求職招聘

跳至

首頁

尾頁

男爵府

早前係度揾到份工,做左幾日無做了,諗住簡簡單單做,跟同事打足招呼唔該前唔該後,個阿頭都好好人,其他同事都好好,係有個叫x小姐已經感覺佢唔鐘意我,同佢講早晨,收工講byebye望住唔應你,唉…唔想對住呢種人返工……

stussy  比我就繼續做,如果佢係阿頭唔鍾意你先唔做,大家咁高咁大,由佢囉,唔應你,下次唔使同佢打招夫  發表於 14-4-25 10:31
心情好,什麼都好,心情不好,一切都亂了。控制好心情,生活才會處處祥和。

大宅

回覆 muibbbobo 的帖子

有無興趣做馬會投注站保安員呀?工作簡單易做,人工仲唔錯添。港島區,時薪 $43 ,開關夾萬的, $46 。

大宅

回覆:唔開心,無做了

呢個世界咩野人都有,你無可能令到所有人都鐘意你,而且只係一個普通同事,又唔係上司,如果你下下都為一個同事就咁易放棄一份工作的話,真係祝君好運!

男爵府

yingkeibb 發表於 14-4-20:5
呢個界咩野人都有,你無可能令到所有人都鐘意你,而且只係一個普通同事,又唔係上司,如果你下下都為一個 ...

我明白呢個世界咩人都有,如果係普通同事我一定無所謂,但係嗰位小姐係高级啲,既然往後返工有排受,又唔係月薪長工,所以先唔做~點都好,多謝你意見。

心情好,什麼都好,心情不好,一切都亂了。控制好心情,生活才會處處祥和。

男爵府

YuenManKwong 發表於 14-4-25 08:48

有無興趣做馬會投注站保安員呀?工作簡單易做,人工仲唔錯添。港島區,時薪 $43 , ...
thank you…

男爵府

其實個女同事無話你是非,已經好好,
你要知道呢d case到到都有,大多數人對你好,果1個就由佢啦...
番工要向錢看

男爵府

cin-cat表於 1-4-2 1209
其實個女同事無話你是非,已經好好,
你要知道呢d case到到都有,大多數人對你好,果1個就由佢啦...
番工要向錢 ...
明白,就算要受氣我會揾份人工高啲長工我唔緊要,多謝你意見~

男爵府

muibbbobo 發表於 14-4-25 12:16
明白,就算要受氣我會揾份人工高啲長工我唔緊要,多謝你意見~
想知你做果份係咩工,等我都小心d揾

男爵府

cing-cat 發表於 1-4-25 1219
想知你做果份係咩工,等我都小心d揾
工就唔方便講啦,只係自問自己無得罪佢,何解佢咁憎我,見識下呢種人當上了一課!

男爵府

但系調轉睇, 就當系一個磨練同學習機會. 因為好多人既性格就甘架, 好怪的, 但系如果你自己無做錯野, 而且又肯捱肯駁, 到做另一份工時就會覺得自己系可以應付到這類人.

我自己就成日對自己講, 唔可以令所有人鍾意你, 口系人地到, 你亦阻止唔到人地講咩野, 只要做好自己, 問心無愧, 時間同事實就可以證明一切.

男爵府

回覆 24112006 的帖子

知道了,我都係咁諗,謝謝妳!

大宅

引用:回覆 muibbbobo 的帖子有無興趣做馬會投注

原帖由 YuenManKwong 於 14-04-25 發表

有無興趣做馬會投注站保安員呀?工作簡單易做,人工仲唔錯添。港島區,時薪 $43 , ...
荃灣區有冇啊

大宅

回覆 tingting1025hk 的帖子

唔好意思!荃灣區,我不清楚。我 PM 妳,留個人事部電話給妳問。妳也可以去荃灣區的投注站,問下那裡的保安員。

首頁

尾頁

跳至