佢好啲先,不停搽保濕
其實睇左幾次醫生,只係不停開類固醇,揸類固醇… 情況時好時壞

水晶宮

回覆 Mybabeboy 的帖子

要不停搽膏,做保濕,等佢減少番發,一起红點就搽類固醇,等佢唔好發開去

複式洋房

試下用 cetaphil restoraderm 濕疹 系列,我個女換左後好返了. 可以係屈/萬0買

男爵府

試下用麥皮沖涼,有朋友個仔濕疹好勁r到見血,最後有個人教佢每日用麥皮沖涼,日日都沖最後好番了

大宅

試下上網搵艾草堂,佢地D艾草產品好ok,我個女同老公搽好左呀!

大宅

me too..我仔六個月,,濕診到不得了。。頭頂到腳底>

複式洋房

引用:試下用麥皮沖涼,有朋友個仔濕疹好勁r到見

原帖由 Jin0708 於 14-04-26 發表
試下用麥皮沖涼,有朋友個仔濕疹好勁r到見血,最後有個人教佢每日用麥皮沖涼,日日都沖最後好番了

...
依個方法未用過😃 點樣用麥皮洗沖? 調好水溫加燕麥?

複式洋房

引用:試下上網搵艾草堂,佢地D艾草產品好ok,我個

原帖由 10wing 於 14-04-26 發表
試下上網搵艾草堂,佢地D艾草產品好ok,我個女同老公搽好左呀!
謝謝!等我上網搵下先

男爵府

牛年勳章

回覆 arkted 的帖子

請問你用邊隻?有冇相睇?

男爵府

回覆:Mybabeboy 的帖子

用食用麥皮煲,煲一大煲,溫度岩就沖,切記唔好加生水。

複式洋房

回覆:jamiejason 的帖子

Cetaphil restoraderm skin restoring body wash and body moisturizer. 我係屈記買的

複式洋房

回覆:jamiejason 的帖子

Body moisturizer

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

請問用幾多麥皮,抹係濕疹位?

複式洋房

引用:用食用麥皮煲,煲一大煲,溫度岩就沖,切記

原帖由 Jin0708 於 14-04-27 發表
用食用麥皮煲,煲一大煲,溫度岩就沖,切記唔好加生水。
等我今晚用下先 thanks

複式洋房

引用:Body moisturizer

原帖由 arkted 於 14-04-27 發表
Body moisturizer
要吾要用埋枝沖涼液??

別墅

其實你可以轉飲豆奶,我仔之前都好勁,好完又黎,飲咗豆奶一段時間,已經好了好多,個身冇起,得D手手腳腳,接觸到致敏源才起
睇完E生,E生會教你點樣照顧濕疹B
我仔都睇咗好多中西E,你要知道有好多濕疹,同皮膚過敏有關,
其他濕疹B用得,並不代表你用得,我仔都試過坊間一些用來沖涼既野,沖了兩日,皮膚已經又紅又腫,做敏感測試之後先發現,仔對嗰樣野敏感
濕疹唔係即時斷尾,但有好多食療係可以幫助到濕疹B,你可以搵下D資料
濕疹個免疫系統問題,大大下身體強壯D,就會好D
我仔出世廿日到就有濕疹,而家3YRS,已經好好多

複式洋房

引用:回覆 Mybabeboy 的帖子其實你可以轉飲豆奶,

原帖由 carmenwong0806 於 14-05-08 發表

其實你可以轉飲豆奶,我仔之前都好勁,好完又黎,飲咗豆奶一段時間,已經好了好多,個身 ...
係… 試過好多野… 佢好反一下… 又紅又腫… 唉… 見到佢都覺得辛苦

首頁

尾頁

跳至