2014年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

好羨慕有d媽咪懷孕後只長肚,手腳都仲好瘦吖~!我有左2個月左右已經開始肚突突, 3個月時似人地5個月,好驚會越來越肥,到時生左瘦吾返吖~!

子爵府

回覆:請問有冇媽咪3個月都未見肚吖~

我~~ 因為第二胎好肥
朋友問我係肚定腩

大宅

回覆:JASON1124 的帖子

我15w第一胎未見啊!但我反而輕左,但禁樣唔係禁好,驚有咩野問題,因為輕左仲要抽多枝血

大宅

我15w第一胎未見啊!但我反而輕左,但禁樣唔係禁好,驚有咩野問題,因為輕左仲要抽多枝血

大宅

洋房

第一胎成四個月先見,但第二胎第三個月就好似第一胎既四五個月咁…

別墅

回覆 Hippo323 的帖子

點解呢~?有冇問過醫生? 係咪因為成日嘔, 食吾落野?? 定係食左好多野都係甘, 身體吾吸收呢~?都是問下醫生好D喔~!起碼安心D吖~!
我本身睇開中醫多,有左更加吾夠膽食西藥, 中西醫都話最緊要食得同瞓得, 甘我又真是頭3個月好易餓喔, 勁食野喔~, 個人又好易累, 一日都瞓到成8~9個鐘, 都吾知係咪甘, 所以個肚同個人都脹得好快~!

別墅

回覆 emilyliu74 的帖子

勁吖~,生2個~,今次有經驗係咪會冇甘緊張呢~?我想問你有冇介口GA~?

大宅

回覆:請問有冇媽咪3個月都未見肚吖~

而家16週 我見到少少啦 可能我手腳幼 所以凸肚會明顯啲 有次買外賣 個餐廳阿姐 無啦啦話恭喜我

別墅

回覆 JASON1124 的帖子

我D朋友都話我肥得好快呀~, 因為我本身瘦瘦地~, 佢地係甘問我究竟係肥左定有左, 因此個肚好突~!

別墅

回覆 kaka62587 的帖子

你就好啦, 我都恭喜你呀~! 我2個月左右時已經開始突啦~!

洋房

回覆 Manifung 的帖子

係呀!真係冇咁緊張~一樣有介口,怕第日BB皮膚唔好,由其濕疹敏感!

別墅

甘請問你平時介口會介的咩野GA? 我都想得知道清楚D~!吾該晒~!!

洋房

蝦蟹,生野,內臟,涼野,芒果,龍眼,荔枝,汽水,咖啡,零食……好多都係我的最愛!/

子爵府

引用:回覆 Manifung 的帖子蝦蟹,生野,內臟,涼

原帖由 emilyliu74 於 14-05-03 發表

蝦蟹,生野,內臟,涼野,芒果,龍眼,荔枝,汽水,咖啡,零食……好多都係我的最愛 ...
我食曬

別墅

海鮮蟹就冇食, 虾都有食過下吖~! 生冷野盡量吾飲ga la~, 不過有食過3~4次雪 糕吖~!
魚生壽司好想食~, 每次去都會偷老公的食少少, 大 概會食佢的1/3

芒果都有食過下吖~, 因為好多蛋糕都有芒果~

其他就都冇~, 盡量記得都吾食ga la~! 不過有時又諗吾好過量, 間吾中少少冇問題嘅, 我都吾想第時BB出世有濕疹吖~!!!

大宅

引用:回覆+kaka62587+的帖子你就好啦,+我都恭喜

原帖由 Manifung 於 14-05-03 發表

你就好啦, 我都恭喜你呀~! 我2個月左右時已經開始突啦~! ...
哈多謝你呀 我而家買衫好矛盾 窄個啲就現肚 唔想 闊個啲就睇落肥左 水桶腰咁

別墅

我吾想著大肚衫呀,都是買闊身衫著,現在d韓版衫都好闊大ga,又靚~!

洋房

大家加油!齊齊忍下口!

大宅

今個星期16wk,放完長假返0黎,比個唔係好熟既同事指下個肚.....
我自己仲以為可以遮遮掩掩唔多覺
其實已經肥左好多一直自欺欺人

首頁

尾頁

跳至